Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


БАЗИ ПРАКТИКИ




МАРІУПОЛЬ – 2013

 

 

УДК 378.147.88:658 (073)

 

Програма виробничої (економічної) практики і методичні рекомендації щодо її виконання (для студентів для студентів галузі знань 0306 «Менеджмент і адміністрування» напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент») / Укл. Мацука В.М. - Маріуполь: МДУ, 2013. - 24 с.

 

Сформульовані мета і задачі виробничої (економічної) практики, розроблені програма, режим і процедура проходження практики. Характеризується конкретністю і системним підходом до підготовки студентів з напряму 6.030601 менеджмент.

Відповідає “Положенню про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України” від 8 квітня 1993 р. №93, навчальному плану спеціальності і кваліфікаційній характеристиці бакалаврів з менеджменту.

Рекомендується студентам усіх форм навчання.

 

 

Затверджено на засіданні

кафедри менеджменту

протокол № 6 від 23.01.2013 р.

 

ББК 65.291.21р31я73

 

© МДУ, 2013

ЗМІСТ

 

Вступ ........................................................................................................................................
Бази практики...........................................................................................................................
Мета і задачі економічної практики.......................................................................................
Програма економічної практики…………………………………………………………….
Перелік індивідуальних завдань  
Спеціалізація «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу»………………………….
Спеціалізація «Менеджмент туристичної індустрії» ……………………………………
Спеціалізація «Регіональне управління» ………………………………………………...
Календарний графік.................................................................................................................
Вимоги до звіту з практики.....................................................................................................
Організація і керівництво практикою....................................................................................
Підведення підсумків практики..............................................................................................
Література…………………………………………………………………………………….
Додатки.....................................................................................................................................

 

 

 

ПРОГРАМА ВИРОБНИЧОЇ (ЕКОНОМІЧНОЇ) ПРАКТИКИ І

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЇЇ ВИКОНАННЯ

(за вимогами ECTS)

 

Курс: третій   Напрям, освітньо-кваліфікаційний рівень Характеристика ознайомчої практики
Кількість кредитів ECTS : 3 Модулів: 2 Змістових модулів: 2 Загальна кількість годин: 108 Тривалість економічної практики: 2 тижні   Менеджмент   бакалавр Обов’язкова Рік підготовки: 3 Семестр: 6 Вид контролю: залік (Д)

ВСТУП

Практична підготовка студентів є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки бакалаврів у вищому навчальному закладі, передбаченою навчальним планом спеціальності, та спрямована на оволодіння студентами системою професійних вмінь та навичок, а також первинним досвідом професійної діяльності, і має сприяти саморозвитку студента. Практична підготовка покликана не тільки забезпечити формування професійних умінь, але й професійної здатності і рис особистості менеджера.

Програма економічної практики -це основний навчально-методичний документ, який визначає ціль, завдання, зміст і порядок проведення, форми та методи контролю і підведення підсумків економічної практики студентів.

Програма забезпечує комплексний підхід до організації практичної підготовки студентів, при дотриманні принципів системності, безперервності та послідовності навчання студентів у відповідності з затвердженою кваліфікаційною характеристикою бакалавра з напряму 6.030601 менеджмент.

Економічну практику студенти проходять на ІІІ курсі в 6 семестрі. Тривалість практики становить 2 тижні.

При необхідності зміщення термінів або тривалості практики (за вимогою окремих підприємств або організацій) кафедра менеджменту представляє відповідні корективи і обґрунтування навчальній частині для затвердження.

Програма побудована за вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу у вищих навчальних закладах та узгоджена з примірною структурою змісту програми виробничої практики, рекомендованою Європейською кредитно-трансферною системою (ECTS) та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

 

 

БАЗИ ПРАКТИКИ

Базами виробничої практики можуть виступати державні установи та організації, підприємства різних форм власності та організаційно-правових форм, які є юридичними особами та здійснюють один чи декілька видів економічної діяльності.

Підприємства (організації), які виступають базами практики, повинні відповідати наступним вимогам:

Ø застосовувати передові форми та методи ведення господарства та управління;

Ø мати сучасний рівень розвитку техніки і технологій;

Ø мати високий рівень організації виробничого процесу та культури праці;

Ø надавати можливості забезпечення послідовного проведення всіх видів практики;

Ø мати постійні ділові контакти з Маріупольським державним університетом.

Високий рівень професіоналізму фахівців базових підприємств повинен забезпечувати можливість сприяння студентам у здобутті професійних умінь та навичок.

Закріплення баз практики здійснюється на основі довгострокових ділових контактів Маріупольського державного університету з підприємствами (організаціями), а також розвитку співробітництва між ними у справі підготовки фахівців відповідної галузі.

Офіційним документом для проходження практики студентів на підприємстві є Договір, який укладається між університетом та підприємствами різних форм власності.

Студенти мають право самостійно обирати бази практики. Але про це вони повинні попередити керівництво кафедри менеджменту відповідним листом (форму листа наведено у додатку А), підписаним керівництвом підприємства або організації не пізніше, ніж за один місяць до початку практики. Даний термін необхідний для оформлення документів щодо проходження практики.

Розподіл студентів за базами практики та призначення керівників проводиться кафедрою менеджменту, погоджується з навчальним відділом, відділом з організації практики та працевлаштування випускників і оформлюється наказом ректора.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты