Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Ентеросорбенти




  • Вугілля медичне активоване (Medicinal charcoal) *, **

Фармакотерапевтична група:A07BA01 - ентеросорбенти. Вугілля активоване медичне

Основна фармакотерапевтична дія:адсорбуючий засіб, що має велику поверхневу активність і високу сорбційну здатність; зменшує всмоктування з ШКТ токсичних речовин, солей важких металів, алкалоїдів і глікозидів, ЛЗ, сприяючи їх виведенню з організму; адсорбує на своїй поверхні гази; вугілля активоване у табл. має меншу адсорбційну спроможність порівняно з порошком, але більш зручне у використанні; не токсичний.

Показання для застосування ЛЗ:диспепсія, харчові інтоксикації, отруєння алкалоїдами, глікозидами, солями важких металів; при метеоризмі для зменшення газоутворення, при підготовці до рентгенологічних і ендоскопічних досліджень

Спосіб застосування та дози ЛЗ:при метеоризмі та диспепсії дорослим призначають від 1 до 3 табл. 3 – 4 р/добу; при отруєннях та інтоксикаціях дорослим призначають внутрішньо у дозі 20 – 30 г на прийом у вигляді водної суспензії в 0,5 – 2 склянках води, така суспензія використовується і для промивання шлунка; при підвищеній кислотності дорослим призначають 1 - 2 г 3 – 4 р/добу; для досягнення більш швидкого та вираженого ефекту табл.. можна подрібнити і приймати у вигляді суспензії (на 0,5 склянки води); при інтоксикаціях у дорослих вугілля активоване використовують у складі суміші, що містить 2 частини вугілля активованого та по 1 частині магнію оксиду та таніну (суспензія із 2 ст.л. суміші на склянку теплої води); дітям призначають (у вигляді суспензії в 100 мл води) по 1 – 2 г між прийомами їжі або ЛЗ.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:запор, діарея; при тривалому застосуванні може виникнути дефіцит в організмі вітамінів, білків, жирів.

Протипоказання до застосування ЛЗ:виразкові ураженн ШКТ, шлункові кровотечі.

Форми випуску ЛЗ:капс.по 0,25 г; порошок для перорального застосування по 5 г у пакетах; табл. по 250 мг , по 320 мг.

Торгова назва:

I. ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ, АТ "Стома", м. Харків/ВАТ "Монфарм", м. Монастирище, Черкаська обл, Україна/Україна
ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ, ВАТ "Хімфармзавод "Червона зірка", м. Харків, Україна
ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ, ЗАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", м. Київ, Україна
ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ, ТОВ "Славія 2000", м. Кіровоград, Україна
ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ, ТОВ "Фарм-Холдінг", м. Київ, Україна
ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ, КАРБОЛОНГ®, СОРБЕКС®, Український консорціум "Екосорб", м. Київ, Україна
II. КАРБОСОРБ 250 мг, КАРБОСОРБ 320 мг, Імуна Фарм а.о., Словацька Республіка
  • Гідролізований лігнін **

Фармакотерапевтична група:A07BC10 - ентеросорбенти.

Основна фармакотерапевтична дія:висока адсорбуюча, дезінтоксикаційна, протидіарейна, антиоксидантна властивість.

Показання для застосування ЛЗ:г. і хр. захворювання ШКТ різної етіології, які супроводжуються діареєю; г. і хр. інтоксикація, г. отруєння, ниркова і печінкова недостатність, алергічні захворювання, порушення ліпідного обміну, стани після хіміо- та промененевої терапії; абстинентний, алкогольний с-ми.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:приймають внутрішньо ложкою, запиваючи невеликою кількістю кип’яченої води або розмішуючи в 1/3 склянці води за 1 год до приймання їжі (добова доза становить ½ - 1 г/кг маси тіла у 3 - 4 прийоми); дітям до 1 року – по 1 ч.л., від 1 до 7 років – по 1 д.л., від 7 років і старше – по 1 ст.л. 3 - 4 р/добу; при г. станах препарат приймати протягом 3 – 10 днів, а при тривалих і хр. захворюваннях – від 14 до 45 днів, курсами по 10 - 15 днів з перервою у 7 - 10 днів; вводять через дренажні системи і зонди у різні відділи ШКТ; при зондовому введенні розводять питною водою у співвідношенні 1: 5 - 1 : 10 залежно від об’єму і місця введення.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:АР, запори; при тривалому застосуванні – гіпокальціємія, гіповітаміноз В, D, Е.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; запори, анацидний гастрит.

Форми випуску ЛЗ:порошок для перорального застосуванння по 250 г; табл. по 400 мг

Торгова назва:

II. ПОЛІФЕПАН, ЗАТ "Сайнтек", Російська Федерація
ФІЛЬТРУМ-СТІ, ВАТ "СТІ-МЕД-СОРБ", м. Кіров, Російська Федерація
  • Гідрогель метилкремнієвої кислоти (Methylsiliconic acid hydrogel) ** (див. п. 3.12.2.2. розділу "ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты