Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Визначіть перелік нужд та потреб на задоволення яких буде працювати ваша організація. Класифікуйте ці нужди та потреби та оцініть їх з маркетингової позиції.




Як було зазначено вище завдання даної організації - задовольнити потреби будівельних компаній, пропонуючи широкий спектр різноманітних товарів для будівництва найкращої якості та забезпечити надійність та довговічність продукції, при умові неухильного дотримання екологічної безпеки.

Залежно від призначення можна сформулювати такі нужди, на задоволення яких буде спрямоване виробництво бетону:

· зведення конструкції на відкритому повітрі;

· зведення гідротехнічних споруд;

· зведення легких перекриттів та стін опалювальних будівель;

· зведення підлог;

· зведення аеродромних і дорожніх покриттів і т. д.

Тепер треба визначити потреби, що відповідають тій чи іншій нужді.

Так, при зведенні конструкцій на відкритому повітрі виникає потреба в стійких до морозу характеристиках бетону.

При зведенні гідротехнічних споруд виникає потреба в :

- підвищеній морозостійкості;

- щільності;

- водонепроникності;

- достатньої міцності;

- малій усадці;

- стійкості проти лужної дії вод, що фільтрують;

- стійкості по відношенню до мінералізованих вод;

- а також здатності виділяти тепло при твердінні.

При зведенні легких перекриттів та стін опалювальних будівель виникає потреба в наступних характеристиках:

- щільність;

- міцність;

- теплопровідність.

Бетони, використовувані для спорудження підлог повинні мати малу стиранність і необхідну міцністю при вигині, а бетони для аеродромних і дорожніх покриттів додатково до вищесказаного повинні володіти і значною морозостійкістю.

Таким чином відповідно до потреб в тих чи інших характеристиках бетону, цей матеріал поділяється на марки та класи.

Марка бетону по міцності- це опір осьовому стиску контрольних зразків у кг/см2. У будівництві застосовуються наступні марки бетону: М50, М75, М100, М150, М200, М250, М350, М400, М450, М550, М600, М700, М800.

Клас бетону - це числова характеристика якої-небудь його властивості, прийнята з гарантованою забезпеченістю 0,95. Це значить, що встановлена класом властивість забезпечується не менш чим у 95 випадках з 100 і лише в 5-ти випадках можна чекати його не виконаним. Бетони підрозділяються на класи: В1; В1,5; В2; В2,5; В3,5; В5; В7,5; В10; В12,5; В15; В20; В25; В30; В40; В45; В50; В55; B60;

Марка бетону по морозостійкості - це найбільше число циклів перемінного заморожування і відтавання, що при іспиті витримують зразки встановлених розмірів без зниження міцності на стиск більш 5% у порівнянні з міцністю зразків, випробуваних в еквівалентному віці, а для дорожнього бетону, крім того, без утрати маси більш 5%. Установлено наступні марки по морозостійкості: F50, F75, F100, F150, F200, F300, F400, F500.

Марка бетону по водонепроникності - це тиск води, при якому встановлені зразки не пропускають воду в умовах стандартних іспитів. Застосовуються наступні марки бетону по водонепроникності: W2, W4 W6, W8, W10, W12.

Крім цього існує важлива нужда в збереженні екології та навколишнього середовища, поруч з якою виникає ряд наступних потреб:

- обмежений вміст шкідливих хімічних складників всіх бетонних сумішей;

- переробка залишків бетону;

- встановлення сучасних систем фільтрації, що запобігають попаданню цементного пилу в повітря;

- встановлення очисних споруд на системи дощової каналізації.

ТМ «Бетон від Ковальської» пропонує широкий асортимент бетонних сумішей різної пластичності, міцності, водопроникності та класу для різноманітних споживчих потреб.

 

Оберіть декілька товарів характерних для вашого бізнесу та дайте аналіз споживчих властивостей та якості цих товарів. Сформуйте систему показників для оцінки характеристик товарів таким чином, щоб розкрити цільовим споживачам вигоди та переваги товару.

Табл. 1

Товар, бетон Найменування споживчих параметрів, які порівнюються  
Економічні   Функціональні Естетичні
Ціна за м3 Знижки для оптов. Обов’язкова передоплата Продажі під реалізацію Безвідходне виробництво Зручність розрахунку Доставка продукції Асортимент товару Терміновість виконання заказу Гарантія якості Нагороди Реклама Імідж фірми Відповідає вимогам споживачів
«Бетон від Ковальської» 451 грн. + + + + + + + 4 роб. дня + + - + +
«Бетон-Про» 453 грн. - + - - + + + 7 роб. днів + - + - +

 

Як видно з порівняльної таблиці, наше підприємство досить конкурентоспроможне порівняно з вітчизняними виробниками, воно не поступається ніякими свої позиціями, крім такого показника як «наявність реклами». Але тим не менш це ніяк не впливає на прибутковість нашого підприємства, так як ми вибрали правильні маркетингові концепції, які спрямовані на задоволення потреб наших клієнтів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 148; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты