Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


C. Окислювального декарбоксилювання ПВК




D. Відновлення органічних перекисів

Е.Знешкодження супероксидних іонів

172.Хворому на гостре респіраторне захворювання призначено сульфаніламіди - структурні аналоги ПАБ (параамінобензойної кислоти), необхідної для синтезу фолієвої кислоти у мікроорганізмів. Вкажіть синтез яких сполук при цьому гальмується?

A. Моносахаридів.

B. Холестерину.

C. Ацетил-КоА.

D. Нуклеїнових кислот.

E. Полісахаридів

173. Дитина, 1 рік, потрапила в клініку після грипу з симптомами кетоацидозу і гіперамоніємії. Результати лабораторного обстеження показали наявність анемії і лейкопенії. Екскреція з сечею метилмалонової кислоти була підвищена в 50 разів. Терапевтична дія якого вітаміну може бути ефективною в цьому випадку?

A. А

B. РР

C. В6

D. С

E. В12

174. У хворого спостерігається збільшення проникності стінок кровоносних судин із розвитком підвищеної кровоточивості ясен, виникнення дрібнокраплинних крововиливів на шкірі, випадіння зубів. Ця патологія зумовлена:

  1. Гіпервітамінозом вітаміну Д
  2. Гіпервітамінозом вітаміну С
  3. Гіповітамінозом вітаміну Д
  4. Гіповітамінозом вітаміну С
  5. Гіповітамінозом вітаміну А

175. У чоловіка 38 років на фоні гіповітамінозу С підвищена кровоточивість ясен. Порушенням якого процесу це обумовлене?

  1. Згортання крові
  2. Синтезу гемоглобіну
  3. Розпаду тирозину
  4. Гідроксилювання залишків проліну та лізину
  5. Синтезу гідрокортизону

176. Хворому на гостре респіраторне захворювання призначено сульфаніламіди - структурні аналоги ПАБ (параамінобензойної кислоти), необхідної для синтезу фолієвої кислоти у мікроорганізмів. Вкажіть синтез яких сполук при цьому гальмується?

A. Ліпідів.

B. Глутатіону.

C. Моносахаридів.

D. Нуклеїнових кислот.

E. Полісахаридів.

177. Порушення структури колагенових волокон при недостатності в організмі вітаміну С зумовлюється тим, що він є кофактором:

A. Колагеназ

B. Лізингідроксилази і лізиноксидази

C. Глікозилтрансфераз

D. Проколагенпептидаз

E. Лізингідроксилази і пролінгідроксилази

178. У пацієнта при повноцінному харчуванні розвинулася гіперхромна анемія. Напередодні він переніс операцію по резекції шлунка (2/3 шлунка вилучене). Яка причина анемії?

A. Недостатність фактора Касла

B. Недостатність вітаміну В12 у їжі

C. Недостатність вітаміну РР у їжі

D. Недостатність білка в їжі

E. Недостатність фолієвої кислоти в їжі

179. Після тривалого курсу сульфаніламідних препаратів у хворого розвилася макроцитарна анемія. Утворення активних форм яких вітамінів порушується при цьому?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 131; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты