Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


A. Метаболічний ацидоз




B. Респіраторний ацидоз

C. Метаболічний алкалоз

D. Респіраторний алкалоз

E. Дихальний алкалоз

340. У хворої 38 років після прийому аспірину і сульфаніламідів спостерігається посилений гемоліз еритроцитів, який викликаний недостатністю глюкозо-6-фосфатдегідрогенази. Порушення утворення якого коферменту спостерігається при цій патології?

A. Убіхінону

B. ФАДН2

C. Пірідоксальфосфату

D. ФМНН2

Е. НАДФН2

341. На місці події знайдено труп чоловіка середнього віку. При візуальному обстеженні позначено характерне рожеве забарвлення шкіряних покровів та слизових. Як причину смерті припускають отруєння чадним газом. Вкажіть, які похідні гемоглобіну будуть знайдені в крові трупа при судово-медичній експертизі..

A. Вердогемоглобін.

B. Метгемоглобін.

C. Оксигемоглобін.

D. Карбгемоглобін.

E. Карбоксигемоглобін.

342. Еритроцити людини не містять мітохондрій. Який основний шлях утворення АТФ в еритроцитах?

A. Креатинкіназна реакція

B. Аденілаткіназна реакція

C. Аеробний гліколіз

D. Окиснювальне фосфорилювання

E. Анаеробний гліколіз

343. Жінка поступила в стаціонар з діагнозом пневмонія. Після інтенсивної терапії з призначенням антибіотиків у неї розвилась гемолітична анемія. Лабораторно встановлено зниження активності глюкозо-6-фосфатдегідрогенази еритроцитів. Порушення якого процесу в еритроцитах є причиною гемолітичної анемії?

A. Синтезу гема

B. Гліколізу

C. Утворення оксигемоглобіну

D. Відновлення глутатіону.

E. Синтезу гемоглобіна

344. У хворої 38 років після прийому аспірину і сульфаніламідів спостерігається посилений гемоліз еритроцитів, який викликаний недостатністю глюкозо-6-фосфатдегідрогенази. Порушенням утворення якого коферменту зумовлена ця патологія?

A. Убіхінону

B. ФАДН2

C. Пірідоксальфосфату

D. ФМНН2

E.НАДФН2

345. При гіпоксичному стані в альпініста зміна метаболізму супроводжується зменшенням лужних резервів крові. Цьому сприяє нагромадження:

A. Ацетоацетату

B. Оксалату

C. Цитрату

D. Жирних кислот

E. Пірувату

346. Спадкова недостатність глюкозо-6-фосфатдегідрогенази еритроцитів проявляється підвищеною схильністю їх до гемолізу. Це пов’язано з :

A. Активацією гліколізу

B. Нагромадженням лактату

C. Пригніченням гліколізу

D. Посиленим окисленням ненасичених жирних кислот фосфоліпідів мембран

E. Втратою активності натрієвої помпи мембран (Na+,K+-АТФази)

347. У дитини з вираженим ціанозом вміст Нb-ОН крові склав 35% від загальної кількості гемоглобіну. З дефіцитом якого фермента найімовірніше пов’язаний такий стан?

A. Супероксидази

B. Каталази

C. Пероксидази


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 146; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты