Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


На транспортних засобах і літаках




 

Організація зберігання боєприпасів у бойових машинах і на транспортних засобах (автомобілях, причепах), які знаходяться у парках, визначається головнокомандувачами видів Збройних Сил України, командувачами військ оперативних командувань.

Відповідальність за організацію зберігання запасу боєприпасів військової частини, за виконання всіх вимог щодо обладнання і охорони складів (сховищ), парків, території військового містечка, за правильне розміщення бойових машин і транспортних засобів несе командир військової частини та командир підрозділу, за яким закріплені відповідні сховища у парках та бойові машини (транспортні засоби).

Порядок і правила запечатування (опломбування) всіх сховищ, парків, а також бронетанкової, автомобільної, артилерійської, авіаційної та іншої техніки, яка має озброєння і боєприпаси, встановлює командир військової частини.

Транспортні засоби з боєприпасами до зброї розміщуються у сховищах, обладнаних сигналізацією, при цьому транспортні засоби повинні мати тенти (брезенти), які дозволяли б проводити їх надійне опломбування.

Бойові машини із завантаженими в них боєприпасами розміщуються на території парків у сховищах, які обладнані сигналізацією. Боєприпаси розміщуються в бойових машинах згідно зі схемою укладки. Ручні гранати, комплекти із запалами зберігаються у танках в опломбованих штатних ящиках.

Коробки з патронами у стрічках закриваються кришками і пломбуються. Зберігати патрони у пачках або розсипом у бойових машинах забороняється.

Після кожного виходу бойових машин і транспортних засобів (постійно завантажених боєприпасами) у разі оголошення тривоги, на навчання ящики перераховуються поштучно, перевіряється наявність боєприпасів, при цьому герметичну укупорку розкривати забороняється.

Боєприпаси, які видані у підрозділи для завантаження у бойові машини і транспортні засоби, враховуються за книгою обліку наявностіта руху матеріальних засобів підрозділу (форма 26).

Облік боєприпасів, які розміщені у транспортних засобахта бойових машинах здійснюється за супроводжувальними листами (форма62),що складаються у трьох примірниках.

Перші примірники супроводжувальних листів віддаються водію або командиру бойової машини, за які вони особисто розписуються у других примірниках цих листів. Перші примірники супроводжувальних листів зберігаються у кабінах транспортних засобів (бойових машин), другі – у командира підрозділу, треті – у службі РАО військової частини. Командири підрозділів отримують перший і другий примірники під особистий підпис у книзі реєстрації облікових документів (форма 25).

У випадку здачі підрозділом боєприпасів на короткотермінове зберігання на склад військової частини начальник складу робить відмітку і розписується за прийом цих боєприпасів на зворотній стороні перших і других примірників супроводжувальних і пакувальних листів.Перші примірники цих документів здаються в службу РАО військової частини.

У разі повернення цих боєприпасів у підрозділ у супроводжувальних листах робляться відповідні відмітки.

В авіаційних військових частинах непорушний авіаційний запас (НАЗ) із бойовими патронами і піротехнічними засобами, які входять до його складу, перед укладкою в парашут пломбується начальником парашутно-десантної служби і разом із парашутом здається під особистий підпис техніку літака.

У разі постановки літака на регламентні та ремонтні роботи зі зняттям катапультового сидіння і перекладкою парашута, упаковка з НАЗ замикається у металевому ящику,який запечатується печаткою начальника парашутно-десантної служби військової частини, та зберігається у спеціальному місці, обладнаному електрозвуковою сигналізацією, виведеною на пульт начальника варти.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты