Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інші антимікробні та антисептичні засоби




  • Ніфурател (Nifuratel)

Фармакотерапевтична група:G01AX05 – протимікробні та антисептичні засоби для застосування при захворюваннях сечостатевої системи.

Основна фармакотерапевтична дія:похідне нітрофурану високоефективний щодо бактеріальних, протозойних та грибкових збудників; має високу ефективність та низьку токсичність, що обумовлює широкий спектр його клінічного застосування; ефективний проти м/о, які спричиняють захворювання сечостатевої системи; механізм дії полягає у взаємодії з бактеріальними ферментами; антибактеріальний спектр дії включає Гр(+) та Гр(-) аеробні та анаеробні бактерії такі, як: Gardenerella vaginalis, E. coli, Shigella, Salmonella spp, Bacillus spp, Proteus, Klebsiella pneumoniae; є препаратом вибору для терапії сальмонельозів, шигельозів та інших кишкових бактеріальних інфекцій; активний відносно Trichomonas vaginalis, високоактивний щодо грибів роду Candida, ефективний по відношенню до штамів H. pylori, які резистентні до метронідазолу.

Фармакодинаміка, фармакокінетика, біоеквівалентність для аналогів:; при пероральному прийманні швидко абсорбується із ШКТ; проникає через гематоенцефалічний і гематоплацентарний бар’єр, виділяється з грудним молоком; метаболізується в печінці та м’язовій тканині; повністю виводиться із організму нирками (30 - 50% у незміненому вигляді), тим самим спричиняє антибактеріальну дію у сечовидільному тракті.

Показання для застосування ЛЗ:вульво-вагінальні інфекції, спричинені чутливими до препарату збудниками (патогенними м/о, кандидами, трихомонадами, хламідіями).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:всередину: вульво-вагінальні інфекції - дорослим призначають по 4 - 6 табл. на добу по 400 мг на 1 прийом, 2 - 3 р/добу; тривалість лікування - 7 днів, якщо лікування не дало бажаних результатів, рекомендується продовжити курс лікування; статевий партнер – по 1 табл. 3 р/добу протягом 7 днів; дівчатам віком від 10 років і старше рекомендовано 10 мг/кг/добу у 2 прийоми, тривалість лікування - 7 днів.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:нудота, блювання, гіркота у роті, діарея; АР - шкірні висипання, свербіж.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; дитячий вік до 6 років.

Форми випуску ЛЗ:табл., вкриті оболонкою, по 200 мг

Торгова назва:

II. МАКМІРОР, Доппель Фармацеутіці C.р.Л., Італія
МАКМІРОР, Полі Індустрія Кіміка С.п.А., Італія
  • Фуразолідон (Furazolidone) (див. п. 17.2.12. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")
  • Хлоргексидин (Chlorhexidine) ** (див. п. 9.1.4.1. розділу "ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:G01AX - протимікробні та антисептичні засоби.

Показання для застосування ЛЗ:профілактики венеричних захворювань (сифіліс, гонорея, трихомоніаз, хламідіоз, уреаплазмоз); лікування кольпіту, ерозії шийки матки, свербежу вульви.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:для лікування - по 1 супозиторію 3-4 р/добу протягом 7 – 20 днів залежно від характеру захворювання; для профілактики венеричних захворювань - застосовують не пізніше, ніж через 2 год після статевого акту.

Форми випуску ЛЗ:супозиторії вагінальні по 16 мг

Торгова назва:

II. ГЕКСИКОН®, ВАТ "Нижфарм", м. Нижній Новгород, Російська Федерація

 

  • Флуренізид (Flurenizide)

Фармакотерапевтична група:GO1AХ10 - протимікробні засоби.

Основна фармакотерапевтична дія:має протимікробну дію відносно Chlamidia trachomatis; точний механізм його дії не встановлений; препарат високоефективний проти мікобактерій туберкульозу, має імуномодулюючі властивості, покращує функцію тимуса, селезінки та печінки.

Показання для застосування ЛЗ:урогенітальний хламідіоз (хламідійний ендоцервіцит, уретрит, аднексит, ендометрит).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослим призначають по 1 супозиторію 2 р/добу протягом 21 дня.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:не виявлено.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до флуренізиду.

Форми випуску ЛЗ:супозиторії вагінальні по 0,1 г

Торгова назва:

I. ФЛУРЕНІЗИД, ВАТ "Монфарм", м. Монастирище, Черкаська обл, Україна

 

  • Повідон йод (Povidone-Iodine) ** (див. п. 9.1.4.1. розділу "ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:G01AХ11 - антисептичні та дезінфекційні засоби.

Показання для застосування ЛЗ:г. та хр. вагініт змішаної інфекції (Cardnenella vaginalis, трихомонадні, грибкові інфекції); вагінальні інфекції, що виникли після терапії антибактеріальними або стероїдними препаратами, а також як профілактичний засіб перед хірургічними операціями у піхві та/або діагностичними процедурами.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:1 зволожений супозиторій вводять щодня на ніч; при помірній інфекції – протягом 7 днів, при більш тяжкій інфекції курс терапії рекомендується продовжити до 14 днів; залежно від тяжкості інфекції супозиторії можна застосовувати 2 р/добу і протягом більш тривалого періоду.

Форми випуску ЛЗ:песаріі вагінальні по 200 мг, супозиторії вагінальні по 200 мг, по 300 мг

Торгова назва:

I. ПОВИДИН-ЛХ™, ЗАТ "Лекхім-Харків", м. Харків, Україна
II. БЕТАДИН®, ВАТ Фармацевтичний завод ЕГІС за ліцензією компанії МУНДІФАРМА А.Т., Угорщина/Швейцарiя
БЕТАДИНЕ®, Алкалоїд АД - Скоп'є, Республіка Македонія
ВОКАДИН, Вокхардт Лімітед, Індія
ЙОДОКСИД®, ВАТ "Нижфарм", м. Нижній Новгород, Російська Федерація
ПОВІДОН-ЙОД, Хемофарм, Сербія

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты