Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Правила встановлення телефонного радіоз’язку і ведення обміну




1. Радіозв'язок за відсутності особливих вказівок щодо його організації початково здійснюється на основних частотах, указаних в радіоданих. При встановленні радіозв'язку і веденні обміну по слухових радіоканалах передача повинна здійснюватися чітко і ритмічно зі швидкістю, що відповідає умінню кожного радиста забезпечити передачу без перебоїв і прийом без запитань. Збільшувати швидкість передачі за рахунок зниження якості забороняється.

При необхідності змінити швидкість передачі кореспондента застосовуються кодові скорочення «Передавайте повільніше» або «Передавайте швидше». При однобічному радіозв'язку, роботі безквитанційним способом, при передачі радіограм без згоди на прийом швидкість передачі не повинна перевищувати 14-16п'ятизначних слів за хвилину. Радист з явно вираженими особливостями передачі до роботи на радіостанції не допускається.

Треба пам'ятати, що скорочення часу передачі при чіткій роботі без перебоїв і запитань з допустимою швидкістю утруднює роботу радіорозвідки противника і покращує потайливість радіозв'язку.

2. При необхідності перервати передачу радіограми дається кодова фраза"Чекайте", при цьому можна зазначати час перерви "Чекайте 5 хв.". При відновленні передачі дається фраза "Починаю передачу", знак поділу, після чого продовжується передача тексту, починаючи з повторення останньої переданої групи. Під час роботи і у разі необхідності перервати передачу кореспондента дається сигнал "Припиніть передачу".

Якщо три спроби перервати передачу виявились марними, радист приймальної радіостанції повинен, продовжувати прийом до закінчення передачі і в кінці передачі запитати неправильно прийняті групи.

3. У кожній радіомережі радіостанція, що забезпечує зв'язок старшому командиру (начальнику), є головною радіостанцієюрадіомережі. (радіонапрямку), а решта - підлеглими. У радіомережах взаємодії головна радіостанція призначається розпорядженням штабу, який організовує зв'язок.

Радист головної радіостанції повинен слідкувати за дотриманням встановленого режиму радіозв'язку, порядку роботи і дисципліни зв'язку. Він зобов'язаний припиняти будь-які порушення дисципліни зв'язку. Вимоги радиста головної радіостанції зобов'язані виконувати радисти всіх радіостанцій мережі беззаперечно. Головна радіостанція повинна вживати усіх заходів щодо забезпечення радіозв'язку в умовах радіоперешкод.

4. Входження радіостанцій старших командирів у радіомережі підлеглих командирів (штабів) допускається на нетривалий час і у виняткових випадках, за необхідності встановити зв'язок з командиром на одну чи кілька інстанцій нижче.

Радист радіостанції старшого командира при входженні в радіомережу підлеглого командира зобов'язаний:

- підготувати радіостанцію для роботи на даних радіомережі підлеглого командира (штабу);

- прослухати роботу цієї радіомережі;

- у разі відсутності оперативного радіообміну ввімкнути свою радіостанцію на. передачу і викликати потрібного кореспондента радіомережі підлеглого командира (штабу), застосовуючи свій позивний;

- після встановлення радіозв'язку передати кореспонденту необхідну інформацію (команду) і вимкнути свій передавач.

Кореспонденти радіомережі підлеглого командира (штабу) зобов'язані:

- прийнявши позивний радіостанції старшого командира за його викликом, прийняти його команду і доповісти своєму командиру;

- після закінчення роботи з радіостанцією старшого командира продовжувати роботу між собою в установленому порядку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 142; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты