Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


C. Вітамін Е




D. Вітамін Д

E. Вітамін В1

117. Яка речовина повинна надходити з їжею в організм хворого, що страждає авітамінозом А:

  1. Кератин
  2. Креатин
  3. Карнітин
  4. Каротин
  5. Карнозин

118. У жінки 35 років із хронічним захворюванням нирок розвинувся остеопороз. Вкажіть дефіцит якої з нижче перерахованих речовин є основною причиню цього ускладнення.

  1. 25 (OH) D3
  2. D3
  3. 1,25(ОН)2D3
  4. D2
  5. холестерин

119. У хворого спостерігається гемералопія (куряча сліпота). Яка із перелічених речовин буде володіти лікувальною дією?

A. Карнітин

B. Кератин

C. Креатин

D. Каротин

E. Карнозин

120.В процесі лікування парадонтозу застосовують антиоксидант природного та штучного походження. Вкажіть, яка з наведених природних сполук використовується в якості антиоксидантного засобу?

A. Токоферол

B. Тіамін

C. Глюконат

D. Піридоксин

E. Холін

121.У хворих із хронічним захворюванням печінки і жовчовивідних шляхів розвивається остеомаляція з деформацією кістяка. Які вітаміни необхідно застосовувати для лікування?

A. С; А; Д

B. Е; В; Р

C. К; В; А

D. Е; К; С

E. В2; РР; А

122. При важких формах захворювань печінки порушується виділення жовчі. Авітаміноз по якому з перерахованих вітамінів найбільш ймовірний при важкій патології печінки?

A. РР

B. В1

C. С

D. Н

E. А

123. У хворих із непрохідністю жовчовивідних шляхів пригнічується згортання крові, виникають кровотечі, що є наслідком недостатнього засвоєння вітаміну:

А. А

В.К

С. Д

Д. Е

Е.Каротину

124. У чоловіка, який тривалий час не вживав з їжею жирів, але отримував достатню кількість вуглеводів і білків, виявлено дерматит, погане загоювання ран, погіршення зору. Дефіцит яких компонентів є причиною порушення обміну речовин?

А. Пальмітинова кислота

В. Лінолева кислота, вітамін А, Д, Е, К

С. Мінеральні солі

Д. Вітаміни РР, Н

Е. Олеїнова кислота

125. У 6-ти місячної дитини спостерігались часті та сильні підшкірні кровотечі. Призначення синтетического аналога вітаміну K (вікасола) дало позитивний ефект. В гама-карбоксилюванні глутамінової кислоти якого з перерахованих нижче білків згортаючої системи крові приймає участь цей вітамін?

A. Протромбіну

B. Фібриногену

C. Фактора Хагемана

D. Антигемофільного глобуліну A

E. Фактора Розенталя

126. Окуліст виявив у хворого збільшення часу адаптації ока до темряви. Неостаність якого вітаміну може бути причиною такого симптому?

A. Вітаміну А

B. Вітаміну Е

C. Вітаміну С

D. Вітаміну К

E. Вітаміну D

127. У новонародженої дитини з’явились симптоми гемморагічної хвороби в зв’язку з гіповітамінозом К. Розвиток захворювання обумовлений особливою біологічною роллю вітаміну К, який:


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 96; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты