Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Несоответствие готівкових трудових ресурсів немає і потреби у них




Лизинг персоналу спочатку виник із невідповідності наявності трудових ресурсів немає і потреби у них, за потребою організацій різнопланових фахівцях на різний час. Аби вирішити цієї проблеми необхідно розробляти програму зміни якісних і кількісних параметрів трудових ресурсів підприємства. Ця програма може припускати задоволення потреб у персоналі у вигляді додаткового навчання останнього, прийняття працювати фахівців певного профілю або у вигляді лізингу персоналу. Але потім лізинг персоналу став усе частіше застосовуватися зниження витрат за персонал в рамках теорії трилистника.

К лізинговим відносинам у сфері управління персоналом вдаються за необхідності залучення висококваліфікованих фахівців. Якщо потреба у них носить постійний характер, а сфера своєї діяльності перебуває у рамках бухгалтерського обліку, аудиту, юриспруденції й інших сфер знань, у яких діють спеціалізовані компанії, то найчастіше вдаються по допомогу таких специалистов.

Наконец, лізингова схема використовується, якщо компанія хоче мінімізувати свої податкові втрати при обчисленні з так званого фонду оплати праці та спростити процедуру відносин із залученими фахівцями. Так, багато компаній не може використати класичні форми наймання та мотивації співробітників тому, що зіштовхуються із трьома основні проблеми: політикою компанії, спрямованої на призупинення розвитку нових пріоритетних напрямів; високої плинністю висококваліфікованих кадрів через зміну компенсаційної політики компанії; скороченням штату та бюджетної статті витрат на персонал головними офісами компанії за збереження потреби у праці відповідних фахівців. За такого стану виникла потреба залучати фахівців тимчасово, інших умовах найма.

Существуют два виду послуг у галузі кадрового лізингу — надання у тимчасове користування окремих фахівців процес формування штату организации.

По аналогії з фізичною капіталом перший вид лізингу можна порівняти з оперативної орендою, оскільки оперативний лізинг співробітників, зазвичай, носить короткостроковий характер. З використанням другого виду лізингу найчастіше спостерігається переклад орендованих співробітників у власний штат организации.

За кордоном оренда фахівців охоплює майже всі категорії персоналу. У Росії найпоширеніший лізинг офісного персоналу, персоналу департаменту продажів, технічного персоналові та рабочих.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты