Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Поняття сегментації фінансового ринку




Тема 5 Сегментарна структура ринку фінансових послуг

Мета заняття:

Навчальна: вивчити поняття сегментації фінансового ринку

Розвиваюча:дізнатися про сегментацію фінансового ринку за видами фінансових активів

Виховна:мати уяву про сутність ринку нерухомості

Зміст

 

1. Поняття сегментації фінансового ринку;

2. Сегментація фінансового ринку за видами фінансових активів;

3. Характеристика ринку дорогоцінних металів (самостійна робота);

4. Сутність ринку нерухомості (самостійна робота);

 

 

Література

 

1. Ходаківська В.П. Бєляєва В.В. Ринок фінансових послуг. – К. 2002. – с. 61-89

 

Поняття сегментації фінансового ринку

Сегментація фінансового ринку –це класифікація потенційних споживачів фінансових послуг згідно з їхніми вимогами до розвитку фінансового ринку. Вона базується на застосуванні різних критеріїв поділу споживачів на групи, що представляють різний за якістю й обсягом попит на окремі види фінансових активів (послуг).

Сегментація фінансового ринку

 

 
 
Фінансовий ринок

 

 

 
 

 

 


Критерії сегментації фінансового ринку: види фінансових активів, галузева приналежність споживачів, місцезнаходження споживачів, оцінка й прогнозування фінансового стану та кредитоспроможності споживачів.

Попит на фінансові послуги знаходиться під впливом деяких основних факторів. Для визначення такого впливу у взаємозв'язку з обсягом та структурою потреб формується інформація, що характеризує показники, що розглядаються далі.

За юридичними особами: розміри (статутний фонд, активи, чисельність зайнятих, оборот, інші характеристики), галузь, вид діяльності. Номенклатура продукції, основні постачальники і споживачі. Термін перебування клієнтом фінансової установи. За підприємствами ця сегментація за галузями економіки. роЗміром обороту, економічним становищем, місцезнаходженням тощо.

На ринку фізичних осіб: сегментація може бути проведена за географічною чи соціально-демографічною (вік, стать, рівень доходу, соціальне становище, регіон мешкання і роботи, склад сім'ї, рівень освіти) ознакою, за майновим станом.

 


 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты