Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


E. Креатину




482.Відомо, що можливості спортсмена з бігу на короткі чи довгі дистанції визначає співвідношення червоних і білих м’язових волокон, з чим пов’язана різна швидкість розщеплення АТФ. Який компонент м’язів здійснює цей процес ?

A. Актин

B. Тропонін

C. Креатин

D. Міозин

E. Карнозин

483. У підтримці визначеної пози беруть участь повільні кістякові м'язи, що володіють значними резервами кисню. Яка речовина бере участь у запасании кисню в цих м'язах?

A. Кальмодулін

B. Цитохром

C. Креатинфосфат

D. Міоглобін

E. Гемоглобін

484.Який медіатор бере участь у нервово-м'язовій передачі?

A. Ацетилхолін

B. Гістамін

C. Адреналін

D. g-аміномасляна кислота

E. Серотонін

485. При трупному задубінні виникає ригідність м’язів, пов’язана з недостачею енергії у формі АТФ. Який етап елементарних актів м’язового скорочення блокований при трупному задубінні?

A. Від’єднання голівки міозину від актину

B. Приєднання голівки міозину до актину

C. Приєднання кальцію до тропоніну

D. Гідроліз АТФ в активному центрі міозину

E. Від’єднання тропоніну від актину

486. Особливістю енергетичного обміну в міокарді є майже повністю аеробний характер. Основним субстратом біологічного окислення в міокарді є :

A. Жирні кислоти

B. Триацилгліцерини

C. Гліцерол

D. Глюкоза

E. Кетонові тіла

487. Під час бігу на коротку дистанцію у нетренованих людей спостерігається м’язова крепатура внаслідок накопичення лактату. Вкажіть, з посиленням якого біохімічного процесу в організмі це може бути пов’язано.

A. Ліпогенез.

B. Глюконеогенез.

C. Пентозофосфатний цикл.

D. Глікогеноліз.

E. Глікогенез.

488. При бігу на довгі дистанції кістякова мускулатура тренованої людини використовує глюкозу з метою одержання енергії АТФ для м'язового скорочення. Вкажіть основний процес утилізації глюкози в цих умовах.

A. Аеробний гліколіз

B. Анаеробный гліколіз

C. Глікогеноліз

D. Глюконеогенез

E. Глікогенез

489. При ішемічній хворобі серця міокард хворого знаходиться в умовах гіпоксії. Назвіть процес ліпідного обміну, швидкість якого в міокарді знижена.

A. b-окислювання ВЖК

B. Ліпогенез

C. Синтез кардіоліпідів

D. Синтез кетонових тіл

Е. Синтез фосфоліпідів

490. Лікар з метою підтвердження діагнозу, направив хворого з ранньою стадією м’язової дистрофії у біохімічну лабораторію для проведення аналізу крові. Зростання активності якого ферменту може спостерігатися у даного пацієнта ?

A. Аланінамінотрансферази

B. Колагенази

C. Гіалуронідази


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты