Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Перекрита щілина на екіпаж (відділення).




На обладнання щілини з перекриттям з колод буде потрібно: при відриві піхотною лопатою - 50 (45) чол.-год.; саперною лопатою – 24 (20) чол.-год. Матеріали: круглий ліс - 2,4 (2,3) м3, дріт діаметром 3 - 4 мм - 4 кг. (цифри в дужках приведені для обладнання перекритої щілини на екіпаж).

 

Під час переходу до оборони в умовах відсутності зіткнення з противником, інженерне обладнання опорного пункту танкового взводу, який посилений механізованим відділенням проводиться в наступній послідовності:

У першу чергу:

- встановлюються дротяні та інші загородження перед переднім краєм опорного пункту (вогневими позиціями) взводу;

- розчищається місцевість для покращення умов спостереження і ведення вогню;

- відриваються одиночні (парні) окопи для стрільців, кулеметників, снайпера і гранатометників, які з’єднуються в окоп на відділення, а потім обладнується суцільна траншея;

- відриваються та обладнуються окопи на основних вогневих позиціях танків, БМП (БТР), ПТКРК та інших вогневих засобів;

- влаштовується командно-спостережний пункт взводу (ОП МВ);

- відриваються і обладнуються перекриті щілини на відділення і кожний екіпаж;

- улаштовуються загородження на флангах та в глибині опорного пункту взводу.

У другу чергу відриваються:

- окопи на запасних (тимчасових) вогневих позиціях для танків, БМП (БТР), ПТКРК та інших вогневих засобів, а також ходи сполучення до танків, вогневих позицій БМП, (БТР), до КСП взводу (ОП МВ) і в тил;

- улаштовуються бліндаж на танковий взвод і відділення;

- додатково улаштовуються загородження перед переднім краєм, на флангах і в проміжках між сусідніми опорними пунктами.

 

Надалі:

- на основних вогневих позиціях обладнуються декілька площадок для ведення вогню, вогневі позиції для танків, що кочують;

- позиція відділення та вогневих засобів удосконалюється у бойовому і господарчому відношенні, хід сполучення в тил пристосовується для ведення вогню;

- обладнуються фальшиві вогневі позиції, ділянки траншей та інші об’єкти

- підготовляються шляхи маневру на запасні (тимчасові) вогневі позиції та інші об’єкти.

В умовах відсутності зіткнення з противником для риття окопів для танків, БМП (БТР), траншеї, ходу сполучення застосовується вбудоване бульдозерне обладнання, землерийні машини та вибухові речовини.

 

Під час переходу до оборони в умовах безпосереднього зіткнення з противником, інженерне обладнання опорного пункту взводупочинається негайно після уточнення на місцевості позицій підрозділу та приданих вогневих засобів, а також напрямків стрільби. Воно здійснюється приховано, в такий же черговості , в стислі терміни і з повним напруженням сил. Взвод обладнує опорний пункт , як правило, пі прикриттям свого вогню, а також вогню приданих і підтримуючих засобів.

Інженерне обладнання позицій розпочинається з:

- розбивки,

- трасування фортифікаційних споруд.

Після цього проводиться відривання землерийними машинами траншей і ходів сполучення на усьому фронті оборони підрозділів.

Траншеї вручну обладнуються основними і запасними площадками для кулеметів, окопчиками для стрільців, гранатометників, укриттями для особового складу і нішами для боєприпасів.

Командно-спостережний пункт, вогневі позиції для танків (БМП, БТР) і бліндаж також відриваються землерийними машинами з наступним дообладнанням вручну.

Для відривання траншей і ходів сполучення використовується:

- швидкохідна траншейна машина (БТМ-3),

- полкова землерийна машина (ПЗМ-3).

Для відривання котлованів під різні споруди, окопів і укриттів для техніки застосовуються:

- екскаватор (ЕОВ-4421),

- котловинна машина (МДК-3) і танковий бульдозер-снігоочищувач (ТБС-86).

Роботами з обладнання траншей, ходів сполучення, котлованів, окопів і укриттів для техніки керують командири підрозділів, у розпорядження яких виділена інженерна техніка.

 

 

Усі позиції (споруди) готуються для захисту особового складу від запалювальної зброї і ретельно маскуються, для чого використовуються місцеві матеріали, табельні засоби пожежегасіння і маскувальні засоби.

Перед переднім краєм оборони підрозділів, у проміжках між опорними пунктами і на флангах за розпорядженням старших командирів інженерно-саперними підрозділами встановлюються мінно-вибухові і невибухові (дротяні) загородження, лісові завали, їжаки, надовби, ескарпи і т.п.). Усі роботи з інженерного обладнання повинні проводитись потай, з максимальним використанням засобів механізації збірних інженерних споруд, конструкцій і місцевих матеріалів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 273; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты