Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Universal Description, Discovery, and Integration




Web Services Inspection Language

Web Services Inspection Language (WSIL) – простий механізм виявлення Web - сервісів. WSIL – формат XML документа, створений для полегшення збору і виявлення Web - сервісів. Створений IBM і Microsoft і виданий в кінці 2001 року, WSIL є привабливим за рахунок своєї простоти, в порівнянні з UDDI, він простий і краще «піднімає» існуючі Web - сервіси. Модель WSIL децентрализована і «піднімає» існуючі Web - сервіси прямо на місці.

Universal Description, Discovery, and Integration

Universal Description, Discovery, and Integration (UDDI) – стандартний протокол опису Web - сервісів і протокол їх пошуку. Реєстр (UDDI) може містити метадані для будь - яких видів сервісів, разом з варіантами «якнайкращої практики», вже визначеними для сервісів, описаних за допомогою WSDL. За рахунок розбиття Web - сервісів на групи, що взаємодіють з категоріями і бізнес процесами, UDDI здатний ефективно шукати Web - сервіси. Специфікація UDDI визначає ієрархічну схему XML, що забезпечує модель для анонсування, перевірки і виклику інформації про Web - сервіси. Вибір ліг на XML, оскільки його формат представлення даних не залежить від платформи і відображає ієрархічні взаємозв'язки. У UDDI використовуються технології, засновані на загальних інтернет протоколах TCP/IP, HTTP, XML і SOAP. Існує 2 види UDDI реєстрів: публічні реєстри UDDI – службовці точками збору різних бізнесів, для повідомлення про їх сервіси, приватні реєстри UDDI, які роблять те ж саме але для організацій.

UDDI регістр містить наступні структурні типи даних:

§ businessEntity. XML - элемент верхнього рівня в бізнес запису UDDI. businessEntity збирає дані по запиту інформації об бізнес обслуговуванні, категорії продукту або виробництва, географічному положенні, а також контактну інформацію. Він підтримує пошук по організаціях, продуктах і географічному положенні.

§ businessService. Логічне продовження структури даних businessEntity і родоначальник структури bindingTemplate. businessService містить описову інформацію бізнес послуг з груп споріднених технічних послуг, включаючи ім'я групи, коротку інформацію про групу, опис технічної послуги, інформацію про категорію.

§ bindingTemplate. Логічне продовження структури businessService. bindingTemplate містить дані, що відносяться до додатків, які необхідно запустити або пов'язати з Web - сервісом. Ця інформація містить URL Web - сервіса, посилання на специфікації інтерфейсу і ін.

§ tModel. Містить описи специфікації Web - сервісів або систематики, які формують основу для технічних ідентифікаторів. Роль tModel полягає в наданні технічних специфікацій Web - сервісів, що дозволяє полегшити пошук Web - сервісів, сумісних з певною технічною специфікацією. Користувачі Web - сервісів можуть легко визначити інші сумісні Web - сервіси, грунтуючись на описі специфікацій в структурі tModel. Наприклад, для того, щоб послати биснес - партнеру RFP, запрошуюча служба повинна знати не тільки URL/местоположение служби, але і в якому форматі повинен бути посланий RFP, які протоколи використовувати, врахувати вимоги безпеки, яку форму відгуку має на увазі відсилання RFP.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты