Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Шаг 2. Просмотр информации заголовков пакетов, передаваемых через сеть




a. Проверьте заголовки пакетов, передаваемых между клиентами и сервером.

 

1. В панели имитации щелкните любую из строк списка событий. В рабочей области, представляющей данную строку, появится значок конверта.

 

2. Щелкните значок конверта в рабочей области, чтобы просмотреть информацию о пакетах и заголовках.

 

3. В окне «Модель OSI» отображается, на каком уровне модели OSI обрабатывается данный пакет.

*Обратите внимание, что в зависимости от устройства, принимающего пакет, может быть включен более высокий или более низкий уровень. Переключатель для отображения только пакетов для уровня 2. Тогда как для ПК и сервера пакеты отображаются вплоть до уровня 4.

 

4. В окне «Модель OSI» прочтите описание пакета.

 

5. Щелкните «Сведения о входящих PDU» или «Сведения о исходящих PDU», чтобы просмотреть информацию о действительно отправленных пакетах.

*Обратите внимание на MAC-адрес в кадре, информацию об IP-адресе в пакете, а также на номер порта источника и назначения в данном сегменте.

 

6. Щелкните другие строки событий, чтобы также прочитать содержащееся в них описание


4. Охорона праці Вимоги пожежної безпеки при експлуатації комп’ютерної техніки.

4.1. Аналіз причин та наслідків виникнення пожеж в обчислювальних центрах.

Пожежа — поза регламентний процес знищування або пошкоджування вогнем майна, під час якого виникають чинники, небезпечні для живих істот і довкілля. (згідно з ДСТУ 2272. Пожежна безпека. Терміни та визначення основних понять.)

Пожежою є некероване горіння поза межами спеціально відведеного вогнища, яке може призвести до загибелі і (або) ураження людей (тварин, рослин), значних матеріальних збитків, суттєвого погіршення стану навколишнього природного середовища.

Статистичні дані про пожежі:

 

Основні причини: %

- Коротке замикання 43

- Перевантаження проводів / кабелів 13

- Освіта перехідних опорів 5

Режим короткого замикання - поява в результаті різкого зростання сили струму, електричних іскор, часток розплавленого металу, електричної дуги, відкритого вогню, запалав ізоляції.

Горіння - хімічна реакція, яка супроводжується виділенням тепла і світла.

Для здійснення горіння необхідно:

- Окислювач (кисень);

- Джерело загоряння;

- Джерело полум'я.

Якщо мова йде про горючі речовини, то ступінь пожежної небезпеки горючих речовин характеризується:

- Температурою спалаху;

- Температурою займання;

- Температурою самозаймання.

По температурі спалах горючі речовини діляться на:

-ЛЗР (до 45 °) температура спалаху;

- горючі (більше 45 °).

Температура спалаху - мінімальна температура, при якій над поверхнею рідини утворюється суміш парів цієї рідини з повітрям, здатна горіти при піднесенні відкритого джерела вогню. Процес горіння припиняється після видалення цього джерела.

Температура займання - мінімальна температура, при якій речовина загоряється від відкритого джерела вогню і продовжує горіти після його видалення.

Температура самозаймання - мінімальна температура, при якій відбувається його займання на повітрі за рахунок тепла хімічної реакції без підношення відкритого джерела вогню.

Горючі гази і пил мають концентраційні межі вибуховості.[7]

Групи горючості.

Умовно негорючі - речовини, що не здатні горіти у повітрі нормального складу при г.° до 900о С. Але вони можуть бути небезпечними з-за виділення токсичних або горючих речовин, великої кількості теплоти.

Важко горючі - можуть спалахнути під впливом джерела запалювання в повітрі нормального складу, але не здатні до самостійного горіння.

Горючі - здатні загорятися від джерела запалювання в повітрі нормального складу і продовжувати горіти після його видалення. Але деякі метали АІ, N1, Бе, Си, 2п в компактному стані (злитки, блоки) не здатні в звичайних умовах зберігання самозайматися при контакті з киснем повітря.

Отже, не існує речовин, матеріалів, які б не горіли - потрібно тільки створити певні умови.[12]

Предмети і матеріали, що можуть горіти:

· меблі — столи, стільці, шафи і т.д.;

· папір — документація, папір для принтера;

· конструктивні елементи приміщення — покриття підлоги, двері, віконні рами;

· елементи конструкції ПЕОМ і периферійних пристроїв — корпуса принтера, моніторів, клавіатури і т.п.

 

Всі приміщення та будівлі поділяються на 5 категорій ГОСТ 12.1. 004-91

А - вибухопожежонебезпечні. Та категорія, в якій здійснюються технологічні процеси, пов'язані з виділенням горючих газів, ЛЗР з температурою спалаху парів до 28 ° С,

28 °С; Р - понад 5 кПа.

Б - приміщення, де здійснюються технологічні процеси з використанням ЛЗР з температурою спалаху понад 28 ° С, здатні утворювати вибухонебезпечні і пожежонебезпечні суміші при запаленні яких утворюється надлишкове розрахункове тиск вибуху понад 5 кПа.

> 28 °С; Р - понад 5 кПа.

В - приміщення та будівлі, де звертаються технологічні процеси з використанням горючих і важко горючих рідин, твердих горючих речовин, які при взаємодії один з одним або киснем повітря здатні тільки горіти. За умови, що ці речовини не відносяться ні до А, ні до Б. Ця категорія - пожежонебезпечна.

Г - приміщення та будівлі, де звертаються технологічні процеси з використанням негорючих речовин і матеріалів в гарячому, розпеченому або розплавленому стані (наприклад, скловарні печі).

Д - приміщення та будівлі, де звертаються технологічні процеси з використанням твердих негорючих речовин і матеріалів в холодному стані (механічна обробка металів). [11]

Згідно нормам, що визначені в документі ОНТП 24-86 «Про визначення категорій приміщень та будівель по вибухопожежній та пожежній небезпеці» (що замінюється Наказом №833 від 03.12.2007 МНС) приміщення підприємства відносяться до категорії «В» – пожежонебезпечна категорія приміщень.[11]

Причини виникнення пожеж, пов'язані зі спеціальністю студентів.

При експлуатації ЕОМ можливі виникнення наступних аварійних ситуацій:

• короткі замикання;

• перевантаження;

•підвищення перехідних опорів в електричних контактах;

• перенапруження;

• виникнення струмів витоку.

При виникненні аварійних ситуацій відбувається різке виділення теплової енергії, яка може стати причиною виникнення пожежі.

На частку пожеж, що виникають в електричних установках, доводиться 20%.[8]

Причини виникнення короткого замикання:

- Помилки при проектуванні;

- Старіння ізоляції;

- Зволоження ізоляції;

- Механічні перевантаження.

Пожежна небезпека при перевантаженнях - надмірне нагрівання окремих елементів, яке може відбуватися при помилках проектування у разі тривалого проходження струму, перевищує номінальне значення.

При 1,5 кратному перевищенні потужності резистори нагріваються до 200-300 ° С.

Пожежна небезпека перехідних опорів - можливість займання ізоляції або інших прилеглих горючих матеріалів від тепла, що виникає в місці аварійного опору (в перехідних клемах, перемикачах та ін.)

Пожежна небезпека перенапруги - нагрівання струмоведучих частин за рахунок збільшення струмів, що проходять через них, за рахунок збільшення перенапруги між окремими елементами електроустановок. Виникає при виході з ладу або зміну параметрів окремих елементів.

Пожежна небезпека струмів витоку - локальний нагрів ізоляції між окремими струмоведучими елементами і заземленими конструкціями.[10]



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты