Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


A. Тіаміндифосфат




B. Коензим А

C. Нікотинаміддинуклеотидфосфат

D. Фосфопіридоксаль

E. Флавінаденіндинуклеотид

148. Визначення активності деяких трансаміназ широко застосовується в медичній практиці з метою діагностики пошкоджень внутрішніх органів. Кофактором цих ферментів є активна форма вітаміну:

A. В6

B. В1

C. В12

D. В2

E. РР

149. Після 2-ї світової війни в ряді країн спостерігалось масове захворювання пелагрою, причиною якого було харчування переважно кукурудзою і значне зниження в раціоні продуктів тваринного походження. Відсутність в раціоні якої амінокислоти привело до даної патології.

A. Триптофану

B. Ізолейцину

C. Фенілаланіну

D. Метіоніну

E. Гістидину

150. При недостатності тіаміна - вітаміна В1 виникає хвороба бері-бері (поліневрит) як наслідок порушення вуглеводного обміну. Який метаболіт при цьому накопичується в крові?

A. Піруват

B. Лактат

C. Сукцинат

D. Цитрат

E. Малат

151. Після епілептиформного припадку педіатром було оглянуте немовля, що одержує штучну їжу. У дитини виявлений також дерматит. При лабораторному обстеженні встановлене зниження аланін- і аспартаттрансаміназної активності еритроцитів. Недолік якого вітаміну можна припустити?

A. Піридоксину

B. Аскорбінової кислоти

C. Кобаламину

D. Рибофлавіну

E. Кальциферолу

152. Вкажіть, який з перерахованих вітамінів входять до складу коферментів дегідрогеназ циклу трикарбонових кислот:

A. Нікотинамід

B. Піридоксин

C. Токоферол

D. Аскорбінова кислота

E. Біотин

153. У хворого в крові збільшена концентрація пірувату. Значна кількість його екскретується з сечею.

Який авітаміноз спостерігається у хворого?

А. Авітаміноз вітаміну В6

В. Авітаміноз вітаміну Е

С. Авітаміноз вітаміну В3

Д. Авітаміноз вітаміна В1

Е. Авітаміноз вітаміну В2

154. Хворий 45 років скаржиться на загальну слабість, швидку стомлюваність, продовжує курс лікування ізоніазидом. При аналізі крові встановлено зниження активності амінотрансфераз та декарбоксилаз амінокислот. Хворому треба призначити :

A. Вікасол

B. Кокарбоксилазу

C. Аскорбінову кислоту

D. Холекальциферол

E. Піридоксальфосфат

155. До клініки потрапила 1-річна дитина з симптомами психічного розладу. Після обстеження був поставлений діагноз - синдром Тада. Відомо, що біохімічною основою хвороби є недостатність тритпофанпіролази, яка призводить до дефіциту вітаміну РР та надлишку індольних похідних в організмі. Який кофермент утворюється в організмі дитини в недостатній кількості?

A. ФАД

B. ТПФ

C. КоА

D. НАД

E. ПАЛФ

156. Для діагностики ряду захворювань визначають активність трансаміназ крові. Який вітамін входить до складу кофакторів цих ферментів?

A. В2

B. В1

C. В8

D. В6

E. В5

157. У хворого 36 років, який страждає на хронічний алкоголізм, спостерігаються набряки, атрофія м’язів, серцево–судинна недостатність. Недостатністю якого з вітамінів зумовлений зазначений симптомокомплекс?

A. Вітамін В12

B. Вітамін В2

C. Вітамін В3

D. Вітамін В5

E. Вітамін В1

158. У хворого 45 років спостерігається дерматит, фотосенсибілізація, фуксиноподібний язик, діарея, деменція, зменшення екскреції з сечею метилнікотинаміду. З якої амінокислоти в організмі людини синтезується вітамін, недостатністю якого обумовлене виникнення зазначеного симптомо- комплексу?

A. Тирозин

B. Фенілаланін

C. Цистеїн


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 164; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты