Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Професійно – кваліфікаційні характеристики працівників в галузі




Згідно Випуску 85 «Спортивна діяльність» довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у спортивній діяльності виділяють такі професії: 1) з категорії професіоналів, фахівців, керівників:

2) з категорії робітників:

Розглянемо кваліфікаційні вимоги до таких працівників спортивної діяльності, а саме: 1) з категорій професіоналів, фахівців, керівників – директор комплексу; 2) з категорії робітників –ремонтувальник площинних спортивних споруд.

1) Директор комплексумає такі завдання та обов’язки:

Ø Забезпечуєкерівництво спортивною спорудоювідповідно до чинного законодавстваУкраїни, нормативнихдокументівДержкомспортуУкраїни та органівдержавнихадміністрацій на місцях та власного статуту абоположення про спортивнуспоруду.

Ø Організовуєроботи з підготовкиспортивноїспоруди для проведеннянавчально-тренувальних занять з фізичноїкультури і спорту, спортивно-масових та оздоровчихзаходів, спортивних свят та іншихвидовищних та громадськихзаходів.

Ø Забезпечуєпроведеннябудівництва, реконструкції, капітального та поточногоремонтів, упровадженнянауково-технічнихрозробок.

Ø Забезпечуєстворенняоптимальних умов для соціальногорозвиткуколективу, формуваннясучасноїматеріально-технічноїбази, соціальноїсфери.

Ø Забезпечуєвиконаннявимог Закону про охоронупраці, правил та норм виробничоїсанітарії та протипожежногозахисту.

Ø Проводить роботу з підбору і розстановкикадрів.

Ø Вирішуєпитаннявмежахсвоєїкомпетенціїідоручаєвиконанняокремихвиробничо-господарськихфункційіншимпосадовимособам.

Директор комплексу повинен знати: закониУкраїни; укази та розпорядження Президента України; постанови КабінетуМіністрівУкраїни з питаньфізичноїкультури і спорту, господарськоїдіяльності; накази та нормативнідокументиДержкомспортуУкраїни; основиекономіки та госпрозрахунку; організаціювиробництва, праці та управління; трудовезаконодавство; державнумову.

Директор комплексуповинен відповідати таким кваліфікаційним вимогам:повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр). Післядипломнаосвіта в галузіуправління. Стаж роботи за професією: для магістраабоспеціаліста — не менше 2 років, бакалавра — не менше 3 років.

2) Ремонтувальник площинних спортивних споруд має такі завдання та обов’язки:

Ø Забезпечуєсвоєчасну і якіснупідготовкуспортивнихспоруд.

Ø Бере участь у підготовціплощиннихспортивнихспоруд до експлуатації.

Ø Дбайливо ставиться до спортивногоінвентарю і обладнання, своєчасно проводить огляд та ремонт площиннихспортивнихспоруд.

Ø Забезпечуєекономневикористання водо- та енергоносіїв.

Ø Відповідає за правильністьналагодження і правильнуексплуатаціюплощиннихспортивнихспоруд.

Ø Бере участь у проведеннікапітального та поточногоремонтівплощиннихспортивнихспоруд.

Ремонтувальник площинних спортивних споруд повинен знати: нормивикористання спортивного інвентарю та спортивнихспоруд; правила пожежноїбезпеки та санітарно-технічнінорми.

Ремонтувальник площинних спортивних спорудповинен відповідати таким кваліфікаційним вимогам: професійно-технічнаосвітаабоповначибазовазагальнасередняосвіта та професійнаосвітабезпосередньо на виробництві. Без вимогдо стажу роботи.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты