Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Особливості пристрілювання цілі по виміряним відхиленням при поправці на зміщення ПЗ 5-00 і більш.




 

Основні особливості стрільби при поправці на зміщення 5-00 і більш відхилення розриву по дальності Р2( дивись рисунок) спостерігаються з КСП як бічне, а бічний розрив Р1 спостерігаються як відхилення по дальності, при цьому порівняно мала можливість одержання розриву на лінії спостереження. Використання коефіцієнта видалення і кроку кутоміра для розрахунку коректур, як це робиться при поправці на зміщення до 5-00,не представляється можливим.

 

 

пристрілювання цілі при поправці на зміщення ПЗ 5-00 і більш. Рисунок 1.1

 

 

Зі сказаного випливає, що пристрілювання цілі при зміщенні 5-00 і більш зв'язана з деякими труднощами, тому її найбільш доцільно за виміряними відхиленнями, а при відсутності засобів і умов застосування даного способу пристрілювання проводять із спостереженням за знаками розривів.

Раніше було показано, що незалежно від значення поправки на зміщення точні значення коректур дальності і напрямки при відомих відхиленнях розриву щодо площини спостереження можуть бути визначені по формулах :

Однак застосовувати отримані формули при пристрілюванні важко через їхню складність, тому на практиці використовуються більш прості способи розрахунку коректур без збитку для їхньої точності: за допомогою ПРК , ПУВ, або МК.

Визначення коректур за допомогою приладу для розрахунку коректур. (ПРК)

Правила підготовки ПРК до пристрілювання і схема роботи з визначення коректур на ньому викладені в описі інструкції з експлуатації приладу.

В основу визначення коректур за допомогою ПРК закладені точні формули ,які приведені з деякими змінами, для того щоб робота по підготовці приладу до роботи була більш раціональною. Замість дальності до розриву Др при підготовці приладу використовують дальність до цілі, тобто приймають Др. = Дк. Це дозволяє підготувати прилад ще до стрільби. Природно, що таке допущення приводить до появи помилок визначення коректур. Розрахунки показують, що ці помилки невеликі і цілком припустимі на практиці.

Унаслідок того що на приладі немає шкал синуса і косинуса, синуси і косинуси виражаються через інші тригонометричні функції. Таким чином, формули для розрахунку коректур дальності і напрямку в ПРК-69, мають вид:

)

Знак «±» залежить від положення ВП щодо площини стрільби.

За допомогою приладу коректури дальності і напрямку розраховуються в два прийоми. За допомогою правого кола визначають значення коректур унаслідок відхилення розриву по Дальності уздовж лінії спостереження Д прав і Д лів, тобто враховують інші складові формул. За допомогою лівого кола визначають значення коректур унаслідок відхилення розриву по напрямку, а за допомогою правого кола визначають значення коректур унаслідок відхилення по дальності.

При одержанні відхилення по дальності і напрямку задача вирішується одночасно :

ΔД= ΔДЛІВ+ ΔДПРАВ

Δ∂= Δ∂ЛІВ+ Δ∂ПРАВ

Порядок підготовки ПРК до роботи і розрахунок коректур розглянемо на прикладі:


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 122; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты