Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Система Gridge




Gridge - програмний продукт PSNC з відкритим початковим кодом, покликаний допомогти користувачам у використанні проміжного ПО GRID і в створенні ефективних інфраструктур GRID. Всі програмні компоненти системи Gridge були сполучені в єдину розподілену систему, що працює по єдиних інтерфейс - специфікаціям, ліцензіям і гарантіям якості.

Компоненти програми Gridge, так само як і інші представники проміжного ПЗ GRID, пройшли успішне тестування різними версіями системи Globus. Компоненти програми Gridge розповсюджуються безкоштовно з повною комерційною підтримкою. PSNC пропонує:

1. технічну підтримку, консультування, навчання і послуги розробників для програм Gridge і Globus.

2. сприяння в розробці, використанні і настройці проміжного ПО.

3. Установку і інтеграцію компонентів Gridge і Globus.

4. семінари і тренінги з технологій GRID.

Програмний продукт Gridge містить наступні інструменти і служби:

Служба авторизації GRID (GAS) – система авторизації, яка може служити єдиною точкою ухвалення рішень для всіх компонентів системи. Політика безпеки для всіх компонентів системи розміщена в GAS. Використовуючи умови даної політики GAS здатна анулювати рішення про авторизацію на прохання користувача. Служба GAS розроблена таким чином, що легко може інтегруватися із зовнішніми компонентами і здатна підтримувати безпеку комплексних систем. Здатність взаємодіяти з різними компонентами Globus і операційних систем, роблять GAS привабливим рішенням для GRID додатків.

Система управління даними GRID- один з основних компонентів пакету управління даними Gridge (GDMSuite) – платформа проміжного ПО, що надає уніфікований інтерфейс для з'єднання з різнорідними сховищами даних по всій мережі. GDMSuite є основою всього середовища Gridge, в рамках якого всі обчислювальні служби виконують всі свої операції. Пакет управління даними Gridge містить набір блоків, розроблених для створення повного і добротного середовища управління даними. Він розроблений так, щоб відповідати всім глобальним вимогам середовища GRID, таким як, безпека, сумісність і ефективність.

Мобільні служби GRID. Розробка програмного забезпечення для мобільних пристроїв повинна фокусуватися на додатках, які здатні встановити взаємодію між мобільними пристроями (мобільними телефонами, КПК, лэптопами) і службами GRID.

Журнальна система Toth. Цей компонент був розроблений для вирішення проблеми збору даних про події, що генеруються розподіленими службами середовища Gridge. Деякі сервіси при рішенні загальних завдань віддають перевагу системі на основі бібліотеки LOG4J, тому Toth повністю з нею сумісний.

Система моніторингу GRID. Система моніторингу Mercury розроблена в рамках проекту GridLab і надає собою головну інфраструктуру моніторингу GRID. Вона була спеціально розроблена для того, щоб відповідати специфічним вимогам моніторингу GRID: проведення моніторингу даних, представлених у вигляді метрик через моделі pull/push семантики доступу до даним, а також надавати можливість моніторингу управління.

Портали GRIDрозроблені спеціально для різних сценаріїв використання середовища співтовариствами кінцевих користувачів. Портали Gridge розроблені за допомогою наступних інструментів і додатків: GridSphere, сумісної оболонки Java і провайдера GRID, які дозволяють швидко розгортати і використовувати додатки, засновані на GRID, а також легко регулювати доступ до середовища декількох незалежних порталів.

Система управління ресурсами GRID. Цей компонент є системою мета - планування з відкритим початковим кодом, він дозволяє розробникам створювати і використовувати системи управління ресурсами для великих, важко керованих обчислювальних інфраструктур.

У 2008 році сформувалася схема взаємодії між GRID і базами даних Oracle (друге покоління технології GRID – обчислень).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 52; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты