Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Маскувальне фарбування техніки та об’єктів




З метою зменшення помітності техніки та об’єктів або викривлення їх вигляду, надання їм кольору та малюнку оточуючої місцевості, підвищення правдивості макетів техніки та фальшивих споруд застосовується маскувальне фарбування. Основними різновидами маскувального фарбування є захисне, імітуюче та деформуюче фарбування.

Захисне фарбування –однокольорове фарбування, найбільш близьке за кольором до переважаючого фону місцевості. Застосовується для фарбування рухомих об’єктів, а також споруд, що розташовані на подібних за кольором фонах місцевості. На фоні рослинності захисним кольором є зелений, на сніговому – білий. Для пустельних та напівпустельних фонів захисним є жовто-землистий (пісковий), темно-коричневий або сіро-пісковий кольори.

Імітуюче фарбування –багатокольорове фарбування, яке відтворює на пофарбованій поверхні кольоровий малюнок оточуючого або зруйнованого об’єкта. Воно застосовується для фарбування стаціонарних об’єктів та масок при розташуванні їх на барвистих фонах та для приховування рухомих об’єктів, які знаходяться тривалий час на одному місці. Імітуюче фарбування великих об’єктів і масок великої площі здійснюється за раніше складеною схемою фарбування і виконується головним чином інженерно-маскувальними підрозділами.

Деформуюче фарбування –багатоколірне фарбування плямами різної форми та розмірів, що схожі за кольором та яскравістю з основними плямами фону місцевості. Воно застосовується для маскування рухомих об’єктів: бойових, спеціальних, транспортних машин та озброєння під час дій військ на різнорідних за яскравістю та кольором яскравих фонах, а також для фарбування маскувальних покриттів, комбінезонів, військового спорядження та обмундирування.

Під час проведення деформуючого фарбування техніки та об’єктів застосовується триколірне (весною, влітку та восени) і двоколірне (взимку) фарбування. Основний колір при триколірному фарбуванні займає приблизно 50% поверхні об’єкта, а два інших – по 25%. Зимове двоколірне фарбування складається з плям білого та темного (коричневого, сірого або зеленого) кольору. Площа білої фарби займає до 75% поверхні об’єкта.

Маскувальне фарбування озброєння, техніки та споруд може виконуватись ручним інструментом для фарбування поверхні, а також за допомогою польової фарбувальної станції (ПОС), змонтованої на автомобілі або причепі.

За допомогою ПОС можна пофарбувати 10-15 одиниць бойової техніки за годину. Вручну, для фарбування однієї бойової одиниці (танка, БМП, БТР) потрібно при літньому фарбуванні – 2,5-5 люд.-год (з фарборозпилювачем – 0,5-1 люд.-год), при зимовому фарбуванні – 4-7 люд.-год (з фарборозпилювачем – 0,8-1,5 люд.-год).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 101; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты