Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інструкція Створення БД




  1. Відкрити програму Microsoft Access.
  2. Обрати меню Файл – Створити (Новий) – Нова база даних (БД)
  3. У вікні, яке відкрилося обираємо - Создание таблиц в режиме конструктора.
  4. Ввести в Назву поля таблиці та обрати його тип наступні строки: Прізвище (текстовий), ім’я (текстовий), дата народження (дата/час), клас(текстовий), адреса(текстовий), код класу (числовий), код учня (счетчик).
  5. Натиснути правою кнопкою миші на полі код учня та обрати в списку Ключове поле.
  6. Закрити таблицю та у вікні яке з’явиться набрати назву таблиці – Учні. Ось ми і створили першу нашу таблицю.
  7. Далі ми створюємо таким же чином таблиці Вчителі, Предмети, Оцінки (повторюємо кроки 3-6). При чому в кожній таблиці обираємо ключовий елемент і тип даних(числовий для запису кодів, шифрів, стажу, та ін. числових значень).
  8. Коли вже всі таблиці створено, то потрібно внести в них значення. Для цього натискаємо на потрібну таблицю правою кнопкою миші та обираємо пункт Відкрити. Таблиця відкривається та в неї можна внести дані, а потім закрити її. Таким же чином ми заповнюємо всі таблиці.
  9. Натискаємо на будь-яку таблицю та обираємо пункт Конструктор, натиснувши правою кнопкою миші на області обираємо – Схема даних.
  10. В відкритому вікні обираємо по черзі кожну з назв таблиць та натискаємо Добавити. Після чого вони відображаються на білому фоні.
  11. В таблиці учні клацаємо правою кнопкою миші по пункту код учня та не відпускаючи клавішу миші перетягуємо її до таблиці Оцінки – Код учня. У вікні яке з’явиться обираємо Обеспечение целосности даных, каскадное обновление связаных полей, каскадное удаление связаных записей та натискаємо ОК.
  12. Повторюємо теж саме з Таблиці Вчителі - Код вчителя до таблиці Предмета – Код вчителя, та з Таблиці Предмети – Код предмета до Таблиці Оцінки – Код предмета.
  13. Закриваємо Схему даних та зберігаємо результати.
  14. Обираємо в вікні вкладку Запроси – Создание запроса в режиме конструктора. Закриваємо вкладку, що відкрилася. Натискаємо правою кнопкою миші на вільне місце та обираємо в меню пункт Режим SQL.
  15. Створюємо запит до нашої БД. Набираємо:

SELECT Прізвище, Імя

FROM Учні;

  1. Зберігаємо наш запит під назвою: Ім’я, Прізвище учнів.
  2. Обираємо в вікні вкладку Запроси – Создание запроса в режиме майстра.
  3. Таким же чином набираємо інші запити до БД.
  4. Створюємо форму до нашої БД. Обираємо в вікні вкладку Форми – Создание Форми в режимі майстра. Обираємо потрібні поля для виводу в форму і таблиці в яких вони знаходяться і кожний раз натискаємо → для добавки у форму. Коли всі потрібні дані обрані, то, обираємо пункт Подчиненіе форми натискаємо кнопку Далее - обираємо пункт Табличний - натискаємо кнопку Далее – Готово. Можемо переглянути готову форму.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты