Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття №41




Тема: Обладнання поточно-конвеєрних ліній виробництва керамічних плиток.

Мета:Ознайомитися принципом дії поточно-конвеєрних ліній.

Пояснити:принцип роботи поточно-конвеєрних ліній.

Тип заняття:лекція.

Література:Бахталовский И.В. Механическое оборудование керамических заводов Глава 7 §42.

 

План лекції

1. Класифікація облицювальних плиток.

2. Конвеєрні лінії.

 

1. Керамічні плитки для внутрішнього облицювання стін (облицювальні плитки) покриті поливою, що визначає їх декоративні та гігієнічні властивості. Такі плитки водонепроникні, довговічні та вогнестійкі. Їх застосовують для облицювання стін, їдалень, кухонь, санітарних вузлів жилих приміщень, басейнів для плавання, метро.

Облицювальні плитки розрізняють: по глазурному покриттю-білі та кольорові, покриті поливами прозорими та кольоровими, декоровані багатокольоровим малюнком; по виду поверхні-плоскі, рельєфно-орнаментовані, фактурні, по формі-квадратні, прямокутні, фасонні.

В залежності від місця знаходження підприємства, яке випускає облицювальні плитки, для виробництва використовують ті чи інші сировинні матеріали, в зв’язку з цим приймають відповідну технологічну схему виробництва та обладнання.

2. Конвеєрні лінії призначені для пресування, сушки, утильного випалу, глазурування, политого випалу плиток розміром 150*150мм. В якості палива для теплових агрегатів застосовують природний газ і електроенергію. В конвеєрні лінії можуть бути включені пристрої для декорування плиток.

В склад конвеєрної лінії продуктивністю 250тис.м2 в рік входять преси, прийомно-роздаточний пристрій, сушило з ланцюговим конвеєром, роликова піч для утильного випалу, глазуровальна установка, роликова піч для политого випалу, вентиляційна система, газообладнання, електрообладнання і автоматики.

На конвеєрній лінії виконуються слідуючі технологічні операції: пресування плиток в в двохгніздній прес-формі на коліно-важільному пресі К/РКп-125 під тиском 10-12МПа (один прес резервний); прийом плиток від преса на поперечний відбірний конвеєр, зняття заусениць з їх торців і зачистка лицевої поверхні виробів барабаном з щітками, що обертається; розкладка двохрядного потоку плиток в чотирьохрядний потік автоматичними стрілками на прийомно-роздаточному пристрої і подача виробів в сушило; сушка плиток в трьохсекційній ланцюговій газовій сушарці; утильний випал плиток в роликовій газовій печі; глазурування виробів методом дискового розпилення; политий випал облицювальних плиток в роликовій газовій печі.

Прийомно-роздаточний пристрій складається із званої рами, привода, двох барабанів, натяжних роликів і прорезиненої стрічки. Дворядний по ш9ирині потік плиток, які йдуть від преса, перегруповуються в чотирьохрядний за допомогою укріплених над конвеєром автоматичних стрілок. В кінці прийомно-роздаточного пристрою (за стрілками) плитки проходять направляючі, які встановлюють між виробами одинаків зазор по ширині потока і направляючі кожну плитку на відповідну пару транспортних ланцюгів.

Сушило складається із трьох однакових секцій довжиною 3м, встановлених з інтервалом 1м. Секція сушила представляє собою металічний зварний каркас, який облицьований зовні стальним листом. Всередині каркас викладений легкою діатомітовою цеглою і шлаковатою.

Транспортним органом сушила є ланцюговий конвеєр, який має вісім однорядних втулочно-роликових ланцюгів, які підтримуються роликами, які представляють собою трубки діаметром 50-80мм з привареними на кінцях цапфами. Вироби сушать при температурі 2400С за рахунок зпалювання природного газу, який подається інжекційними пальниками. Димові гази і пари води відбираються через отвір в центрі секцій під конвеєром.

Висушені до кінцевої вологості, яка не перевищує 0,5%, плитки поступають для утильного випалу в газову роликову піч довжиною 21м, яка складається із шести секцій довжиною по 3м і ділянки з обдувочним пристроєм на виході.

Між печами утильного і политого випалу змонтований конвеєр, який подає плитки в установку для глазурування і відбирає покриті поливою вироби. Пристрій для глазурування включає в себе чотири центр обіжних дискових розпилювача і самостійними привідними пристроями, систему подачі і збагачення поливи, систему очиски водою транспортного органа (ланцюгів, ременів) і тильної сторони плиток, перехідний пристрій від печі утильного випалу і аналогічний пристрій для передачі глазурованих плиток до печі политого випалу. Глазурування плиток, проводиться як правило, за 2 раза, після чого вироби поступають на перехідний пристрій, де направляючими чотири потоки щільно здвигаються до центра, і тильна сторона плиток чиститься від налиплої поливи спеціальними вологими паралоновими роликами.

Піч для политого випалу довжиною 42м складається із 13 секцій кожна довжиною 3м і обдув очного пристрою. Ця піч відрізняється від печі политого випалу характером температурної кривої випалу , роз положенням пальників, схемою вентиляційної системи, числом і розміщенням роликів із жаростійкої сталі.

 

Контрольні запитання:

1. З якого основного обладнання складаються поточно-конвеєрні лінії для виробництва облицювальних плиток?

2. Який принцип роботи поточно-конвеєрних ліній?

 

 



Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты