Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Перешкоди у здійсненні суб’єктивного права; 2) необхідність активної поведінки; 3) потреба у створенні закону; 4) потреба у встановленні міри юридичної відповідальності.




834. У відповідях під якими номерами правильно вказані ознаки застосування нормативно-правових приписів:

Спрямована на створення індивідуальних приписів; 2) спрямована на створення передумов для реалізації нормативно-правових приписів; 3) спрямована на створення норми права; 4) впливає на людину та суспільство.

835 У відповідях під якими номерами правильно вказані ознаки застосування нормативно-правових приписів:

1) є діяльністю компетентних суб’єктів; 2) має владний характер; 3) спрямована на створення норми права; 4) впливає на людину та суспільство.

836. У відповідях під якими номерами правильно вказані ознаки застосування нормативно-правових приписів:

1) є діяльністю компетентних суб’єктів; 2) має владний характер; 3) спрямована на створення норми права; 4) впливає на людину та суспільство.

837. У відповідях під якими номерами правильно вказані ознаки застосування нормативно-правових приписів:

1) складається з послідовних стадій; 2) здійснюється відповідно до основних вимог, що забезпечують її правомірність; 3) спрямована на створення норми права; 4) впливає на людину та суспільство.

838. У відповідях під якими номерами правильно вказані ознаки застосування нормативно-правових приписів:

1) результати фіксуються в індивідуальному правовому акті; 2) забезпечується державою; 3) спрямована на створення норми права; 4) впливає на людину та суспільство.

839. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні стадії застосування нормативно-правових приписів:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) прийняття рішення по справі та його документальне оформлення; 3) юридична кваліфікація; 4) оголошення нормативно-правового акту.

840. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні стадії застосування нормативно-правових приписів:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) встановлення фактичних обставин справи; 3) вибір нормативно-правового припису, що підлягає застосуванню; 4) оголошення нормативно-правового акту.

841. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні правозастосовчі дії, які здійснюються на стадії встановлення фактичних обставин справи:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) встановлення юридичної значимості фактів; 3) визначення кола юридично значимих фактів; 4) оголошення нормативно-правового акту.

842. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні правозастосовчі дії, які здійснюються на стадії встановлення фактичних обставин справи:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) збір та процесуальне закріплення юридично значимих фактів; 3) дослідження та доказування достатності та достовірності фактів; 4) оголошення нормативно-правового акту.

843. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні правозастосовчі дії, які здійснюються на стадії встановлення фактичних обставин справи:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) оцінка фактів щодо їх вірогідності, істинності; 3) перевірка доказів; 4) оголошення нормативно-правового акту.

844. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні правозастосовчі дії, які здійснюються на стадії вибору нормативно-правового припису, що підлягає застосуванню:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) вибір нормативно-правового припису; 3) з’ясування змісту норми права, що зафіксована у нормативно-правовому приписі; 4) оголошення нормативно-правового акту.

845. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні правозастосовчі дії, які здійснюються на стадії вибору нормативно-правового припису, що підлягає застосуванню:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) перевірка справжності та правильності тексту; 3) визначення меж дії нормативно-правового припису та юридичної сили джерела права, в якому він зафіксований;4) оголошення нормативно-правового акту.

846. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні правозастосовчі дії, які здійснюються на стадії вибору нормативно-правового припису, що підлягає застосуванню:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) оцінка відповідності фактичних обставин змісту конкретних нормативно-правових приписів; 3) виявлення можливості настання передбачених нормативно-правовим приписом юридично значимих результатів; 4) оголошення нормативно-правового акту.

847. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні правозастосовчі дії, які здійснюються на стадії прийняття рішення по справі та його документального оформлення:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) підготовка проекту правозастосовчого акту відповідно до вимог правозастосовчої техніки; 3) формування та фіксація індивідуально-владного припису; 4) оголошення нормативно-правового акту.

848. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні правозастосовчі дії, які здійснюються на стадії прийняття рішення по справі та його документального оформлення:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) перевірка відповідності індивідуального припису діючим джерелам права; 3) прийняття та підписання правозастосовчого акту; 4) оголошення нормативно-правового акту.

849. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні правозастосовчі дії, які здійснюються на стадії прийняття рішення по справі та його документального оформлення:

1) підготовка проекту нормативно-правового акту; 2) прийняття та підписання правозастосовчого акту; 3) доведення його змісту до адресатів; 4) оголошення нормативно-правового акту.

850. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні вимоги щодо правильного застосування нормативно-правових приписів:

1) офіційність; 2) обґрунтованість; 3) законність; 4) легальність

851. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні вимоги щодо правильного застосування права:

1) офіційність; 2) доцільність; 3) легальність; 4) законність

852. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні вимоги щодо правильного застосування нормативно-правових приписів:

1) офіційність; 2) законність; 3) легальність; 4) доцільність

853. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні ознаки правозастосовчого акту:

1) містить правило-роз’яснення; 2) їх дія розрахована на персоніфікованих суб’єктів; 3) містить індивідуальне обов’язкове правило поведінки; 4) має зворотню дію.

854. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні ознаки правозастосовчого акту:

1) містить правило-роз’яснення; 2) приймається компетентними суб’єктами; 3) має владний характер та забезпечується державою; 4) має зворотню дію.

855. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні ознаки правозастосовчого акту:

1) містить правило-роз’яснення; 2) регулюють лише конкретні випадки, а тому їх чинність вичерпується фактом застосування; 3) мають пряму дію; 4) має зворотню дію.

856. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні ознаки правозастосовчого акту:

1) містить правило-роз’яснення; 2) мають юридичну форму виразу; 3) є необхідною передумовою належної реалізації нормативно-правових приписів; 4) має зворотню дію.

857. У відповідях під якими номерами правильно вказані основні ознаки правозастосовчого акту:

1) містить правило-роз’яснення; 2) мають письмову, усну, конклюдентну форму зовнішнього прояву; 3) є юридичними фактами, що викликають виникнення, зміну, припинення правовідносин; 4) має зворотню дію.

858. Юридичний акт компетентного суб’єкта, що містить індивідуальне формально обов’язкове правило поведінки персоніфікованого суб’єкта, необхідне для належної реалізації ним відповідних нормативно-правових приписів:

1)правостверджуючий акт; 2) правозастосовчий акт;

3) правозмінюючий акт; 4) правоприпиняючий акт.

859. Визначте вид правозастосовчого акту за юридичними наслідками: розпорядження ректора про переведення студента 1-го курсу на 2-ий курс:

1) правостверджуючий; 2) правовстановлюючий;

3) правозмінюючий; 4) правоприпиняючий

860. Визначте вид правозастосовчого акту за юридичними наслідками: наказ власника підприємства про звільнення працівника з роботи:

2) правостверджуючий; 2) правовстановлюючий;

3) правозмінюючий; 4) правоприпиняючий

861. Визначте вид правозастосовчого акту за юридичними наслідками: рішення суду про визнання права на житло:

1) правостверджуючий; 2) правовстановлюючий;

3) правозмінюючий; 4) правоприпиняючий

862. Визначте вид правозастосовчого акту за юридичними наслідками: наказ керівника установи про зарахування працівника на роботу:

1) правостверджуючий; 2) правовстановлюючий;

3) правозмінюючий; 4) правоприпиняючий

863. У відповідях під якими номерами правильно вказані види правозастосовчих актів за функціями у правовому регулюванні:

1) забороняючі; 2) регулятивні; 3) зобов’язуючі; 4) охоронні.

864. У відповідях під якими номерами правильно вказані види правозастосовчих актів за функціями у правовому регулюванні:

1) матеріальні; 2) процесуальні; 3) регулятивні; 4) письмові.

865.У відповідях під якими номерами правильно вказані види правозастосовчих актів за характером індивідуальних приписів:

1) уповноважуючі; 2) регулятивні; 3) зобов’язуючі; 4) письмові.

866. У відповідях під якими номерами правильно вказані види правозастосовчих актів за характером індивідуальних приписів:

2) уповноважуючі; 2) регулятивні; 3) забороняючі; 4) письмові

867. У відповідях під якими номерами правильно вказано види правозастосовчих актів за характером юридичних наслідків:

1) правостверджуючі (констатуючі); 2) забороняючі; 3) зобов’язуючі; 4) правоприпиняючі.

868. У відповідях під якими номерами правильно вказані види правозастосовчих актів за характером юридичних наслідків:

1) уповноважуючі; 2) забороняючі; 3) правовстановлюючі; 4) правозмінюючі

869. У відповідях під якими номерами правильно вказані види правозастосовчих актів за формою зовнішнього виразу:

1) прості; 2) письмові; 3) конклюдентні; 4) складні.

870. У відповідях під якими номерами правильно вказані види правозастосовчих актів за формою зовнішнього виразу:

1) прості; 2) усні; 3) письмові; 4) складні.

871. У відповідях під якими номерами правильно вказані види правозастосовчих актів за суб’єктами прийняття


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 88; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты