Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


D. Гемолітична.




E. Хвороба Жільбера.

355. У новонародженого фізіологічна жовтяниця. Рівень вільного білірубіну в крові значно перевищує норму. Нестачею якого ферменту це обумовлено?

A. Білівердинредуктази.

B. Ксантиноксидази.

C. УДФ-глюкуронілтрансферази.

D. Аденозиндезамінази.

E. Гемоксигенази.

356. 52-річну пацієнтку протягом останніх кількох днів турбують напади болю у правому підребер’ї після вживання жирної їжі. Візуально визначається пожовтіння склер та шкіри, ахолічний кал, сеча “кольору пива”. Присутність якої речовини у сечі пацієнтки обумовила темне забарвлення сечі при обтураційній жовтяниці?

A. Глюкози

B. Кетонові тіла

C. Уробілін

D. Стеркобілін

F. Білірубінглюкуроніди

357. В сечі хворої 35 років, яка звернулася до лікаря із скаргами на болі в ділянці живота, що мають характер колік, проноси, виявлено порфобіліноген та дельта-амінолевулінову кислоту. Ці ознаки є проявом порушення:

A. Синтезу уробіліну

B. Синтезу білірубіну

C. Синтезу жовчних кислот

D. Синтезу гему

E. Розпаду гему

358. Жінка 43 років, робітниця лакофарбного підприємства, жаліється на загальну слабкість, зниження ваги, апатію, сонливість. Хронічна свинцева інтоксикація підтверджена лабораторно, виявлена гіпохромна анемія. В крові підвищений рівень Zn-протопорфірину і понижений рівень δ-амінолевулінової кислоти. Це свідчить про порушенння синтезу:

A. ДНК

B. білка

C. РНК

D. мевалонової кислоти

E. Гема

359. У хлопчика 12 років гостра мінлива порфірія. Підвищення якої речовини сечі підтверджує цей діагноз?

A. Загального білірубіну

B. Білівердину

C. Гему

D. Амінолевулінової кислоти

E. Тваринного індикану

360. Вміст гемоглобіну в крові хворого 88 г/л, знижена кількість еритроцитів, сеча червоного кольору, спостерігається враження шкіри на відкритих сонцю місцях. Наявність якої патології обміну гемопротеїнів можна передбачити?

  1. Анемії
  2. Серповидно-клітинної анемії
  3. Перніциозної анемії
  4. Порфірії
  5. Гемоглобінопатії

361. У малюка, що народився 2 дні тому недоношеним, спостерігається жовте забарвлення шкіри та слизових оболонок. Вкажіть, тимчасова недостатність якого ферменту є причиною цього стану малюка.

A. Білівердинредуктази

B. d - амінолевулінатсинтази

C. Гемоксигенази

D. Гемсинтетази

E.УДФ - глюкуронілтрансферази

362. У хворого, що страждає анемією, в еритроцитах збільшився вміст протопорфірину ІХ. Недостатність якого мінерального елемента приводить до даної патології?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 103; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты