Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


МіГ - 29




Кабіни екіпажу пасажирських літаків можуть виконуватись окремо від пасажирських салонів або бути зв’язаними з салонами через сумісні вхідні двері та вестибюль.

Кабіна екіпажа літака Ту - 134А


Кабіна екіпажа літака А- -320

Кабіна екіпажа літака А- -340


Кабіна екіпажа літака А- -380

Салони кабін пасажирських літаків, як правило, є герметизованим відсіком фюзеляжу і повністю включені в його силову схему. Подібна кабіна працює, як судина, під дією внутрішнього тиску, а також піддається вигину і крученню, як і звичайний фюзеляж. З міркувань міцності найкращою формою споруди, навантаженої зсередини надлишковим тиском, є куля, але у зв'язку з незручностями розміщення в такій кабіні екіпажу і пасажирів, прагнуть надати кабіні форму циліндричної оболонки, закритої по кінцях сферичними днищами. Перехід від циліндричних стінок до днища по можливості має бути плавним, без переломів. При переломах днище, навантажене надлишковим тиском, стискає стінки циліндра у напрямі радіусів і тоді в цьому місці необхідно ставити посилений шпангоут. Особливо потрібно підкріплювати плоскі днища.

Для збереження в кабіні надлишкового тиску необхідно забезпечити її герметичність. Герметизація кабін досягається герметизацією обшивки і остеклення люків і дверей, виводів з кабін тяги, тросів, валиків керування літаком і двигунами, електропроводки, трубопроводів гідросистем і тому подібне. Зрозуміло, забезпечити повну герметичність кабіни дуже важко, тому допускається деякий витік повітря, що не знижує безпеки польоту.

Герметизація листів обшивки в місці їх з'єднання і кріплення до елементів каркасу фюзеляжу створюється багаторядними швами, установкою ущільнюючих стрічок, що закладаються між листами обшивки та каркасом. З внутрішньої сторони кабіни заклепуючі шви покривають герметизуючими замазками.


Пассажирський салон

Салон літакаТу – 134А



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 50; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты