Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Права студентів




1. Гарантування студентам права на вільне відвідування лекцій, заборона виставлення навчальних балів за їх відвідування.

2. Забезпечення студентам можливості вільного вибору навчальних дисциплін з будь-яких кафедр та факультетів університету. Дисципліни вільного вибору повинні складати не менш як 50% навчального навантаження студента за весь час його навчання для отримання даного освітньо-кваліфікаційного рівня. Студенти різних освітньо-кваліфікаційних рівнів повинні мати змогу прослуховувати дисципліни, створені для прослуховування студентами інших освітньо-кваліфікаційних рівнів.

3. Гарантування можливості перехресного вступу – вступу на магістратуру або спеціалітет бакалаврам з іншої спеціальності за умови успішного складання вступних іспитів, (окрім обмеженого переліку спеціальностей)

4. Забезпечення разом з Міністерством охорони здоров'я безоплатності відпрацювання усіх пропущених навчальних робіт студентами медичних університетів.

5. Заборона обов'язкового відпрацювання після закінчення університету для студентів-бюджетників.

6. Гарантування свободи в обговоренні керівництва (ректорату) студентами і викладачами.

7. Гарантування свободи присутності студентів на засіданнях Вченої ради

ВНЗ.

8. Встановлення мінімального розміру виплати студентам-бюджетникам на рівні, не нижчому за прожитковий мінімум. В перспективі розділення виплат студентам на дві частини: стипендію, яка залежить від успішності, та мінімальний гарантований дохід на рівні гарантованого прожиткового мінімуму.

9. Гарантування студентам і студенткам надання місця у гуртожитках за потреби. У разі відсутності місць в гуртожитках – обов'язкове забезпечення альтернативного поселення за бюджетні кошти.


10. Заборона використання студентів у якості безкоштовної робочої сили: практика та відпрацювання повинні відповідати завданням, які виконувались на дисциплінах в рамках спеціальності. Заборона дискримінації студентів на основі укладення додаткових угод з університетом, в тому числі щодо членства у профспілках.

Негайні вимоги, що не увійшли в пункти вище:

1. Скасування розпорядження КМУ від 26 червня 2013 р. номер 486-р "Про віднесення цілісного майнового комплексу Національного університету біоресурсів і природокористування України до сфери управління Міністерства освіти і науки", оскільки воно прийняте з порушенням чинного законодавства Україні, суперечить нормам Конституції, закону "Про вищу освіту" та статуту університету.

2. Негайне звільнення ректора "КНУБА" у зв'язку з тим, висловленням недовіри студентськими зборами КНУБА

3. Забезпечення прозорого й підзвітного студентам розслідування репресій проти студентства Майдану.

4. Демонтаж паркану, зведеного навколо будівлі МОН, негайно після розблокування студентами Міністерства освіти і науки.

Міністр С. М. Квіт


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты