Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Технології проектування систем соціально-педагогічної роботи




Створено нову систему виховної роботи загальноосвітнього навчального закладу, яка передбачає застосування інноваційних психолого-педагогічних технологій,. стрижнем яких є проектування особистісного розвитку учня, що максимально оптимізує процес психо-соціального і духовного розвитку особистості.

У науково-дослідній та експериментальній роботі застосовано системний підхід (компонентно-структурний і функціональний аналіз) у дослідженні феномена психо-соціальної активності і розвитку особистості, запропоновано психолого-педагогічну систему, що повністю змінює виховний процес загальноосвітнього навчального закладу.

В системі проектування соціального розвитку учня передбачено конструювання психолого-педагогічних задач особистісного розвитку та моделювання на їх основі особистісно-розвивального змісту навчально- виховного процесу на. певний період.

Проектування здійснюється за допомогою спеціально створених діагностично-проектуючих комплексних комп'ютерних програм, що дозволяє кожному педагогу застосовувати систему проектування соціального розвитку особистості учнів за умови-відповідної підготовки, наявності комп'ютерної техніки та програмного забезпечення.

Проведена в багатьох загальноосвітніх навчальних заїкладах України дослідно-експериментальна робота засвідчила, що інноваційна система психолого-педагогічного проектування соціального розвитку учнів є педагогічно доцільною.

Виховання за цією системою сприяє цілісному психо-соціальному розвиткові учнів, соціалізації особистості і ефективно включає вихованців у різні форми сумісної та колективної діяльності. У процесі корекційновиховної роботи за цією системою створюються сприятливі умови розвитку учнів, розробки і застосування особистісно-розвивальних освітніх технологій у загальноосвітніх навчальних закладах.

Інноваційні технології системи проектування соціального розвитку учнів неодноразово демонструвалися на міжнародних і всеукраїнських освітянських виставках України, де були відзначені найвищими нагородами. Вчителі, і практичні психологи, які працюють за цією виховною системою, протягом останніх років ставали переможцями обласних і всеукраїнських конкурсів "Класний керівник року" і "Практичний психолог року".

Водночас система психолого-педагогічного проектування соціального розвитку учнів загальноосвітніх навчальних заютаДів потребує глибокого теоретико-методологічного осмислення та оприлюднення для широкої наукової дискусії, розширення подальших теоретико-експериментальних досліджень і підтримки системного впровадження в усіх ланках загальної освіти.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты