Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Лабораторна робота № 9




ВИПРОБУВАННЯ ВІДЦЕНТРОВОГО ВЕНТИЛЯТОРА

Мета лабораторної роботи

1. Ознайомитися з конструкцією вентиляційної установки.

2. Ознайомитися з експлуатацією відцентрового вентилятора.

3. Провести випробування відцентрового вентилятора за різних режимів його роботи.

4. Побудувати робочу характеристику відцентрового вентилятора у вигляді залежності тиску від продуктивності H = f(Q); визначити коефіцієнти гідравлічного опору l та коефіцієнти місцевих опорів x.

Опис установки

Вентиляційна установка (рис.9.1) складається з відцентрового вентилятора 1, на нагнітальному патрубку якого встановлений конфузор 2 і дросельна заслінка 3. На нагнітальному трубопроводі 4 встановлені U-подібні манометри 5, пневмометрична трубка 7 з дифманометром 6 і кілька заслінок з отворами 8.

Рис.9.1 ‑ Схема дослідної установки для випробування відцентрового вентилятора.

Методика виконання роботи

Випробування проводяться за постійного числа обертів вала вентилятора і за змінної продуктивності, яка регулюється зміною заслінок з отворами 8. Під час випробування вентилятора вимірюють статичний тиск в мережі повітропроводу і динамічний тиск в мм вод.ст. Перевідний коефіцієнт в одиницю СІ: 1 мм вод.ст. = 9,81 Н/м2.

Первинні показники приладів знімають за повністю закритого отвору в дросельній заслінці 8 в кінці нагнітального трубопроводу. Подальші показники приладів знімають за наступних отворах в заслінці d = 0,02; 0,04; 0,08; 0,1 м. Діаметр нагнітального трубопроводу D = 0,1 м.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты