Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Потреба в пристроях Bluetooth




Потреба в пристроях Bluetooth виникає через два факторів: розвиток технологій і ринкова конкуренція. Здатність розміщати більшої кількості чипів на невеликій області дозволила маленьким пристроям виконувати складні протоколи. Тепер контролери в пристроях здатні до програмування, керованому й використовуваному в різних сучасні (smart) областях. Таким чином, тепер інтелектуальні пристрої можуть бути впроваджені в роботу користувача й домашнє використання. Для підключення пристроїв до Інтернет доступні різні методи, формуючи так званий "убудований Інтернет". Істотний прогрес був зроблений у розвитку маленьких і дешевих датчиків, які можуть одержувати потрібні сигнали від користувальницького середовища без участі користувача або явної команди. Стали доступні нові види електронних тэгов, що дозволяють взаємодію серед різноманітних пристроїв, JINI й Piano. Це відкрило можливості для створення "повсюдної комп'ютеризації" навколишнього середовища. У цьому середовищі пристрою контролюються комбінацією інтелектуальних систем і стратегічно розташованих датчиків, які працюють без явної користувальницької підтримки. Засіб для автоматизації сильно залежить від здатності пристроїв до бездротового з'єднання один з одним, з більше інтелектуальними центральними серверами, інформаційними складами, датчиками й реле. Bluetooth забезпечує рішення цієї вимоги.

Bluetake bluetooth миша BT500 - це бездротова миша з передачею даних по Bluetooth інтерфейсі

Як було згадано раніше, безпосередня потреба в пристроях Bluetooth викликана бажанням з'єднати зовнішні пристрої й пристрої без кабелів. Доступна технологія -IrDA OBEX - заснована на інфрачервоному випромінюванні, що обмежено видом підключення. IrDA забезпечує зв'язок лише в зоні прямої видимості й тільки за принципом крапка - крапка. Bluetooth у майбутньому - це пересувний і бездротовий доступ до LAN, Інтернет по пересувних й інших існуючих мережах, де мережа захищена, але інтерфейс вільно пересувається. Це не тільки робить використання мережі більше легенею, але й розширює область її досяжності. Bluetooth також може використатися в додатках домашньої мережі. Зі збільшенням кількості домашніх PC, необхідність мереж, які просто встановити й легко обслуговувати, росте. Основним напрямком використання Bluetooth повинне стати створення так званих персональних мереж (PAN, або private area networks), що включають такі разноплановые пристрою, як мобільні телефони, PDA, МР3-плееры, комп'ютери й навіть мікрохвильові печі з холодильниками (от вуж що давно не підключали в мережу). Можливість передачі голосу дозволяє вбудовувати інтерфейс Bluetooth у бездротові телефони або, наприклад, бездротові гарнітури для стільникових телефонів. Можливості застосування Bluetooth на практиці безмежні: крім синхронізації PDA з настільним комп'ютером або приєднання відносно низкоскоростной периферії, типу клавіатур або мишей, інтерфейс дозволяє дуже просто й з невеликими витратами організувати домашню мережу. Причому вузлами цієї мережі можуть бути будь-які пристрої, що мають потребу в інформації або володіють необхідній інформації.

Також існує комерційна необхідність забезпечити "information push" здатностям, які є важливими для кишенькових комп'ютерів й інших мобільних пристроїв, і це передбачено Bluetooth. Основна сила Bluetooth - здатність одночасно обробляти дані й передачі голосу, дозволяючи такі інноваційні рішення як hands-free для голосових дзвінків, печатка факсу, автоматична синхронізація з PDA, ноутбук і додатки для записної книжки телефону. Все це говорить про те, що технологія подібно Bluetooth надзвичайно корисна й ефективна для розвитку шляху прийому інформації.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты