Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Програми для роботи з растровою графікою




Adobe Photoshop (6.0)

Цей пакет надає практично необмежені можливості. Дозволяє створювати шари, що нагадують листи прозорої кальки, розміщувати або малювати на них графічні елементи та редагувати їх незалежно один від одного. При необхідності дозволяє імпортувати об’єкти із програм векторної графіки. Підтримується експорт зображення повністю, або його фрагмента в необхідному графічному форматі. В програмі також присутні інструменти для створення та редагування векторних контурів, за допомогою яких неважко створювати маски, виділяти фрагмент зображення довільної форми.

Десятки фільтрів дозволяють створювати різні спеціальні ефекти. Для цієї програми різними виробниками розроблено кілька сотень функціональних додаткових модулів або модулів спеціальних ефектів.

Програма забезпечує гнучкі та різнобічні можливості з обробки та оптимізації зображень. Володіючи повним набором інструментів для корекції кольору, ретушування, регулювання контрастності та насиченості кольорів, маскування, створення різних кольорових ефектів, та ін., можна виконати монтаж довільних сюжетів.

На сьогодні ця програма є стандартом де факто для роботи з растровою графікою на платформі Wintel.

Corel PhotoPaint (10.0)

Потужний графічний редактор, що входить в пакет CorelDraw. Він має всі необхідні інструменти для створення та редагування растрових зображень, хоча і поступається програмі Photoshop. Основним його недоліком є не надто швидка робота з файлами (в 2..3 рази повільніше, ніж Photoshop).

Microsoft PhotoEditor (3.01)

Програма для редагування растрових зображень, яку Microsoft включає в склад Microsoft Office, починаючи з версії 97. Цей не дуже складний компактний пакет дозволяє завантажувати файли в найбільш популярних графічних форматах, обрізати, масштабувати та повертати зображення, а також застосовувати до них ряд стандартних фільтрів та спецефектів, в тому числі збільшення та зменшення різкості, отримання негатива, імітацію традиційних видів зображувальної техніки (пастель, акварель, мозаїка, вітраж, малювання пером), тиснення, імітацію текстури полотна, цегли, піщаника. Передбачені засоби регулювання яскравості та контрастності ілюстрації. Програма дозволяє працювати як із всіма кольорами зображення відразу, так і з окремими каналами. Всі фільтри працюють швидко та надійно, але засоби малювання відсутні, працювати можна лише з готовими зображеннями.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты