Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Глава 11




Прийом і здача справ і посади начальником продовольчої служби військової частини

Порядок прийому і здачі справ і посади начальником продовольчої служби військової частини (з'єднання)

 

З метою підвищення відповідальності за господарську діяльність служби і забезпечення зберігання продовольства, техніки і майна посадові особи служби при призначенні і переведенні зобов'язані здавати і приймати справи і посаду.

Після прибуття у військову частину приймаючий посаду представляється командиру частини і його заступникам необхідну інформацію про стан служби і вказівки про порядок прийому справ. Прийом справ і посади робиться особисто приймаючим від особи, що здає. Для перевірки наявності і якісного стану продовольства, техніки і майна продовольчої служби і законності їхньої витрати, а також з метою об'єктивної оцінки стану служби при прийомі і здачі справ і посади начальника продовольчої служби наказом командира військової частини (з'єднання) призначається комісія і визначається термін її роботи. На прийом і здачу справ посади начальника продовольчої служби військової частини і з'єднання встановлено термін не більш 15 днів. Цей термін вираховується з моменту прибуття в частину (з'єднання) знову призначеного начальника продовольчої служби.

Прийом і здача справ і посади полягають: у вивченні приймаючим стану продовольчої служби; у здачі особою, що здає, перевірці і прийомі приймаючим матеріальних засобів служби і документів; в ознайомленні з посадовими особами продовольчої служби; у документальному оформленні прийому і здачі справ і посади.

Перед початком прийому приймаючому справи і посади в присутності особи, що здає належить ознайомитися зі станом служби; посадовими особами, пристроєм, устаткуванням їдальнею й організацією харчування, забезпеченістю продовольством, технікою і майном і організацією їхнього збереження, станом складських приміщень і запасів матеріальних засобів. Одночасно приймаючий зобов'язаний ознайомитися з встановленим порядком отримання продовольства зі складу, що забезпечує, і від постачальників, ступенем реалізації фондів продовольства по нарядах окружного продовольчого складу.

Необхідну інформацію про стан служби приймаючий посаду може одержати також з матеріалів останньої перевірки чи документальної ревізії служби, актів внутрішньо-перевірочної комісії, звітів, переписки з органом, що забезпечує.

При ознайомленні з особовим складом служби приймаючий посаду заслуховує думку особи, що здає посаду про ділові і моральні якості кожного військовослужбовця, про недоліки їхньої роботі, для того щоб надалі правильно мобілізувати їхні можливості на покращення своєї роботи. У результаті загального ознайомлення зі службою приймаючий посаду має уявлення про обсяг роботи, пов'язаної з прийомом справ і посади. Прийом і здача справ і посади робляться за календарним планом, складеному спільно з особою, що приймає і здає справи і посаду і головою комісії. Календарний план підписується приймаючим і тим головою, що здає посаду комісії, а затверджується командиром військової частини (з'єднання).

У календарному плані передбачається виконання всієї майбутньої роботи в межах відведеного часу з вказівкою переліку підготовчих заходів і основних робіт із прийому-здачі і термінів їхнього виконання. До підготовчих заходів відносяться: упорядкування книг і карток обліку, завершення записів у них усіх прибуткових і видаткових операцій відповідно з документами, виписаними по вказівках справи особи, що здає, і посаду, здача складу, що забезпечує, постачальникам підлягаючої поверненню вільної тари; перевірка взаєморозрахунків з постачальниками по реалізації убрань; завершення розслідувань і оформлення матеріалів на витребування інспекторських свідчень по нестачах, що підлягає списанню за рахунок держави, перевірка ваговимірювальних приладів і гир, а в разі потреби їх таврування; підготовка продовольства, техніки і майна складу і їдальні до перевірки; упорядкування експлуатаційної і ремонтної документації на техніку служби.

Основними питаннями, по яких здійснюються прийом і здача справ і посади начальника продовольчої служби, які включаються в календарний план є: бойова і мобілізаційна готовність служби; стан складів і умови збереження матеріальних засобів; фактична наявність і якісний стан продовольства, техніки і майна служби; комплектність техніки і звірення фактичної наявності всіх матеріальних засобів служби з даними обліку; організація харчування особового складу; стан і робота хлібозаводу (хлібопекарні); організація технічного обслуговування і ремонту техніки і майна служби; правильність прийому і видачі матеріальних засобів, законність і доцільність їхній придбання, витрати і списання; стан обліку, і звітності; витребування коштів на витрати по продовольчій службі і їхнє використання; розрахунки з постачальниками, платними споживачами і по поворотній тарі; діяльність підсобного господарства військової частини; стан планування господарської діяльності і ступінь виконання запланованих заходів; виконання вказівок і пропозицій по актах попередніх перевірок служби й інших питань, характерні для даної військової частини чи з'єднання.

Прийом і здача справ і посади здійснюються без порушення нормальної роботи служби. Загальне керівництво службою до закінчення прийому і здачі справ і посади (до затвердження акта) здійснює особа, що здає посаду. Усі господарські операції, здійснювані службою в період прийому і здачі, здійснюються з відома особи, що приймає справи і посаду, і голови комісії.

Ступінь бойової готовності служби встановлюється по укомплектованості особовим складом і технікою, наявності встановлених запасів продовольства і майна і їхньому стану. При перевірці мобілізаційної готовності служби ретельно вивчаються відповідні плани, перевіряються фактичну наявність продовольства, техніки і майна в непорушному запасі, своєчасність освіження продовольства, стан і комплектність техніки служби, умови збереження непорушних запасів.

Основними і трудомісткими заходами, проведеними в ході прийому і здачі справ і посади, є перевірка наявності і якісного стану продовольства, техніки і майна поточного забезпечення, обліку руху тих, що харчуються і законності прибуткових і видаткових операцій. Комісія, призначена для прийому і здачі справ і посади, чи внутрішня перевірочна комісія в присутності приймаючого і справи особи, що здає, і посаду, робить інвентаризацію матеріальний засобів і перевірку господарської діяльності служби з моменту останньої перевірки і звірення облікових даних з даними фактичної наявності матеріальних засобів. Перевірка за цими питаннями здійснюється відповідно до методики, викладеної в попередній главі.

Приймаючи посаду, необхідно одержати від довольчого складу і постачальників виписку про заборгованість частини по тарі й отримані дані звірити з наявністю тари в частині. При цьому приймаючий посаду звертає увагу на своєчасність і якість повернутої тари. При прийомі техніки продовольчої служби наряду з перевіркою її наявності перевіряються комплектність і стан експлуатаційної і ремонтної документації (технічного опису, інструкцій з експлуатації, технічному обслуговуванню, монтажу, пуску, регулюванню й обкатуванню; формуляри (паспорта); відомості запасних частин і спорядження). Якісний стан техніки визначається зовнішнім оглядом, випробуванням роботою вхолосту, а при необхідності і під навантаженням. Комплектність техніки встановлюється шляхом зовнішнього огляду і звірення фактичної наявності деталей, складальних одиниць виробів, інвентарю, спорядження із записами в експлуатаційних документах.

Істотним етапом роботи є перевірка стану столової військової частини. Стан приміщень їдальні, устаткування кухні і посуду і їхня кількість визначаються шляхом особистого огляду і перевірки приймаючим посаду. Звертається увага на організацію технічного обслуговування і ремонту холодильного і технологічного устаткування. Перевіряються порядок і умови обробки продуктів і роботи кухарів, зміст розкладок продуктів і тим самим установлюється дотримання вимог по доведенню до військовослужбовців покладених норм продовольчих пайків.

Підсобне господарство приймається з перевіркою фактичної наявності поголів'я по вікових групах з обов'язковим зважуванням усіх тварин. Перевіряються виконання планових завдань по розвитку господарства, умови утримання тварин і догляд за ними, наявність майна й інвентарю. Усвідомлюється порядок використання продукції підсобного господарства.

Дані перевірки фактичної наявності усіх видів матеріальних засобів заносяться в акти зняття залишків, що складаються окремо по кожному підрозділі служби в двох екземплярах. На підставі актів зняття залишків по окремих об'єктах служби може складатися зведена відомість, що є робочим документом і служить для зручності звірення з даними обліку. Акти зняття залишків підписуються комісією, що здає і приймає посаду начальниками об'єктів, що перевіряються, (складу, їдальні, підсобного господарства, хлібозаводу (хлібопекарні).

Після закінчення перевірки фактичної наявності матеріальних засобів проводиться перевірка документів продовольчої служби з моменту останньої їхньої ревізії. Особливо ретельно перевіряються: облік руху тих, що харчуються; законність прибуткових і видаткових операцій, відображених у книгах обліку матеріальних засобів; записи в книзі обліку нестач по незавершених справах. При цьому варто установити, коли і ким виявлені нестачі продовольства і майна служби і на яку суму, чи установлені винні особи, які заходи прийняті до списання нестач, де й у якому стані знаходяться матеріали по нестачах. Одночасно перевіряються витребування коштів на нестатки служби, порядок і законність їхньої витрати.

При перевірці документації звертається увага на виконання розділів річного господарського плану і річного плану. економічної роботи, планів по забезпеченню окремих заходів і місячних планів роботи служби. Необхідно виявити невиконані до моменту прийому посади заходи, причини їхнього невиконання і фактичний стан виконання планів вказати в акті.

Особливості прийому і здачі справ і посади начальником продовольчої служби з'єднання випливають із задач і обсягу роботи служби. Загальний стан продовольчої служби при прийомі посади визначається по положенню справ безпосередньо в з'єднанні, а також у військових частинах. Тому об'єктами прийому справ і посади начальника продовольчої служби з'єднання є продовольчий склад, хлібозавод і діловодство в з'єднанні, а також продовольча служба військових частин.

Перед початком прийому справ і посади начальник продовольчої служби з'єднання знайомиться з особовим складом служби, загальним станом продовольчого складу, хлібозаводу, усвідомлює порядок забезпечення частин продовольством, у тому числі хлібом, м'ясом, картоплею й овочами, і стан служби в частинах з'єднання. Первісну інформацію з цих питань він одержує від заступника командира з'єднання по тилу, начальника продовольчої служби особи, що здає справи і посаду, і в результаті ознайомлення зі станом продовольчого складу, хлібозаводу, звітами військових частин і актами попередніх перевірок (ревізій) служби. Більш глибокий і всебічний стан служби визначається по ходу і за результатами прийому справ і посади.

При перевірці складу і хлібозаводу визначаються умови розміщення, укомплектованість особовим складом, табельною технікою і майном, порядок роботи їх, фактична наявність і умови збереження матеріальних засобів, ступінь бойової і мобілізаційної готовності і стан обліку. У діловодстві перевіряються правильність ведення книг, карток обліку, прибуткових і видаткових документів, законність прибуткових і видаткових операцій, стан звітів військових частин і відповідність обліковим даним звітів за з'єднання, усунення недоліків по обліку і звітності, виявлених попередніми комісіями, чи ревізорами особами, що інспектують. У військових частинах перевіряється в основному загальний стан продовольчої служби. При цьому особлива увага звертається на ступінь забезпеченості продовольством, організацію харчування особового складу, бойову і мобілізаційну готовність служби і на найбільш характерні недоліки в роботі. Поряд з цим в одній чи декількох частинах може вироблятися більш глибока і повна перевірка служби.

При перевірці бойової і мобілізаційної готовності вивчаються відповідні плани, розрахунки, акти на освіження продовольства, перевіряється наявність матеріальних засобів, їхній стан, умови збереження, порядок обліку й освіження непорушних запасів, а також райони розміщення підрозділів служби при виході їх по тривозі з пунктів постійної дислокації.

Порядок прийому і здачі справ і посади начальником хлібозаводу (хлібопекарні)

 

Знову призначений начальник хлібозаводу після прибуття представляється командиру з'єднання, його заступникам, командиру окремого батальйону матеріального забезпечення і начальнику продовольчої служби. Заступник командира з'єднання по тилу, командир окремого батальйону матеріального забезпечення і начальник продовольчої служби дають йому конкретні вказівки про прийом справ і посади.

На прийом і здачу справ і посади начальника хлібозаводу встановлений термін не більш 10 днів. Начальник хлібозаводу прийом і здачу справ і посади робить особисто в присутності внутрішньої перевірочної комісії.

Під час прийому і здачі справ і посади перевіряються загальний стан хлібозаводу, обліковий і наявний склад, його політико-моральний стан, військова дисципліна, бойова, політична і спеціальна підготовка, бойова і мобілізаційна готовність, а також наявність і стан озброєння, боєприпасів, матеріальної частини хлібозаводу, хлібопекарської сировини й інших матеріальних засобів і їхній облік, наявність і стан будинків, споруджень, інвентарю й устаткування.

Перевіряються також дотримання установлених виходів хліба, правильність документального оформлення технологічного процесу випічки хліба, чи досить повно передається хлібопекарська сировина від однієї зміни іншій, чи не допускається при цьому знеосібка матеріальної відповідальності за цю сировину. Перевіряються дотримання встановленої технології хлібопечення, якість хліба, що випікається, умови збереження хлібопекарської сировини і хліба, облік і звітність, санітарний і протипожежний стан виробничих і підсобних приміщень.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 123; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты