Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розграфлення та номенклатура топографічних карт.




Топографічні карти складаються на великі території земної поверхні. Для зручності користування їх видають окремими аркушами.

Систему поділу карти на окремі аркуші називають розграфленням, а систему літерних та цифрових позначень(нумерації) аркушів – їх номенклатурою.

Відповідно цьому розграфленню зображення поверхні Землі поділяється паралелями через 4° на пояси (ряди) , а меридіани через 6° - на колони. Отримані від цього поділу трапеції являються аркушами карт масштабу 1:1000000 з розмірами рамок 4° по ширині та 6° по довжині.

Пояси(ряди) позначаються великими латинськими літерами від A до U, починаючи від екватора на північ та південь. Колони позначаються арабськими цифрами від 1 до 60, починаючи від меридіану з довготою 180° з заходу на схід.

 

Пояс і його номер A B C D E F G H I J К L M N O P Q R S T
Bпд
Bпн
Номер колони, t
Lзх
Lсх

Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 47; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты