Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Додатки (див. пункт 3.1.9)




5.1.12 Орієнтовний план підготовки дипломної роботи

№ п/п Основні етапи роботи Термін виконання
1. Затвердження теми та призначення наукового керівника До 1 жовтня
2. Підготовка календарного плану виконання дипломної роботи і затвердження його науковим керівником До 10 листопада
3. Підготовка та узгодження розширеного плану дипломної роботи До 20 листопада
4. Підготовка чорнового варіанту роботи для першого читання науковим керівником До 30 січня
5. Усунення зауважень, урахування рекомендацій наукового керівника, подання чорнового варіанту на друге читання До 15 березня
6. Урахування рекомендацій наукового керівника, збагачення роботи додатковими дослідженнями, що проводилися під час практики, підготовка варіанту роботи до рецензування; отримання рецензії   До 02 квітня
7. Подання роботи і рецензії науковому керівникові До 05 квітня
8. Доопрацювання дипломної роботи з урахуванням рекомендацій рецензента і наукового керівника. Чистове оформлення роботи, подання її науковому керівникові на підготовку відгуку. До 15-25 квітня
9. Написання відгуку науковим керівником та його остаточна інформація завідувачеві кафедри щодо завершення роботи За тиждень до початку роботи комісії

5.1.13 Підготовка дипломної роботи включає:

- завершення роботи над текстом і передрук змісту;

- подання на кафедру для рецензування і висновків щодо рекомендації до захисту;

- рецензування фахівцями або викладачами іншої кафедри або одержання письмових відгуків-рецензій із редакцій, рекламних та ПР-агенцій чи компаній, або провідних журналістів, рекламістів чи піарників;

- оформлення дипломної роботи (обкладинка, титульна сторінка, додатки тощо);

- рекомендація наукового керівника;

- рішення кафедри про допуск до захисту.

NB! Повністю завершена дипломна робота спеціаліста подається автором на відповідну кафедру не пізніше
1 березня (для студентів заочного відділення) і 15 березня (стаціонару).

 

5.1.14 Захист дипломної роботи

Захист дипломної роботи відбувається на засіданні екзаменаційної комісії (можливо за участю представників засобів масової інформації, журналістів редакцій преси, телебачення й радіомовлення, рекламної та PR-сфери якщо вони виступають зацікавленими особами або рецензентами роботи) та керівництва факультету.

Регламент доповіді автора рекомендується не більше 10-12 хвилин, протягом яких викладаються основні положення виконаного дослідження, зокрема обґрунтовується актуальність теми, мета, завдання, об'єкт, предмет і проблеми дослідження, подається коротка характеристика використаних джерел. Завершується виступ висновками й рекомендаціями щодо питань, які розглянуті в дипломній роботі.

У разі потреби привертається увага й до труднощів, які долалися в процесі роботи над змістом, розробки новітніх аспектів і літературного їх опрацювання. Наприкінці виступу автор відповідає на запитання голови державної екзаменаційної комісії, її членів і всіх присутніх.

Заслуховується науковий керівник, який дає свій відгук, пояснюючи основні віхи співпраці зі студентом, ступінь виконання всіх завдань, поcтавлених у роботі.

Виголошується рецензія з урахуванням позитивних і негативних моментів дослідження, загального враження, побажань та оцінки, яку виставляє рецензент.

Студенту надається заключне слово для відповіді на зауваження, поставлені в рецензії, та загальних слів подяки науковому керівникові, рецензенту, комісії й усім присутнім.

Після обговорення робіт по закінченню всіх захистів дня голова комісії, посилаючись на одержані документи (текст роботи, рецензії, відгуки, виступи тощо), оголошує оцінку, яка була погоджена з усіма членами комісії.

5.1.15 Апеляція

У разі непогодження з оцінкою, одержаною на захисті дипломної роботи, студент має право написати заяву на ім’я голови державної екзаменаційної комісії факультету журналістики з проханням переглянути роботу, вказуючи на ті моменти, що не були враховані під час захисту. При розгляді апеляції, якщо вона визнається обґрунтованою, призначається перезахист по закінченню всіх інших захистів. Оцінка на перезахисті виставляється остаточно й перегляду не підлягає.

5.1.16 Зберігання роботи

Робота разом з відгуком наукового керівника та рецензією підшивається в загальні папки та здається технічним секретарем до архіву університету, де зберігається упродовж 5 років.


розділ 6

ОСНОВНІ вимоги до написання

магістерської РОБОТИ

Магістерська робота становить собою завершене серйозне наукове дослідження студента з актуальної теми, в якому магістрант на основі вивченого матеріалу з певної дисципліни, не тільки збирає, аналізує й компілює попередні розробки в галузі певної проблеми, а й пропонує власне бачення ситуації, реалізує свої нові погляди й створює особисті класифікації й унормування (теоретичний розділ), а з іншого – у практичних розділах здійснює власний глибокий аналіз, доходячи серйозних результатів, що відбиває у висновках і всебічно репрезентує на захисті.

Обсяг роботи складає половину кандидатської дисертації і становить 80-90 сторінок основного тексту (250-342 тис.знаків), без урахування списку використаних джерел та додатків. Список використаних джерел складає – 70-100 позицій.

До роботи додається наукова стаття обсягом не менше 20 тис.знаків у рукописному чи друкованому вигляді.

NB! Обов’язковим є докладання цифрового варіанту роботи і наукової статті.

6.1 Вимоги до змісту роботи

6.1.1 Титульний аркуш магістерської дисертації містить ті ж структурні елементи, що й курсова робота (Додаток А)

6.1.2 Структура магістерської дисертації

- титульний аркуш,

- зміст,

- завдання,

- реферат,

- вступ,

- перелік умовних позначень (при необхідності),

- основну частину, найчастіше з трьох-чотирьох основних розділів:

  • одного – огляду літератури (де подається стислий аналіз робіт попередніх вчених, присвячених тематиці, що розглядається, або аналізуються критичні матеріали, присвячені творчості того чи іншого публіциста –
    10-15 сторінок);
  • одного – теоретичного. Тут викладається аналіз теорій, методик, класифікацій, які до того були запроваджені в журналістикознавство. Можуть бути враховані також класифікації з інших, дотичних сфер наукового знання (культурології, лінгвістики, літературознавства, методики, педагогіки, політології, PR-технологій, психології, реклами, соціології, філософії тощо), які, на Вашу думку, варто залучити для вирішення поставленого завдання (15-20 сторінок).
  • одного-двох практичних розділів, у яких, користуючись надбаннями попередніх двох розділів, магістрант здійснює аналіз-доведення-вирішення мети і поставлених нею завдань. Практичні розділи можуть, у свою чергу, поділятися на підрозділи (загальний обсяг розділу (ів) – 30-40 сторінок).

NB! Треба враховувати той факт, що обсяг підрозділів не може бути менше 6-7 сторінок!

- Висновки (5-8 сторінок), в яких викладено основні результати дослідження,

- список використаних джерел,

- додатки (якщо вони необхідні).

 

6.1.3 Зміст (Додаток Б)

6.1.4 Список умовних скорочень, символів, одиниць, скорочень і термінів (за необхідності) (Див. п.2.1.4, вимоги щодо курсових робіт)

 

6.1.5 Вступ (3-4 сторінки) (основні вимоги - див. 2.1.5 щодо курсових робіт)

6.1.6 Завдання на магістерський проект видаються в деканаті або виконуються в електронному варіанті у вигляді таблиці, принципи заповнення якої див. у Додатку В.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты