Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Підготовка до написання контрольної роботи




Підготовку до виконання роботи слід зосередити як на теоретичних, так і на практичних питаннях з метою розробки власних рекомендацій щодо їх вирішення. Потрібно повністю розкрити вибрану тему, висвітлити кожне питання плану. Виклад має бути послідовним, логічним і з розмежуванням питань.

Контрольна робота виконується самостійно та не передбачає механічного переписування літературних джерел. У разі використання цитат (думок інших авторів) їх слід брати в лапки та робити посилання (зноски), які наприкінці роботи нумеруються у порядку використання та подаються за таким стандартом. Наприклад: Маркусь В. О. Криміналістика. Курс лекцій : навч. посіб. – Київ : Кондор, 2007. – 558 с. Під час викладення спірних концепцій, які є у науковців, студент мусить аргументувати свою позицію щодо їх точок зору та може схилятися до якоїсь із них або відхиляти їх, створюючи власну та наводячи щодо останньої підтвердження.

У роботі обов’язково слід використовувати матеріали практики застосування соціальних норм. Такі матеріали особливо корисні як аргументи для демонстрації теоретичних положень теми.

Робота повинна бути акуратно виконана на аркушах форматом А4, повинна містити вступ і висновок.

Приблизний обсяг роботи – 15–18 сторінок. Для зауважень потрібно залишити поля 2–3 см.

Зразок оформлення титульної сторінки контрольної роботи подано у додатку А. Роботу здають на кафедру не пізніше, як за 30 днів до початку наступної сесії. Її виконують рукописним способом з відповідною каліграфією літер.

Наприкінці роботи, після переліку використаної літератури й інших інформаційних джерел, студент повинен поставити власний підпис і дату написання контрольної роботи.

Викладач оцінює теоретичний рівень контрольної роботи, використання в ній сучасних методик, дає висновок стосовно реальності практичного впровадження пропозицій і рекомендацій студента, самостійності та ставлення студента при виконанні контрольної роботи; зараховує роботу або не зараховує та повертає студенту, вказуючи на виявлені недоліки, які потребують доопрацювання. За наявності невеликої кількості зауважень викладача щодо контрольної роботи і якщо вони не мають суттєвого значення, студент вносить зміни та доповнення, за можливості, прямо до тексту або використовує, за необхідності, зворотний бік аркуша, що передує аркушеві, до якого вносяться зміни та доповнення.

Захист контрольної роботи студентами заочної форми навчання здійснюється за графіком, затвердженим викладачем, на практичних і консультативних заняттях. Без захисту контрольної роботи студента не допускають до складання іспиту.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 77; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты