Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття №31. Тема: Обладнання для виробництва триплексу.




Тема: Обладнання для виробництва триплексу.

Мета:Ознайомитися з обладнанням для виробництва триплексу.

Пояснити:суть автоклавного обробітку при виробництві триплексу.

Тип заняття:лекція.

Література:Зубанов В.А., Чугунов Е.А. Механическое оборудование стекольных и ситаловых заводов Глава 4 §30

План лекції

1. Будова та принцип роботи нагрівальної печі.

2. Суть автоклавного обробітку триплексу.

 

1.Триплекс представляє собою трьохшарове скло, яке складається із двох листів скла, які міцно зв’язані між собою еластичною прокладкою, і відноситься до групи безпечних (захисних) стекол, так як при ударах навіть значної сили всі осколки крихкого скла, що розтріскалося міцно втримуються на еластичній прокладці.

В виробництві триплекса використовується відполіроване з обох сторін або неполіроване скло високої якості, тому операція підготовки зводиться до сортування і відбору чистого і вільного від недопустимих дефектів скла.

Скло вирізане по шаблону на формати, подається в миєчно-сушильний конвеєр. В конвеєрі скло очищується круглими щітками, змоченими з ціллю обезжирення 1%-им розчином соди або 0,5%-им фоксана. Після цього воно зверху і знизу промивається водою з температурою 200С, а також протирається гарячими валками, які обернуто чистою марлевою тканиною, і сушаться теплим повітрям. Як правило повітря нагрівається електричним калорифером.

Бутафольна плівка виготовляється у вигляді широкої стрічки товщиною 0,5мм і постачається завернутою в рулони. Стрічка розмотується із рулону і проходе в миєчно-сушильному конвеєрі ряд послідовних операцій: очистку щітками, мийку водою різної (30-100С) температури і сушку при температурі 600С.

Перед кінцевою операцією пресування зібрані пакети із двох листів скла і плівки поступають на конвеєр підпресовки, де вони проходять спочатку холодні пари вальців, а потім ряд вальців з поступово підвищеною температурою від 60 до 1000С. Вальці обтягнуті резиною, створюють тиск до 0,5МПа (5кгс/см2). Після підпресовки пакети поступають на пресування в автоклави.

Нагрівальні печі для виробництва загартованого листового скла мають електричний обігрів за допомогою елементів опору. На Рис 1 представлена вертикальна піч для плоского листового скла, яка представляє собою камеру, торцеві сторони якої закриті дверцями.

 

Рис.1 Вертикальна нагрівальна піч для плоского загартованого скла

 

Металічний каркас печі складається із двох половинок: рухомої 1 і нерухомої 7. нерухома половина встановлена на фундаменті, а рухома на колесах і за допомогою гвинта 4 може відкочуватися на відстань 500-550мм від вісі печі для проведення ремонтних і наладочних робіт.

Внутрішня частина печі викладена з вогнетривких шамотних плит. Бокові сторони представляють собою набір фасонних плит 6, в пазах яких закріплені спіралі опору 5. кладка внутрішніх стін ведеться строго вертикально.

Дверці розміщені з торцевих сторін можуть бути різних конструкцій: поворотні, роздвижні. Внутрішня їх частина викладена із вогнетривкої цегли.

Простір між шамотними вогнетривкими плитами і зовнішнім металічним кожухом 2 заповнений ізоляцією 3.

2.Автоклавний обробіток-пресування –є заключною операцією склеювання трьохшарового скла. Зібрані пакети поміщають на спеціальну вагонетку-етажерку і подають в водяний або газовий автоклав (місткістю 100м2 пакетів). Процес пресування проходе при слідуючому режимі: пакети попередньо підігрівають без тиску до 1000С на протязі 5-10хв, щоб розм’якшити плівку для кращого оклеювання; потім пресують на протязі 50-60хв при тискові 1,8МПа (18кгс/см2). Після пресування пакети виймають із автоклава і охолоджують на протязі 10хв на повітрі.

 

Контрольні запитання:

1. Яка будова та принцип роботи нагрівальної печі?

3. Яка суть автоклавного обробітку триплексу?

 

 



Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты