Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


D. Метгемоглобінредуктази




E. Фруктозо-1,6-дифосфатальдолази

348. Чоловік 29 років скаржиться на задишку, загальну слабкість, особливо, як він йде в гору. Аналіз крові показав велику кількість еритроцитів зміненої форми та наявність гемоглобіну S . Вкажіть, чим відрізняється цей гемоглобін від гемоглобіну А1 дорослої людини.

A. Послідовністю амінокислот

B. Структурою гема

C. Кількістю амінокислотних залишків

D. Заміною однієї амінокислоти

E. Характером зв'язку між протомерами

349. У хворого з ознаками важкої форми гемолітичної анемії при лабораторному аналізі гемоглобіну встановлено відсутність a-ланцюга в складі тетрамеру гемоглобіну. До якого типу гемоглобінозів належить таке захворювання?

A. Гемоглобінопатія

B. Фетгемоглобінопатія

C. Таласемія

D. Серповидно-клітинна анемія

Е. Метгемоглобінемія

350. Лейкоцити виконують бактеріальну функцію завдяки утворенню пероксиду водню і гіпохлориту. Який фермент каталізує реакцію утворення гіпохлоритної кислоти.?

A. Каталаза

B. Супероксиддисмутаза

C. Глутатіонпероксидаза

D.Мієлопероксидаза

E. Глутатіонредуктаза

351.В сечі хворої 35 років, яка звернулася до лікаря із скаргами на болі в ділянці живота, що мають характер колік, проноси, виявлено порфобіліноген та дельта-амінолевулінову кислоту. Ці ознаки є проявом порушення:

A. Синтезу уробіліну

B. Синтезу білірубіну

C. Синтезу жовчних кислот

D. Синтезу гему

E. Розпаду гему

352.У чоловіка 45 років, що страждає на калькульозний холецистит, розвинулася жовтяниця. Сеча темного кольору, піниться, кал знебарвлений, у плазмі крові підвищений вміст прямого білірубіну. Про який вид жовтяниці можна стверджувати?

A. Паренхіматозну

B. Гемолітичну

C. Обтураційну

D. Хвороба Гюнтера

Е. Жільбера

353.У хворого А. після переливання крові спостерігається жовтуватість шкіри та слизових оболонок, в крові підвищено рівень загального та непрямого білірубіну, в сечі підвищено рівень уробіліну, в калі- рівень стеркобіліну. Про який вид жовтяниці Ви можете судити?

A. Спадкова жовтяниця

B. Обтураційна жовтяниця

C. Паренхіматозна жовтяниця

D. Гемолітична жовтяниця

Е.Жовтяниця новонароджених

354. У лікарню з симптомами жовтяниці поступила пацієнтка 35 років. Аналізи крові показали підвищення в плазмі крові вмісту загального білірубіну за рахунок непрямого, рівень прямого білірубіну в плазмі крові в нормі. В калових масах та сечі – високий вміст стеркобіліну. Який тип жовтяниці має місце в даному випадку?

A. Новонароджених.

B. Паренхіматозна.

C. Обтураційна.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты