Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Додатки. За необхідністю до додатків включають матеріал, який допоможе повніше сприймати матеріал:




За необхідністю до додатків включають матеріал, який допоможе повніше сприймати матеріал:

- це можуть бути різноманітні таблиці, формули, малюнки, дані статистичних опитувань тощо,

- ілюстрації практичного матеріалу – витяги з газетних і журнальних матеріалів,

- допускаються аудіо- і відеокасети у файлах, які будуть демонструватися під час захисту.

Загальні вимоги до оформлення додатків містяться у Розділі 2.


Розділ 4

ОСНОВНІ вимоги до написання

кваліфікаційної роботи бакалавра

 

4.1 Загальні зауваження

 

Письмові роботи, виконувані студентами ВНЗ зі спеціальності «Журналістика», «Реклама та зв’язки із громадськістю» різноманітні. Важливою складовою професійної підготовки працівників мас-медіа та рекламної і PR-сфери є наукова робота, яка підсумовує процес засвоєння базової освіти і забезпечує формування творчої особистості журналіста.

З метою перевірки рівня і змісту підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційна характеристика спеціальності «Журналістика», «Реклама та зв’язки із громадськістю» передбачає написання кваліфікаційної роботи для бакалаврів.

Студентська наукова робота бакалавра – це завершене, науково обґрунтоване і логічно викладене дослідження, обов'язковою складовою якого є журналістські, рекламні та PR-матеріали (газетні та журнальні публікації, теле-, радіоматеріали або матеріали електронних видань, проекти рекламних кампаній, дизайнерські розробки, іміджеві статті) випускника за всі роки навчання чи спеціально підготовлені до захисту.

Ці матеріали повинні свідчити про спеціалізацію випускника з певної теми і мають бути згруповані за професійною ознакою.

Створення бакалаврської роботи студента факультету журналістики передбачає розв'язання таких завдань:

1.Виявити рівень засвоєння майбутніми журналістами, рекламістами, PR-діячами теоретичного матеріалу та основних критеріїв аргументованої професійної оцінки діяльності творчих працівників мас-медіа, реклами і PR.

2.Усвідомити, наскільки професійно грамотно побудована власна робота по формуванню навченості, вмілості та майстерності як трьох етапів професіоналізму журналіста, рекламіста, піарника та накреслити шляхи її вдосконалення.

3.Закріпити на практиці специфіку роботи із першоджерелами та методику оформлення текстів наукового стилю.

4. Сформувати вміння робити доповідь, вичерпно відповідати на запитання, роз'яснювати її зміст, аргументовано захищати й відстоювати свою позицію.

Отже, кваліфікаційна робота бакалавра – це підсумок входження студента у специфіку журналістської, рекламної чи PR-діяльності, це звіт перед собою і державою про рівень засвоєння як теоретичної бази, так і набутих практичних умінь і навичок зі спеціальності.

4.2 Вибір теми та пошук джерел інформації

 

Важливим моментом у процесі створення творчої роботи бакалавра є успішне розв'язання питання вибору теми. Звичайно, викладачі на відповідних кафедрах запропонують Вам власну тематику. Але оскільки Ваше дослідження є творчою роботою, то базуватись воно має і на основі власних журналістських, рекламних та ПР- напрацювань. Тому формулювання теми роботи має відбуватись спільно.Під час першої зустрічі із науковим керівником студентові необхідно запропонувати власне формулювання теми, яке б відповідало його науковим інтересам та основним напрямкам професійної діяльності.

Обирати тему роботи варто перед тим, як студенти четвертого курсу йдуть на навчально-виробничу практику (у вересні). Це дасть змогу не тільки плідно попрацювати протягом тривалого часу у плані пошуку та вивчення теоретичної літератури, а й спрямувати у необхідне русло власну практичну діяльність. Студент мусить заздалегідь подбати про достатню кількість власних журналістських, рекламних, ПР-матеріалів (не менше десяти).

У процесі пошуку джерел за обраною темою доведеться звертатись до робочих програм, літератури, наведеної у навчальних посібниках. Необхідно також опрацювати систематичні каталоги у бібліотеках. Корисним може виявитись знайомство із переліками статей журналів, що містяться в останніх номерах кожного року у всіх виданнях, зокрема: "Журналіст України", "Журналист", "Профессия журналист", "Наукові записки Інституту журналістики", "Вестник Московского университета. Серия Журналистика", "Київська старовина", «Зеркало рекламы», «Маркетинг. Менеджемент», «Маркетинговые исследования» та інші.

Можна для цього використати можливість користування електронними джерелами, які надає нам Наукова бібліотека ЗНУ, це зокрема:

1. Журналист

http://journalist-virt.ru/

2. Журналіст України

http://nsju.org/tabmenu/pro_zhurnal

3. Актуальні питання масової комунікації

http://www.nbuv.gov.ua/portal/Soc_Gum/Apmk/index.html


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты