Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття №37




Тема: Поточні механізовані лінії для виготовлення стінових матеріалів та дренажних труб.

Мета:Ознайомитися з поточними механізованими лініями для виготовлення стінових матеріалів та дренажних труб.

Пояснити:принцип роботи ліній.

Тип заняття:лекція.

Література:Бутт Ю.М. Общая технология силикатов Глава 2

 

План лекції

1. Поточні механізовані лінії для виготовлення стінових матеріалів.

2. Поточні механізовані лінії для виготовлення дренажних труб.

 

1. Віброцегляні панелі випускаються у вигляді багатошарових конструкцій з застосуванням різних теплоізоляційних матеріалів-мінеральної вати, піноскла, пінокераліта.

Конструкція панелей: двошарова-26см (1/2 цегли і утеплювача); трьохшарова-36см з наружним та внутрішнім шаром в ¼ цегли і утеплювачем із мінеральної вати.

Всі панелі армують по контуру і всередині легкими арматурними каркасами або окремими прутами, а потім в процесі виробництва піддають вібрації, що підвищує їх міцність приблизно в 1,5-2раза. Технологічний процес передбачає формування стінових панелей в горизонтальному положенні з застосуванням вібрації для заповнення швів розчином і ущільнення його.

Процес виготовлення панелей організовується по принципу поточної конвеєрної лінії. Конвеєрна лінія має шість робочих позицій:

1-чистка, змазка і збірка форм;

2-укладка розчиновкладачем першого шару розчину і установка арматурного каркасу;

3-механізована укладка цегли і другого шару розчину;

4-установка прижимної решітки для запобігання цегли від спливання при вібруванні на віброплощадці;

5-укладка плитоукладчиком утеплювача, нанесення третього шару розчину з поверхневою выбрацыэю;

6-запалубка форми шляхом установки кришки.

Форма з панеллю загружається штовхачем конвеєра на електропередаточну вагонетку яка має підємник і заштовхував, і на ній доставляється в камеру твердіння. Із протилежного кінця камери панель попадає на таку ж вагонетку, яка доставляє її до місця розпалубки. Тут кришку форми знімають мостовим краном і відкидають борта. Потім тим же краном виймають панель із форми і ставлять її на знижувач в вертикальне положення, а вільну форму повертають за допомогою штовхача на позицію 1.

Одним із суттєвих недоліків віброцегляних панелей є те, що для їх виробництва потрібна велика кількість утеплювача.

Процес виготовлення панелей із пустотілого каміння проводиться на поточно конвеєрних лініях:

1. На дно металічної форми вкладають дерев’яні або металічні рейки, які служать для утворення шва і застерігають проникнення розчину на лицеву поверхню.

2. між рейками вкладають каміння з відстанню для швів, рівною 1см.

3. шви заповнюють цементним розчином (склад 1:6) рідкої консистенції.

4. встановлюється арматура і вкладається шар керамзиту або керамзитоперлітобетону товщиною 6см не нижче 50 і обємною вагою не більше 1т/м3. Склад по об’єму 1:1,96:3,2 (цемент:перліт:керамзит) при марці цемента 400 і нулевій осадці конуса. Поверхня панелі загладжується цементною стяжкою після чого форма з панеллю поступає в пропарочну камеру

2.Дренажні труби використовують при меліоративних роботах в СГ, при осушенні торф’яних боліт, а також при висушуванні місцевості під будівлями та спорудами.

Дренажні труби частіше всього виготовляють гладкими, неглазурованими, без заструбів для укладки в притик. Розмір труб: внутрішній діаметр-від 40 до 250мм, довжина до 800мм.

Дренажні труби повинні мати правильний поперечний перетин і високу міцність. Необхідною умовою є строга перпендикулярність площини, яка обмежує трубу з торця, до його прокольної вісі. Пористість в окремих сортах труб може досягати 20%. При більшій пористості труби стають неміцними і розмокають в процесі служби в сирих ґрунтах.

В якості сировини використовують 30% пластичних високосортних і 70% мало пластичних запісочених цегляних глин та суглинків; в масу додають шамот та вигоряючі домішки-вугілля. Труби малого діаметра формують на горизонтальних без вакуумних і вакуумних стрічкових пресах з застосуванням різально укладальних автоматів; труби великого діаметра –на вертикальних стрічкових пресах . формують труби пакетним способом із мас вологістю 17-18%. При цьому формують декілька труб малого діаметру, які розміщені концентрично в трубах великого діаметру і які з’єднуються тонкими радикальними перемичками. Після сушки і відпалу в горизонтальному положенні перегонки легко руйнуються і труби розділяються. Сушка і випал труб великого діаметра здійснюється в вертикальному положенні. Сушать труби в тунельних та камерних сушарках. Температура повітря в початковий період сушки труб малого діаметра 80-900С, вологість 20-30%; труб великого діаметра 40-600С і 80-95% вологість; випалюють труби в кільцевих і тунельних печах разом з цеглою. Вогнева усадка 1-2%. Температура випалу 950-10000С.

 

Контрольні запитання:

1. Назвіть та проаналізуйте обладнання поточних механізованих ліній для виготовлення стінових матеріалів.

2. Назвіть та проаналізуйте обладнання поточних механізованих ліній для виготовлення дренажних труб.



Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты