Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Глікозильованого гемоглобіну




D. Оксигемоглобіну

245 До лікарні поступила дівчина 20 років, у стані коми. Клінічні дослідження сироватки крові виявили глюкозу – 32 ммоль/л, кетонові тіла – 17 ммоль/л. Збільшення якої фракції гемоглобіну можна очікувати в еритроцитах?

A. Hb M

B. Hb A2

C. Hb S

D. Hb F

E. Hb A1

246. У хворого, що звернувся до лікаря, виявлено підвищений рівень глюкози в крові. Є підозра на цукровий діабет. Які ймовірні зміни ліпідного обміну можливі при такому стані?

A. Гіпофосфоліпідемія, гіпокетонемія

B. Гіпохолестеринемія

C. Гіпокетонемія, кетонурія

D. Гіперфосфоліпідемія, гіпокетонемія

E. Гіперкетонемія, кетонурія

247. Раннім ускладненням цукрового діабету є усе перелічене, крім:

A. Жирова інфільтрація печінки.

B. Кетоз.

C. Кетоацидоз.

D. Діабетична кома.

E. Ретінопатія.

248. При споживанні їжі виникає аліментарна (харчова) гіперглікемія, яка стимулює виділення інсуліну. У яких тканинах інсулін не підвищує проникність плазматичних мембран для глюкози?

  1. Жирова тканина
  2. М'язова тканина
  3. Мозкова тканина
  4. Сполучна тканина
  5. Ниркова тканина

249. Глюкагон, пептид утворюється А-клітинами підшлункової залози стимулює в печінці і жировій тканині ряд процесів. Виберіть процес який не притаманний глюкагону

  1. Стимулює глюконеогенез
  2. Стимулює утворення кетонових тіл
  3. Стимулює синтез білків
  4. Стимулює глікогеноліз
  5. Стимулює ліполіз

250. В ендокринологічному відділенні з діагнозом цукровий діабет лікується жінка 40 років зі скаргами на спрагу, підвищений апетит. Які патологічні компоненти виявлені при лабораторному дослідженні сечі пацієнтки?

A. Білок, амінокислоти.

B. Білок, креатин.

C. Білірубін, уробілін.

D. Глюкоза, кетонові тіла.

E. Кров.

251. Хвора доставлена бригадою швикої допомоги. Об’єктивно:стан важкий, свідомість відсутня, адинамія. Шкірні покриви сухі, запалі очі, ціаноз обличчя, тахікардія, запах ацетону зрота. Результати аналізів: глюкоза крові – 20,1 ммоль/л, у сечі 3,5%. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. гіпоглікемічна кома;

B. гіперглікемічна кома;

C. гостра серцева недостатність;

D. анафілактичний шок;

E. гостре алкогольне отруєння?

252.При недостатності тироксину лікувальну дію може зробити внутрішньовенне введення екстракту з гомогенату щитовидної залози. При недостатності інсуліну аналогічний ефект не може бути досягнутий введенням екстракту з гомогенату підшлункової залози. Яка з перерахованих речовин інактивує інсулін в екстракті?

A. Бікарбонат натрію

B. Глюкагон

C. Ліпаза


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 125; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты