Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Модульний контроль. 3.2.1. В умовах кредитно-трансферної системи організації навчального процесу зміст навчальних дисциплін залежно від їх обсягу розподіляється в робочій




3.2.1. В умовах кредитно-трансферної системи організації навчального процесу зміст навчальних дисциплін залежно від їх обсягу розподіляється в робочій програмі на змістові модулі. Згідно даної робочої програми зміст навчальної дисципліни «Проблеми теорії держави та права» розподілений на один змістовий модуль.

3.2.2. Змістовий модуль оцінюється у балах за шкалою ЄКТС. Максимально за модульний контроль протягом семестру студент може отримати 40 балів.

3.2.3. Модульний контроль здійснюється після проведення усіх форм організації навчального процесу в рамках змістового модуля, передбачених робочою програмою навчальної дисципліни, з урахуванням часу, необхідного для перездач.

3.2.4. Модульний контроль проводиться з використанням комп‘ютерної техніки, в письмовій формі або, як виняток, у письмово-усній формі.

Письмова чи комп’ютерна компонента модульного контролю обов’язкова та проводиться у формі виконання контрольних завдань (тестів та нетестових питань) для перевірки знання фактичного матеріалу відповідних модулів. Письмово-усна форма контролю застосовується на підставі рішення декана факультету за поданням кафедри.

3.2.5. Завдання для проведення модульного контролю можуть бути диференційованими за складністю, кількістю правильних відповідей та відповідною системою їх оцінювання.

3.2.6. Для проведення модульного контролю формуються варіанти контрольних завдань, які повинні бути рівнозначними за складністю. Структура завдань, система та критерії оцінювання результатів їх виконання визначаються робочою програмою навчальної дисципліни та доводяться до відома студентів на початку семестру.

3.2.7. До складання модулів допускаються студенти, які не мають незадовільних оцінок чи невідпрацьованих пропущених семінарських занять. Якщо модуль був прийнятий без фактичного відпрацювання незадовільних оцінок чи пропущених семінарських занять або необґрунтовано був визнаний викладачем складеним (не складеним), результати його складання анулюються деканом факультету.

3.2.8. Студенти, які з поважних причин не з‘явилися на складання модульного контролю, допускаються до складання модульного контролю в установленому порядку.

Студенти, які не були допущені або без поважних причин не з‘явилися на складання модульного контролю, за модульний контроль отримують 0 балів.

Кількість набраних за модульний контроль балів заноситься викладачем у документи обліку успішності студентів.

3.2.9. Модульний контроль проводиться у визначених розкладом час і місці. Тривалість модульного контролю не повинна перевищувати дві академічні години. На один день для студентів академічної групи встановлюється модульний контроль лише з однієї навчальної дисципліни. Якщо запланована письмово-усна форма проведення модульного контролю, то усна компонента проводиться після перевірки письмових завдань.

Перевірка письмової компоненти здійснюється протягом 3-х робочих днів із внесенням результатів у документи обліку успішності студентів.

3.2.10. Контрольне завдання виконується кожним студентом індивідуально. Самостійність виконання студентом свого завдання та дотримання встановленого порядку проведення контрольного заходу контролюється викладачем. При виконанні контрольного завдання студент може користуватися лише дозволеними допоміжними матеріалами або засобами. Під час контрольного заходу студенту забороняється в будь-якій формі обмінюватися інформацією з іншими студентами, а також використовувати, розповсюджувати, збирати варіанти контрольних завдань. У разі порушення зазначеного порядку робота студента припиняється і йому виставляється 0 балів, незалежно від обсягу виконаного контрольного завдання.

3.2.11. Перескладання модулів не допускається.

3.2.12. Студент має право ознайомитися з власними результатами модульного контролю після завершення його проведення на курсі.

3.3. Підсумковий семестровий контроль

3.3.1. Підсумковий семестровий контроль з навчальної дисципліни проводиться у формі семестрового екзамену за обсягом навчального матеріалу, визначеним робочою програмою, і в терміни, встановлені розкладом.

3.3.2. Студент вважається допущеним до семестрового контролю з навчальної дисципліни (семестрового екзамену), якщо він виконав усі види робіт, передбачені цією робочою програмою.

3.3.3. Семестрова оцінка з навчальної дисципліни, підсумковий семестровий контроль з якої проводиться у формі екзамену, обчислюється шляхом додавання набраних студентом балів з поточного, модульного та підсумкового семестрового контролю (табл.3.1) за шкалою ЄКТС (табл.3.3).

Оскільки навчальна дисципліна «Проблеми теорії держави і права» вивчаються протягом одного семестру з підсумковим контролем у формі екзамену, то підсумковий семестровий контроль визначається згідно з табл. 3.1. Сума балів поточного контролю та модульного контролю додається до кількості балів, отриманих на екзамені, і є семестровою екзаменаційною оцінкою.

Таблиця 3.1

Порядок обчислення балів,

набраних студентом з поточного, модульного та підсумкового семестрового контролю з навчальної дисципліни,

підсумковий контроль з якої передбачений у формі екзамену

 

Поточний контроль МК-1 Підсумковий семестровий контроль
Максимум 40 балів за шкалою ЄКТС. Одиниця оцінки за національною шкалою дорівнює 8, (40:5=8) Максимум 20 балів за шкалою ЄКТС Максимум 40 балів за шкалою ЄКТС  

 

Таблиця 3.3

Співвідношення оцінок

за національною шкалою та шкалою ЄКТС

 

Семестрова оцінка
За національною Кількість набраних балів За шкалою ЄКТС
5-бальною шкалою розширеною шкалою
відмінно 90 і вище А
4,5 дуже добре 80–89 В
добре 65–79 С
3,5 задовільно 55–64 D
достатньо 50–54 Е
незадовільно   35–49 FX (з можливістю повторного складання)
неприйнятно 1–34 F (з обов’язковим повторним курсом)

 

3.3.4. Студент може отримати без складання семестрового екзамену оцінку “відмінно” за національною шкалою та відповідну оцінку у 100 балів за шкалою ЄКТС, якщо він за поточну успішність і модульні контролі за шкалою ЄКТС набрав 60 балів, за національною шкалою мав лише відмінні оцінки, проявляв активність на семінарських заняттях і виконував самостійну роботу та індивідуальні завдання.

3.3.5. Студент вважається таким, що склав екзамен, якщо він за результатами складання екзамену набрав не менше 20 балів.

3.3.6. У разі отримання оцінки „незадовільно” за результатами складання екзамену студент має право на два перескладання: викладачу та комісії. Замість перескладання екзамену комісії студент може вибрати повторне вивчення дисципліни в наступному навчальному періоді.

У разі отримання оцінки „неприйнятно” за розширеною шкалою (1-34 бали за шкалою ЄКТС) студент зобов‘язаний повторно вивчити дисципліну в наступному навчальному періоді.

3.3.7. Повторний підсумковий семестровий контроль (перескладання викладачу) у формі екзамену проводиться в такій самій формі як і первинний.

3.3.8. Семестрова оцінка виставляється у відомості обліку успішності та індивідуальному навчальному плані студента.


4. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНИХ ДЖЕРЕЛ

1. Актуальні проблеми теорії держави та права. Частина 1. Актуальні проблеми теорії держави: навч. посібник / [С. М. Тимченко, С. К. Бостан, С. М. Легуша та ін.] – К.: КНТ, 2008. – 402 с.

2. Актуальні проблеми теорії держави та права: навч. посібник / [С. В. Білозорьов, Е. О. Гіда, А. М. Завальний та ін.] – К.: ФОП О. С. Ліпкан, 2010. – 397 с.

3. Алексеев С. С. Общая теория права: учебник [2-е изд., перераб. и доп.] / С. С. Алексеев. – М.: Проспект, 2009. – 453 с.

4. Бабаев В. К. Теория государства и права / В. К. Бабаев. – М.: Юрист, 2005. – 296 с.

5. Байков А. М. Теория государства и права: энциклопедический словарь / А. М. Байков. – Рига, 2004. – 386 с.

6. Васильев А. В. Теория государства и права: учебник / А. В. Васильев. – М.: Флинта, 2005. – 265 с.

7. Ведерніков Ю. А. Теорія держави і права / Ю. А. Ведерніков, В. С. Грекул. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 243 с.

8. Венгеров А. Б. Теория государства: учебник для юр. вузов / А. Б Венгеров. – М., 2004. – 431 с.

9. Вишневский А. Ф. Общая теория государства и права: курс лекций / А. Ф. Вишневский. – Минск: Тесей, 2005. – 442 с.

10. Вишневский А. Ф. Общая теория государства и права: учебник. 2-е издание, перераб. и доп. / Вишневский А. Ф., Горбаток Н. А., Кучинский В. А. – Минск, 2006. – 531 c.

11. Державотворення і правотворення в Україні: досвід, проблеми, перспективи / За ред. Ю. С. Шемшученка. – К.: Ін-ут держави і права ім. В. Корецького НАН України, 2001. – 276 с.

12. Дробязко С. Г. Общая теория права: учебное пособие для вузов / Дробязко С. Г., Козлов В. С. – Минск, 2007. – 450 с.

13. Загальна теорія держави і права / [М. В. Цвік, В. Д. Ткаченко, О. В. Петришин]; за ред. М. В. Цвіка – Харків: Право, 2002. – 245 с.

14. Загальна теорія держави і права: навч. посібник. / [Р. А. Калюжний, С. М. Тимченко, Н. М. Пархоменко, С. М. Легуша]. – К., 2007. – 411 с.

15. Загальна теорія держави і права: підручник / За заг. ред. М. В. Цвіка. – Харків, 2002. – 225 с.

16. Кельман М. С. Загальна теорія права (зі схемами, тестами) / М. С. Кельман, О. Т. Мурашин. – К.: Кондор, 2002. – 236 с.

17. Комаров С. А. Общая теория государства и права / С. А. Комаров. – СПб.: Питер, 2004. – 294 с.

18. Котюк В. О. Загальна теорія держави і права: навч. посібник / В. О. Котюк. – К.: Атіка, 2005. – 323 с.

19. Кравчук М. В. Проблеми теорії держави і права (опорні конспекти): навч. посібник. 2-ге вид. / М. В. Кравчук – К.: ВД Професіонал, 2004. – 325 с.

20. Мухаев Р. Т. Теория государства и права: учебник для вузов / Р. Т. Мухаев. – М., 2005. – 407 с.

21. Нерсесянц В. С. Общая теория государства и права: учебник для взов / В. С. Нерсесянц. – М.: Норма, 2010. – 452 с.

22. Общая теория права / Под. ред. А. С. Пиголкина. – М., 2000. – 352 с.

23. Общая теория права и государства / Под. ред. В. В. Лазарева. – М.: Юрист, 2005. – 365 с.

24. Общая теория права: курс лекций / Под ред. В. К. Бабаева. – Нижний Новгород, 1993. – 388 с.

25. Подберезский Н. К. Теория права и государства / Н. К. Подберезский , О. Ф. Скакун. – Харьков, 1997. – 369 с.

26. Проблемы теории государства и права: Учебник / Под. ред. Н. М. Марченка. – М.: Проспект, 2006. – 768 с.

27. Рабінович П. М. Загальна теорія держави і права / П. М. Рабінович, Г. Г. Шмельова, Л. А. Луць. – К., 1993. – 328 с.

28. Середа Г. П. Проблеми теорії держави і права: навч. посібник / Г. П. Середа.– К.: КНТ, 2009. – 411с.

29. Скакун О. Ф. Теорія держави і права: підручник / О. Ф. Скакун. – К.: Алерта, 2009. – 414 с.

30. Спиридонов Л. И. Теория государства и права / Л. И. Спиридонов. – М., 1995. – 346 с.

31. Теория государства и права / Под общ. ред. А. Б. Венгерова. – М., 2005. – 432 с.

32. Теория государства и права / Под ред. Г. Н. Манова. – М., 2004. – 411 с.

33. Теория государства и права: курс лекций / Под ред. Н. И. Матузова, А. В. Мальпо. – М.: Юрист, 2004. – 352 с.

34. Теорія держави і права / За загальною редакцією В. В. Копейчикова. – Київ, 1995. – 389 с.

35. Теорія держави і права для підготовки до іспиту: навч. посібник / За ред. В. С. Шилінгова. – К.: КНТ, 2008. – 377 с.

36. Теорія держави і права: навч. посібник / [А. М. Колодій, В. В. Копейчиков, С. Л. Лисенков, В. П. Пастухов, О. Д. Тихомиров]; за заг. ред. С. Л. Лисенкова, В. В. Копейчикова. – К.: Юрінком Інтер, 2003. – 388 с.

37. Теорія держави і права: підручник [С. Л. Лисенков, А. М. Колодій, О. Д. Тихомиров]; за ред. С. Л. Лисенкова. – К.: Юрінком Інтер, 2005. – 409 с.

38. Хропанюк В. Н. Теория госдарства и права: учебник для вузов / В. Н. Хропанюк. – М.: Интерстиль, 2008. – 398 с.

39. Червонюк В. И. Теория государства и права: учебник / В. И. Червонюк. – М.: ИНФРА-М, 2009. – 455 с.

40. Черданцев А. Ф. Теория государства и права: Учебник для вузов / А. Ф. Черданцев. – М., 2002. – 377 c.

 


Тополь Ю. О. Проблеми теорії держави і права: Робоча програма з навчальної дисципліни для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня Спеціаліст за стпеціальністю 7.03040101 Правознавство / [уклад. Ю. О. Тополь, Д. А. Монастирський]. — Хмельницький : Хмельницький університет управління та права, 2011. — 35 с.

 

Тополь Юрій Олексійович

Монастирський Денис Анатолійович

 

Підписано до друку ______ 2011 р. Формат ___. Папір друкарський.

Друк різографічний. Умовн.друк.арк. 1,2.

Тираж ____ прим. Зам. № ___.

 

 

Видрукувано в Хмельницькому університеті управління та права

Комп’ютерний набір: Д. А. Монастирський

Відповідальний за випуск: Ю. О. Тополь

___________________________________________

 

29013, м. Хмельницький, вул. Театральна, 8

Редакційно-видавничий відділ університету


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты