Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Похідні етилендіаміну




  • Хлоропірамін (Chloropyramine) ** (див. п. 18.3.1.1. розділу "ІМУНОМОДУЛЯТОРИ ТА ПРОТИАЛЕРГІЧНІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:R06AC03 - антигістамінні засоби для системного застосування. Похідним етилендіаміну.

Показання для застосування ЛЗ:алергічні захворювання - кропив’янка, сироваткова хвороба, пропасниця, ангіоневротичний набряк Квінке; шкірні хвороби - екзема, нейродерміт, контактні і токсичні дерматити; АР, спричинені ЛЗ; БА (у складі комплексної терапії).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:доза для дорослих здебільшого становить 1-2 амп./добу; для дітей початковою дозою може бути 1/4 амп.; доза для дітей залежить від віку дитини: діти віком від 1 до 12 місяців - 1/4 амп.; діти віком від 1 до 6 років - 1/2 амп.; діти віком від 7 до 14 років - 1/2-1 амп.; добова доза для дитини не повинна перевищувати 2 мг /кг маси тіла; у деяких особливих випадках починають лікування з в/в введення препарату, а потім переходять на в/м ін'єкції, а у кінці лікування переходять на прийом табл.; доза для дорослих здебільшого становить 1 табл. 3-4 р/добу; діти віком від 1 до 12 місяців - 6,25 мг (1/4 табл.) 2-3 р/добу; діти віком від 1 до 6 років - 8,3 мг (1/3 табл.) 2-3 р/добу; діти віком від 7 до 14 років - 12,5 мг (1/2 табл.) 2-3 р/добу; добова доза не повинна перевищувати 2 мг /кг маси тіла.

Похідні фенотіазину

  • Прометазин (Promethazine) **

Фармакотерапевтична група:R06AD02 - антигістамінний засіб для системного застосування. Похідні фенотіазину.

Показання для застосування ЛЗ:Алергічні захворювання; вазомоторні та алергічні риніти; ревматизм з вираженим алергічним компонентом; алергічні ускладнення; захворювання шкіри; премедикація для посилення ефекту місцевих анестетиків та аналгетиків.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:р-н для ін’єкцій вводиться в/м або в/в. Такому введенню віддають перевагу при проведенні термінових допоміжних заходів та для хірургічної премедикації. Для дорослих. В/м (глибоко) вводять по 1-2 мл 3-4 рази/добу. Вищі дози для дорослих при в/м введенні: разова - 50 мг (2 мл), добова - 250 мг (10 мл). В/в вводять в комбінації з іншими компонентами літичної суміші - 2 мл р-ну. Для допоміжної терапії анафілактичного шоку - 10-20 мг в/в повільно (після ін’єкції епінефрину) і далі протягом подальших 24-48 годин для запобігання рецидиву. Для дітей старше 2 років разова доза р-ну для ін’єкцій становить 0,5-1 мг /кг маси тіла при в/м введенні, в/в - 0,15-0,3 мг /кг; кратність введення - 3-5 разів на добу. Курс лікування - від 1 до 14 днів. В окремих випадках курс лікування встановлюють індивідуально.

Форми випуску ЛЗ:р-н для ін'єкцій, 25 мг/мл по 2 мл (50 мг) в амп.

Торгова назва:

II. ПІПОЛФЕН®, ВАТ Фармацевтичний завод ЕГІС, Угорщина

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты