Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організація озброєння та бойова техніка мінометної батареї, гранатометного, зенітно-ракетного, інженерно-саперного взводів механізованого батальйону.




Методичні вказівки. При викладенні матеріалу другого навчального питання основним є постановка проблемних питань щодо організаційно-штатної структури бойових підрозділів МБ.

Матеріал необхідно викладати вільно, звертатися до студентів з питань, які вивчалися на попередніх заняттях. Важливо при доповіді менше звертатися до тексту, викладати матеріал з опорою на слайди, спостерігати за реакцією студентів, що дозволить в залежності від їх уваги міняти темп і інтонацію, підтримувати увагу аудиторії.

Дидактичні матеріали в ході заняття слід використовувати для розкриття основних, найбільш важливих питань.

 

До складу механізованого батальйону, окрім трьох механізованих рот, організаційно входять:

- управління;

- штаб;

- бойові підрозділи;

- підрозділи бойового, технічного та тилового забезпечення.

 

Розглянемо організаційно-штатну структуру бойових підрозділів механізованого батальйону, які можуть придаватися механізованим підрозділам.

До бойових підрозділів батальйону,окрім трьох механізованих рот, входять мінометна батарея, гранатометний та зенітно-ракетний взводи.

Мінометна батареяпризначена для ураження протитанкових та інших вогневих засобів, живої сили, засобів ППО, пунктів управління, радіоелектронних засобів, зруйнування фортифікаційних споруджень противника, світлового забезпечення, постановки аерозольних (димових) завіс і виконання інших завдань.

 
 


Гранатометний взвод призначений для ураженняживої сили і вогневих засобів противникарозташованих відкрито і за укриттями.

Гранатометний взвод
Гранатометне відділення
Гранатометне відділення

 

Зенітно-ракетний взвод призначений для прикриття підрозділів батальйону від ударів з повітря та знищення повітряних цілей противника.

Інженерно-саперний взвод призначений для ведення інженерної розвідки противника та місцевості, обладнання і знищення мінно-вибухових загороджень, пророблення проходів у загородженнях противника і перевезення мінних тралів.


           
 
     
 

       
 
   
 


Висновок: Існуюча організаційно-штатна структура та характеристики озброєння і військової техніки механізованих (танкових) підрозділів створюють такі бойові можливості, що дозволяють їм успішно виконувати бойові завдання у всіх видах бою та на марші.

Висновки до заняття: Високі бойові можливості механізованих (танкових) підрозділів, зростання значення самостійних дій підрозділів пред'являють підвищені вимоги до їх командирів. Успіх у сучасному бою, як відомо, досягається знищенням противника потужним вогнем усіх видів зброї та активними, стрімкими діями військ. Значить, командир повинен уміти повністю реалізувати можливості озброєння і військової техніки, що є у його розпорядженні, володіти непохитною волею та перебувати у постійній готовності несподівано атакувати та рішуче знищувати противника. Тільки сміливі, стрімкі та ретельно продумані дії, гнучке використання усіх можливостей, завбачливість та уміння швидко орієнтуватися у бойовій обстановці можуть принести перемогу.

ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА:

- визначається ступінь досягнення навчальної мети заняття в цілому та дається загальна оцінка організації його проведення;

- зосереджується увага на позитивних результатах заняття та загальних недоліках і їх причинах;

- оголошуються оцінки студентів за заняття, відзначаються не тільки кращі, а й ті, хто має гірші результати;

- даються відповіді на запитання студентів;

- доводиться під запис завдання студентам для подальшої самостійної роботи над темою заняття та командира групи з її організації;

- оголошується час і місце відпрацювання завдань (звітування за засвоєння матеріалів теми) тими студентами, які були відсутні на занятті;

- записується завдання для самостійної роботи в журнал обліку навчальних занять.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 392; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты