Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття №38




Тема: Обладнання для формування стінових матеріалів.

Мета:Ознайомитися з обладнанням для формування стінових матеріалів.

Пояснити:принцип роботи пресів.

Тип заняття:лекція.

Література:Бахталовский И.В. Механическое оборудование керамических заводов Глава 1 §35,36.

План лекції

1. Безвакуумні стрічкові преси.

2. Вакуумні стрічкові преси.

 

1.Заготовки виробів будівельної кераміки виготовляються трьома способами: формуванням із пластичних мас вологістю 15-22%, формуванням із напівсухих порошкових мас вологістю 6-11% і литтям в форми рідких керамічних мас (шлікерів) вологістю 32-38%. При формуванні заготовок виробів із пластичних мас по способу видавлювання (екструзії) застосовують стрічкові гвинтові (шнекові) преси-вакуумні і без вакуумні або поршневі, а при формуванні по способу штампування –фрикційні, колінно-ричажні або гідравлічні преси. При формуванні заготовок виробів із напівсухих порошкових мас застосовують штамповочні фрикційні , колінно-ричажні або гідравлічні преси. Заготовки виробів із рідких керамічних мас відливають в гіпсові форми на стендах або спеціальних літейно підвялочних конвеєрах.

Стрічковий гвинтовий безвакуумний призначений для формування звичайної та пустотілої цегли, пустотілого каміння та інших керамічних матеріалів, які мають різну форму та розміри, із пластичних глин вологістю 18-20%.

Станина преса відлита разом з прийомною коробкою, в якій розміщений живильний валок для проштовхування кусків глиняної маси на гвинтові лопасті, посаджені на вал. В роз’ємному корпусі закріплена сорочка. До корпусу на болтах прикріплена пресова головка зі вставкою, на якій закріплений мундштук, який надає масі потрібної форми. Привод преса здійснений від електродвигуна через фрикційну муфту, редуктор і еластичну муфту, яка посаджена безпосередньо на вал з гвинтовими лопастями. На цьому ж валу закріплена циліндрична шестерня, яка передає обертання шестерні , яка посаджена на проміжків вал з живильним валком.

Рис 1 Безвакуумний стрічковий прес

 

Волога глиняна маса, яка загружається в прийомну коробку, захвачується живильним валком і проштовхується на гвинтові лопасті, які переміщують її до пресової голівки, де в основному проходе ущільнення маси. При слідуючому русі маси вперед вона продавлюється через мундштук. Живильний валок преса обертається назустріч гвинту, що обертається. Зазор між валком і гвинтом складає 2-3м. при збільшенні зазору захват глиняної маси валком і гвинтом зменшується. Діаметр валка приймають 0,7-0,75 діаметру гвинта, а частота обертання його в 2-2,5 раза більше частоти обертання гвинта. Корпуса пресів можуть мати різну форму: циліндричну, конічну, комбіновану та сходинкову.

2.Маса, що виходить із мундштука безвакуумного стрічкового пресу, неоднорідна і в ній можна спостерігати пори, які заповнені повітрям, пластичні властивості такої маси невисокі. Для більш якісної переробки маси використовують стрічкові гвинтові преси, в яких перед формуванням виробів маса піддається вакуумуванню (обезповітрюванню), що надає їй більшої щільності, однорідності та пластичності.

Преси в яких проходе вакуумування маси, називаються вакуумними. В вакуумних стрічкових гвинтових пресах маса додатково перемішується в лопатному змішувачі, який встановлений над прийомною воронкою пресую чого гвинта преса.

Стрічковий гвинтовий вакуумний прес складається із змішувача, розміщеного над корпусом вала з гвинтовими лопастями, вакуум-камери, живильного валка, корпуса з пресовою голівкою, вала з гвинтовими лопастями, приводу і вакуум-установки.

Рис 2 Вакуумний стрічковий прес

Контрольні запитання:

1. Яка будова та принцип роботи безвакуумних стрічкових пресів?

2. Яка будова та принцип роботи вакуумних стрічкових пресів?



Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты