Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Коксиби




  • Парекоксиб (Parecoxib) ** (див. п. 8.7.1.5. розділу "РЕВМАТОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:M01AH04 - нестероїдні протизапальні та протиревматичні засоби. Коксиби.

Показання для застосування ЛЗ:остеоартрит (г. і хр.), купірування больового с-му.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:призначають для одноразового або короткочасного застосування, для в/в чи в/м введення; лікування г. больового с-му - рекомендованою дозою є одноразове або первинне введення в/в або в/м 40 мг, потім кожні 6-12 год 20 мг або 40 мг залежно від необхідності, однак не більше 80 мг на добу; при застосуванні рекомендованих доз для лікування г. больового с-му, початок аналгетичного ефекту відзначається через 7-14 хв і досягає свого максимуму протягом 2 год; після однократної дози тривалість аналгезії є залежною від дози та клінічних особливостей больового с-му і коливається від 7 год до 24 год і довше; при застосуванні перед оперативним втручанням з метою попередження післяопераційного болю рекомендованою в/м або в/в дозою є 40 мг, вводиться за 45 хв до операції; післяопераційне повторне введення виконується згідно з рекомендаціями для лікування г. больового с-му і може бути необхідним для подовження аналгетичного ефекту; з метою зменшення потреби в опіатах рекомендовано сумісний прийом препарату з опіатами (парекоксиб вводиться перед прийомом опіатів).

 

  • Рофекоксиб (Rofecoxib) ** (див. п.8.7.1.5. розділу «Ревматологія. Лікарські засоби»)

Фармакотерапевтична група:М01АН02 - нестероїдні протизапальні та протиревматичні засоби. Коксиби.

Показання для застосування ЛЗ:больовий с-м різного генезу; при травмах опорно-рухового апарату і м’яких тканин; остеохондроз, неврити і невралгія, корінцевий с-м, люмбаго, міальгія.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:в/м вводити тільки глибоко (в/в введення заборонено) 1 р/добу (інтервал - 24 год); рекомендована початкова доза рофекоксибу - 50 мг 1 р/добу, що є МДД, яка може бути зменшена залежно від інтенсивності больового с-му та активності запального процесу до 25 мг 1 р/добу; р-н для ін’єкцій застосовується для початкового короткого симптоматичного курсу лікування протягом першого тижня, надалі рекомендовано переходити на табл. та гель; при комбінованому застосуванні з іншими лікарськими формами сумарна добова доза також не повинна перебільшувати 50 мг/добу; дітям з 12 років дозування таке ж саме, як і для дорослих; при лікуванні больового с-му рекомендована доза таблетованих форм - 25 мг 1р/добу, наступні дози - 12,5 мг або 25 мг 1 р/добу за необхідності; МДД для табл. - 25 мг; лікування проводять до зникнення симптомів, але не більше 3-х діб.

 

  • Целекоксиб (Celecoxib) ** (див. п. 8.7.1.5. розділу "РЕВМАТОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:M01AH01 - нестероїдні протизапальні та протиревматичні засоби. Коксиби.

Показання для застосування ЛЗ:симптоматична терапія остеоартриту і РА, анкілозуючого спондиліту; лікування г. болю.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:оскільки ризик розвитку кардіологічної патології при застосуванні препарату є залежним від дози та тривалості лікування, слід застосовувати по змозі найкоротші курси терапії та мінімальні ефективні дози; при остеоартриті рекомендована добова доза становить 200 мг за один або два прийоми, застосування дози до 400 мг 2 р/добу не супроводжувалося підвищеним ризиком побічних проявів; хворим на РА рекомендована доза - 100-200 мг 2 р/добу; при анкілозуючому спондиліті рекомендована доза - 200 мг 1 р/добу або 100 мг 2 р/добу, у деяких хворих ефективною є добова доза 400 мг; з метою лікування г. болю рекомендована початкова доза в перший день становить 400 мг і при необхідності додатково може бути призначено ще 200 мг, за необхідності в наступні дні рекомендована доза становить 200 мг 2 р/добу.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты