Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Нормоконтроль




При умові завершеної роботи науковий керівник ставить свій підпис на титульному листі і допускає її до нормокотролю.

Нормоконтролером є визначений кафедрою викладач, який перевіряє формальну сторону роботи.Він звертає увагу на якість оформлення, дотримання норм у оформленні списку літератури і загальному вигляді роботи.

Науковий керівник має перед тим, як поставити підпис на чистовику роботи, вказати студентові на загальні недоліки (в тому числі орфографічні та пунктуаційні!) і вимагати їх виправлення, оскільки обов’язком нормоконтролера є визначення формального рівня оформлення роботи, а перевірка грамотності у вербальному та візуальному її оформленні покладається на наукового керівника. Підпис керівника на титульному аркуші знаменує те, що робота стилістично, орфографічно і пунктуаційно правильна і допускається до нормоконтролю.

4.7 Захист кваліфікаційної роботи бакалавра (у подробицях див. Розділ 5)

Вимоги до оцінювання роботи розробляються кафедрами на основі методичних рекомендацій навчально-методичної комісії з журналістики при Міністерстві освіти і науки України. Але при цьому варто мати на увазі, що до уваги береться рівень володіння студентами комплексом професійних уявлень і практичних умінь а саме:

- теоретичне обґрунтування питання, що розглядається;

- професійні обов'язки журналіста;

- принципи редагування матеріалів для ЗМІ, реклами, PR;

- грамотність і професійність аналізу конкретних журналістських, рекламних та PR-матеріалів, на основі чітких рис журналістського твору як особливого типу текстів;

- засвоєння структури творчої діяльності журналіста, рекламіста, піарника (планування творчого акту в цілому і його окремих операцій, визначення основних джерел інформації, застосування необхідних методів діяльності, тематичних засобів і мотивація вибору відповідних професійних кроків з правової та етичної точки зору);

- осмислення власного досвіду роботи в тому чи іншому жанрі (доцільність вибору, уміння користуватись основними технологіями творення жанрових моделей);

- адекватність відображення змісту дослідження у доповіді під час захисту; глибина і точність відповідей на поставлені запитання.

NB! Варто відзначити, що оцінка може бути зниженапри умові неакуратного оформлення, наявності орфографічних, стилістичних, пунктуаційних помилок, порушення бібліографічних вимог, недостатньому обсязі, невчасному виконанні роботи!

Одним із засобів унаочнення (презентації) у ході захисту кваліфікаційної роботи бакалавра є портфоліо практики студента.

Семантика цього іншомовного слова – портфель для зберігання окремих сторінок документів, креслень, тощо, а також зразків робіт митця. Цим терміном іще в епоху середньовіччя називали альбоми, папки, в яких були зібрані творчі досягнення художників, архітекторів, представників інших видів творчої діяльності. Сьогодні портфоліо в активному вжитку фотографів, модельєрів, візажистів, рекламістів, дизайнерів.

Метод портфоліо увійшов у нашу педагогічну практику із США, де був започаткований у вісімдесятих роках минулого століття.

Портфоліо студента факультету журналістики – це зібрана ним інформація про співпрацю із ЗМІ за період навчання в університеті. У портфоліо фіксуються назви редакцій засобів масової інформації, зі специфікою діяльності яких студент-практикант ознайомився, а також перелік створених ним матеріалів із визначенням жанру та інших вихідних даних (де і коли опубліковані чи прозвучали в ефірі). Тексти журналістських матеріалів також подаються окремим файлом.

Портфоліо одночасно виконує декілька завдань, зокрема: відстежує професійне зростання студента, дає можливість зіставити власну траєкторію руху із успіхами однокурсників, формує здатність долати перешкоди і труднощі, допомагає сформувати уявлення про своє «Я», сприяє розкриттю творчого потенціалу особистості.

Робота над портфоліо ведеться з другого семестру першого курсу (саме тоді студенти йдуть на першу практику) і завершується напередодні захисту кваліфікаційної роботи бакалавра.

Під час захисту такої роботи презентація матеріалів портфоліо практики дає можливість аналізувати досягнення автора і засвідчити перед державною екзаменаційною комісією про його готовність до професійної діяльності та подальшого навчання.

 


Розділ 5

осНОВНІ вимоги до написання

ДИПЛОМНої роботи

Дипломна робота становить собою завершене серйозне наукове дослідження студента з актуальної теми, в якому студент на основі вивченого матеріалу з певної дисципліни, з одного боку, збирає й компілює попередні розробки певної проблеми (теоретичний розділ), а з іншого – у практичних розділах здійснює власний глибокий аналіз, доходячи певних результатів, що відбиває у висновках і всебічно репрезентує на захисті. Обсяг роботи складає 50-70 сторінок основного тексту, без урахування списку використаних джерел та додатків. Кількість використаних джерел становить в середньому – 50-70 джерел.

5.1 Вимоги до змісту роботи

5.1.1 Структура дипломної роботи

Дипломна робота повинна містити:

- титульний аркуш,

- зміст,

- завдання,

- реферат,

- вступ,

- перелік умовних позначень (при необхідності),

- основну частину (найчастіше з двох-трьох основних розділів – 1-2 теоретичних і 1-2 практичних, що можуть у свою чергу поділятися на підрозділи),

- висновки,

- список використаних джерел,

- додатки (якщо вони необхідні).

5.1.2 Титульний аркуш дипломної роботи містить ті ж структурні елементи, що й курсова робота (Додаток А)

 

5.1.3 Зміст (Додаток Б)

5.1.4 Список умовних скорочень, символів, одиниць, скорочень і термінів (за необхідності) (Див. п.3.1.4, вимоги щодо курсових робіт)

 

5.1.5 Вступ (2-3 сторінки) (основні вимоги - див. п.3.1.5 щодо курсових робіт)

5.2.6 Завдання на дипломний проект видаються в деканаті або виконуються в електронному варіанті у вигляді таблиці (принципи заповнення якої див. у Додатку В).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 54; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты