Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Метод часового ущільнення




У даний час метод часового ущільнення інформаційних потоків (TDM – Time Division Multiplexing) є найбільш розповсюдженим. Він застосовується при передаванні інформації в цифровому вигляді. Суть його полягає в наступному. Процес передавання розбивається на низку часових циклів, кожен з яких у свою чергу розбивається на N субциклів, де N – кількість потоків (або каналів), що ущільнюються. Кожний субцикл поділяється на часові позиції, тобто часові інтервали, вродовж яких передається частина інформації одного з ущільнюваних потоків. Окрім цього, деяка кількість позицій відводиться для ідентифікаційних синхроімпульсів, вставок і цифрового потоку службового зв’язку. Як приклад розглянемо процес групоутворення цифрового потоку Е2 (ПЦІ) 8.448 Мбіт/с із чотирьох потоків ієрархії ПЦІ-Е1 (2.048 Мбіт/с). Процес передавання розбивається на часові цикли тривалістю 125 мкс кожний. Ці цикли складаються з 4 субциклів, довжина кожного з яких 31.25 мкс.

Субцикли розділені на 264 часових відрізка (позицій) тривалістю 118.4 нс, з яких 8 позицій відводяться на ідентифікаційні синхроімпульси, вставки і цифровий потік службового зв’язку. Тривалість кожного часового відрізка дорівнює тактовому інтервалу, що визначає тактову частоту (для групового потоку 8.448 Мбіт/с)

(5.2.1)

Метод часового ущільнення розподіляється на асинхронне або плезіохронне ПЦІ (PDH), ATM- та синхронне СЦІ (SDH)-мультиплексування. Зрозуміло, що в PDH- та SDH-системах, які описані в пунктах 4.1 та 4.2 застосовують методи часового мультиплексування. Максимальна швидкість передавання групового (агрегатного) потоку в системах, які знайшли широке впровадження при побудові сучасних систем передавання складає величину близько 2,5 Гбіт/с. Починається практичне втілення систем SDH зі швидкістю передавання групового сигналу 10 Гбіт/с (STM-,64), яка декілька років вважалася граничною для електронних систем мультиплексування. Проте завдяки розвитку новітніх електронних технологій (напівпровідникові структури на основі арсеніду галію, мікровакуумних елементів) вже створені лабораторні зразки електронних мультиплексорів для швидкості 40 Гбіт/с (STM-256), які підготовлені для серійного промислового виробництва.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 89; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты