Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Додаток 5. Економічне обґрунтування вартості дизайнерських робіт




 

Тема дипломного проекту «Інсталяція корпоративного стилю для фірми «Зелена галерея» (фірма займається проектування ландшафтного дизайну, всіма видами робіт щодо озеленення та благоустрою).

Отож, зрозуміло, що йдеться про застосування деяких ознак підприємства на різних носіях. Це потрібно, аби їх впізнавали, пам'ятали, щоб ці ознаки підприємства викликали позитивну реакцію в тих, хто їх споглядає. Англійською мовою - corporate identity. Українською - корпоративний стиль (фірмовий стиль). Оскільки ми працюємо для підприємства, то вживатимемо термін "фірмовий стиль".

Фірмовий стиль - це частина образу компанії, що необхідна для виділення компанії та її продукції серед різноманіття інших.

Це показник філософії фірми та її корпоративної культури, оскільки по фірмовому стилю завжди можна визначити, які люди працюють в компанії, наскільки фірма поважна і навіть чого від неї можна очікувати.

До основних елементів фірмового стилю належать:

• логотип або товарний знак;

• вибір фірмових шрифтів, фірмові кольори;

• візитна картка;

• фірмовий бланк;

• фірмові конверти;

• буклет;

• фірмова папка для паперів;

• листівка;

• календар;

• плакат.

Проте це далеко не весь його список, сюди можуть відноситись також:

• іміджева та сувенірна продукція з нанесенням елементів певного фірмового стилю;

• зовнішня реклама;

• оформлення інтер'єру;

• оформлення автотранспорту;

• інші елементи.

Коли потрібно розробляти фірмовий стиль ?

Є два погляди на те, коли потрібно розробляти власний фірмовий стиль:

• відразу, як тільки створилась фірма;

• по мірі накопичення достатньої кількості ресурсів і визначення видів діяльності.

Правильно підходом є приділення уваги фірмовому стилю спочатку, починаючи з перших днів створення фірми. Ви реєструєте фірму з певною назвою, ця назва - вже являється носієм певного стилю. Далі - Ви замовляєте печатку фірми, яка теж являється носієм фірмового стилю ... і т.д.

Товарний знак або логотип - це точка відліку для розробки всього стилю. Логотип - обличчя компанії або продукту. Саме по цьому обличчю споживач "зустрічає" компанію та формує перше враження. Відмічена фірмовим товарним знаком фірмова ділова кореспонденція теж не залишиться без уваги. Логотип повинен відобразити сферу діяльності, підкреслити переваги, створити певний образ, який буде викликати певні асоціації з фірмою замовника. При формуванні фірмового стилю необхідно спочатку виділити головну лінію, створити певний образ, а пізніше розробляти нові складові фірмового стилю та виготовляти ті чи інші його носії.

Візитна картка - зручний спосіб обмінятися координатами під час ділової зустрічі. Стандартна візитка має розмір 5x9 см.

Конверти - це теж один з елементів фірмового стилю. Якщо фірмовий лист прийде до адресата в стильному фірмовому конверті, будьте певні, він не залишиться без уваги і не загубиться серед стосу інших.

Фірмові бланки свідчать про поважність фірми і завжди притягують погляд до листа, якого надіслали представники цієї фірми. На фірмовому бланку розміщують логотип фірми, повну назву, адресу та інші реквізити.

Буклет належить до поліграфічної рекламної продукції. Правильно розроблений фірмовий буклет має вигідно представляти фірму клієнтам та її партнерам. В ній детально розповідається про фірму, перевагах послуг, подаються контактні телефони та адреса. Рекламний буклет є незамінними елементом на виставках та презентаціях фірми.

Плакат - вид мистецтва, інформація рекламного характеру, зображення у вигляді афіші з метою інформування населення та формування у нього певного світогляду, потреби в чомусь.

Календар - продукт рекламної поліграфії. Вони не лише будуть допомагати фірмі та її клієнтам скласти плани на тиждень, місяць, квартал, але й цілий рік нагадуватимуть про фірму, яка їх подарувала.

Підрахунок обсягів дизайнерських робіт представлено в таблиці 1.

( кількість та найменування робіт в табл.. 1 і 2 мають співпадати повністю).

Кошторис дизайнерських робіт згідно теми дипломного проекту представлено в таблиці 2., який складено на основі діючих цін у відповідності з прайс-листом станом на 1.05. 2013 року (див. таблицю 3.)

Згідно проведених розрахунків кошторисна вартість дизайнерських робіт складає 6,0 тисяч 148,42 гривен.

Таблиця 1


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты