Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Класифікація військових фортифікаційних споруд і вимоги до них.




Фортифікація як наука.Роль і завдання фортифікаційного обладнання місцевості по захисту військ.

Фортифікаційні споруди сприяють більш ефективному застосуванню в бою зброї і бойової техніки, підвищують стійкість управління військами, скритому маневру під вогнем противника, захисту особового складу матеріальних засобів від впливу засобів ураження противника.

Фортифікаційне обладнання районів, позицій та рубежів, що займають підрозділи, а також їх пунктів управління полягає у зведенні різного типу споруд з метою підвищення ефективності застосування всіх видів зброї, захисту особового складу, озброєння і техніки від сучасних засобів ураження противника. Фортифікаційне обладнання здійснюється з максимальним використанням маскувальних властивостей місцевості,місцевих будівельних матеріалів, інженерної техніки, вибухових речовин та збірно-розбірних споруд.

Фортифікаційне обладнання районів, позицій та рубежів, що займають підрозділи в наступі, обороні, а також їх пунктів управління включає створення різного типу споруд (польових і довготривалих)

Здійснюють фортифікаційне обладнання підрозділи всіх родів військ з максимальним використанням захисних властивостей місцевості, матеріалів, інженерної техніки ,вибухових речовин та збірно-розбірних споруд..

 

Класифікація військових фортифікаційних споруд і вимоги до них.

У відповідності із цим фортифікаційні споруди то тактичному призначенню поділяються на наступні групи:

-споруди для ведення вогню, або вогневі споруди;

-споруди для спостереження і командних пунктів, або споруди для командних пунктів;

- траншеї і ходи сполучення;

-укриття для особового складу, медичних пунктів, транспортних засобів, бойової техніки і інших матеріальних засобів;

-фортифікаційні загородження.

Споруди для ведення вогню забезпечують найбільш ефективне використання всіх видів зброї. Деякі види споруд для ведення вогню мають значну протяжність (траншеї) і являються не тільки вогневою позицією, але і виконують роль укритого сполучення, забезпечують скритий маневр особовим складом, зброєю.

Споруди для спостереження і командних пунктів служать для забезпечення стійкого управління військами в бою. Безперервне спостереження за полем боюі діями своїх військ і військ противника забезпечується улаштуванням споруд для спостереженням і є частиною обладнання спостережних або КП.Забезпечується спорудженням сховищ і інших укриттів.

Траншеї і ходи сполученняпоряд з забезпеченням інших бойових задач використовуються для скритого(прихованого) переміщення під вогнем противника особового складу, зброї та інших засобів.

Траншеї призначені переважно для забезпечення ведення вогню, ведення спостереження і прихованого сполучення уздовж фронту.

Ходи сполучення на відміну від траншей головним чином забезпечують приховане сполучення з тилом.

Укриттязахищають особовий склад, бойову техніку, боєприпаси і інші види матеріальних засобів від засобів ураження противника.Одночасно вони виконують роль захисту від несприятливих погодних умов.

Вказані вище групи фортифікаційних споруд по характеру захисних властивостей можуть бути відкритого і закритого виду. Відкриті споруди для ведення вогню називають окопами (траншеями).

Фортифікаційні загородження мають за мету призупинити темп наступу противника або зупинити його, порушити його бойові порядки і сприяти максимальному вогневому ураженню.

По ступені захисту закриті фортифікаційні споруди поділяються на споруди легкого і важкого виду.

По характеру захисних конструкцій і способу улаштування поділяються на котлованні і підземні

За ступенем захисту закриті поділяються на класи захисту.

За способом зведення - на споруди польового та довготривалого типів.

За розташуванням відносно поверхні землі і способом зведення поділяються на наземні ( обсипні ), котлованні і підземні.

За матеріалами що використовуються- земляні, дерево-земляні, металеві,тканинні, пластмасові, залізобетонні.

Зводяться фортифікаційні споруди у послідовності, що забезпечує постійну готовність військ до ведення бою.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 476; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты