Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Оформлення посилань




на курсову роботу

 

1. Прізвище та ініціали студента _____________________________________

2. Спеціальність :економіка підприємства

3. Курс_____ курс, група______________________

4. Форма навчання: денна___

5. Назва теми курсової роботи _______________________________________

__________________________________________________________________
__________________________________________________________________

6. Номер залікової книжки ____________________

7. Дата узгодження теми та плану з науковим керівником _______________

8. Дата подання науковому керівнику курсової роботи для рецензії

__________________________________________________________________

9. Дата захисту курсової роботи _______________________

10. Тему і термін прийняв до виконання ______________________________

(підпис студента)

11. Науковий керівник _____________________________________________

(прізвище та підпис)

Вступ

Шановне студентство!

 

Вашій увазі пропонуються уніфіковані вказівки щодо написання наукових праць під час навчання на факультеті журналістики. Кожний рік Вашого навчання передбачає за два семестри підготувати й захистити роботу (курсову, кваліфікаційну роботу бакалавра, дипломну, магістерську), яка свідчить про рівень вашого зростання у сфері наукових знань. Крім того, вміщені у методичці загальні норми дозволяють грамотно оформити написання будь-якої наукової праці (стаття, тези, реферат тощо).

Всі ми знаємо відомий вираз “Зустрічають за свитиною…”, - науковий світ – не виняток. Дотримання загальновизначених стандартів щодо написання наукових робіт, починаючи з молодших курсів, з одного боку, дозволить Вам зарекомендувати себе якнайнайкраще під час подальшого написання наукових робіт і репрезентації їх на різноманітних конкурсах, у тому числі й на всеукраїнському й міжнародному рівнях. З іншого – дотримування певних загальноусталених схем скоротить час Вашої праці над роботою, оскільки не треба буде займатися переробкою загальної структури (формальний аспект) на вимогу вашого наукового керівника, а дозволить більше уваги приділити змісту.

Уміщені в методичних вказівках вимоги та приклади оформлення курсових, кваліфікаційних робіт бакалавра, дипломних і магістерських робіт допоможуть Вам правильно як за формою, так і за змістом писати й оформляти свої твори.

Окремо хотілося б сказати про мову написання роботи.Всі дослідження є зразком наукового стилю, для якого характерна логічна послідовність викладу, впорядкована система зв'язків між частинами висловлення, використання обмеженого кола мовних засобів і прийомів. Як вважає А.Д. Коваль, "спільною рисою, яка єднає всі різновиди наукових текстів, є широке використання термінів, перевага іменників над дієсловами (ці іменники називають поняття абстраговані, узагальнені, далекі від конкретних побутових предметів і явищ; прикметники як означення теж типізують і узагальнюють; дієслова вказують на чинність понять, а не на конкретні дії та ін.". До цих вимог теоретика стилістики варто додати ще й такі: наукова мова роботи не повинна містити розмовних конструкцій, риторичних запитань, вигуків, діалектизмів, просторіч.

 


Розділ 1

загальні вимоги щодо написання курсових, кваліфікаційних, дипломних і магістерських робіт

 

1.1 Написання курсових, кваліфікаційних, дипломних і магістерських робіт на факультеті журналістики передбачає виявлення у студентів нахилів до наукової праці, які з часом можуть бути розвинені у подальшій діяльності під час написання дисертацій на здобуття вчених звань кандидата та доктора наук.

1.2 З огляду на необхідність дотримання єдиних загальноприйнятих стандартів по Україні, це методичне видання становить на меті пояснити й установити єдині норми щодо написання наукових праць на факультеті журналістики ЗНУ. Необхідно неухильно дотримуватися порядку подання окремих видів текстового матеріалу, таблиць, формул та ілюстрацій.

1.3 Назва курсової, кваліфікаційної роботи бакалавра, дипломної або магістерської роботи повинна бути, по можливості, конкретною і короткою, відповідати суті вирішуваної наукової проблеми, вказувати на мету курсового, кваліфікаційного, дипломного або магістерського дослідження і його завершеність. Іноді для більшої конкретизації до назви варто додати кілька слів, що конкретизують матеріал, який було взято для вивчення певної проблеми.

Наприклад,

“Складові іміджу сучасного журналіста

або

“Жанрово-тематичне розмаїття реклами В пресі Запоріжжя.

 

1.4 У назві бажано не використовувати ускладнену термінологію псевдонаукового характеру. Треба уникати назв, що починаються зі слів “Дослідження питання…”, “Дослідження деяких шляхів…”, “Деякі питання…”, “Матеріали до вивчення…”, “До питання…”і т.ін., в яких не відбито в достатній мірі суть проблеми.

1.5 При написанні курсової, кваліфікаційної, дипломної або магістерської роботи студент повинен обов’язково посилатися на авторів і джерела, з яких запозичив матеріали або окремі результати для своєї роботи.

1.6 У разі виявлення використаного запозиченого матеріалу без посилання на автора або джерело викладач має право не допустити курсову, кваліфікаційну, дипломну або магістерську роботу до захисту або в окремих випадках знизити оцінку до мінімальної.

1.7 У курсовій, кваліфікаційній, дипломній або магістерській роботі треба стисло, логічно й аргументовано викладати зміст і результати дослідження, уникати загальних слів, бездоказових тверджень і тавтології.

1.8 Курсову, кваліфікаційну, дипломну або магістерську роботу подають у вигляді спеціально підготовленого рукопису в надрукованому вигляді, враховуючи правила оформлення, що будуть викладені на подальших сторінках.

NB! Повністю завершена кваліфікаційна, дипломна, магістерська робота подається автором на відповідну кафедру не пізніше 1 березня (для студентів заочного відділення) і 15 березня (стаціонару).

Курсові роботи подаються на відповідну кафедру не пізніше 5 квітня (стаціонар), та не пізніше чим за 2 тижні до початку сесії (заочне відділення), в якій виставляється оцінка.


розділ 2

загальні Правила оформлення курсової, кваліфікаційної, дипломної і магістерської роботи

 

2.1 Загальні правила

 

Роботу друкують за допомогою комп’ютера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм) через міжрядковий інтервал 1,5 (полуторний), шрифт – Times New Roman (TNM) 14.

Обсяг основного тексту курсової роботи має бути 20-25 друкованих сторінок, кваліфікаційної – 40-45 сторінок, дипломної – 50-70 сторінок, магістерської – 80-90 сторінок (250-342 тис.знаків).

Кількість використаних джерел має складати: для курсової роботи – 20-30 одиниць, для кваліфікаційної роботи бакалавра – 30-40 одиниць, для дипломної – 50-70 одиниць, для магістерської – 70-100 джерел.

Текст необхідно друкувати, залишаючи береги таких розмірів: лівий –25, правий –15, верхній –20, нижній –20.

Шрифт має бути чітким, друкарські помилки, описки, графічні неточності можна виправляти методом підчищення лезом або зафарбовування білою фарбою (коректором). Кількість виправлень – не більше 2-3 на сторінці.

 

2.2 Оформлення заголовків і підзаголовків

Заголовки структурних розділів курсової, кваліфікаційної (творчої), дипломної та магістерської робіт: „ЗАВДАННЯ”,(для кваліфікаційних, дипломних і магістерських), „РЕФЕРАТ” (для дипломних і магістерських),“ЗМІСТ”, “ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ”, “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, “ДОДАТКИ”друкують великими жирними літерами і відцентровують щодо тексту. Кожну структурну частину курсової, кваліфікаційної, дипломної і магістерської роботи (завдання, реферат, вступ, назви розділів, висновки, кожен додаток)треба починати з нового аркуша.

Заголовки підрозділів з нового аркуша не починаються, їх друкують маленьким літерами (крім першої великої) з абзацного виступу, вирівнюють за шириною, виділяють жирним шрифтом. Між ними й основним текстом роботи має бути один пробіл).

Наприклад:

Розділ 1

Процес створення брендів

1.1 Місце і роль бренду в сучасній рекламній сфері

Крапку в кінці заголовка не ставлять. Через пробіл після підрозділу починають друкувати текст.

Якщо заголовок складається з двох речень, між ними ставиться крапка.

Наприклад:

1.2 Місце і роль бренду в сучасній рекламній сфері. Аналіз ринку України

2.3 Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака № у правому верхньому куті.

Першою сторінкою роботи є титульний лист, який включають до загальної нумерації сторінок. Другою – зміст, який також рахується, але не нумеруються.

NB! Нумерацію починають із третьої сторінки, проставляючи у правому верхньому куті арабську цифру без крапки в кінці.

Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”, вирівнють за шириною, з нового рядка друкують назву розділу. Крапки після номера розділу й назви не ставляться.

Наприклад:

РОЗДІЛ 2

Жанри Публіцистики

 

нумерація підрозділів здійснюється таким чином: із урахуванням абзацу проставляється номер розділу, потім через крапку – номер пункту. Після наступної крапки друкується назва підрозділу, крапка після нумерації та назви не ставиться.

Наприклад:

2.1 Нарис як художньо-публіцистичний жанр

Оформлення посилань

2.4.1 Посилання на літературу

Під час використання матеріалів будь-яких авторів (як теоретичного, так і практичного характеру) необхідно посилатися на джерело інформації.

Посилання має бути в квадратних дужках, де перша цифра – номер джерела у списку, а друга – номер сторінки із позначкою с.

Наприклад:

Стиль Н.Королевої, як зазначав О.Мишанич, засвідчує “синтез двох культур – західноєвропейської й української. В українську культуру вона привнесла новий струмінь європеїзму й античності – і не стільки на рівні теми, скільки на рівні духу, високого інтелекту, навіть європейського стилю письма“ [149, с. 639].

У разі посилання на весь підручник (статтю, електронне джерело тощо) номер сторінки може не вказуватися.

Наприклад:

В. Цвік зазначає, що прямий ефір – це важлива тенденція сучасного вітчизняного інформаційного телемовлення. Більш того, він вважає, що нові технічні можливості призвели до виникнення нових жанрових форм, до числа яких належить пряме включення [27].

Якщо числа в квадратних дужках стоять через крапку з комою – [24; 35; 38], або [24, с. 21; 35, с. 32; 38, с. 23], це вказує на те, що згадується кілька різних авторів, розташованих у алфавітному порядку у списку використаних джерел, або йде посилання на кілька праць одного автора, при цьому можуть указуватися чи не указуватися сторінки.

Наприклад:

Публіцистику,, зокрема нариси, розглядають у своїх працях такі вітчизняні і зарубіжні вчених-журналістикознавці, як-от В.Алєксєєв [2; 3; 4], В.Ампілов [7; 8], Є.Прохоров [46; 47], О.Тертичний [50; 51].

2.4.2 Посилання на джерела інформації

В разі цитування газети (журналу) теле- або радіопрограми, сайтів, рекламних і ПР-матеріалів треба в круглих дужках вказати:автора (авторів), назву, канал (газету, журнал, сайт) +:

- рік, число, сторінку (для друкованих видань),

- рік , число (для електронних ЗМІ крім інтернету),

- рік, число, електронну адресу сайту (для інтернет-ЗМІ),

- вихідні дані для рекламних і ПР-матеріалів, якщо вони надруковані окремо (видавництво, рік).

Наприклад:

(А.Безулик. Я так думаю. - 1+1. – 2005. – 23 грудня),

(А.Григораш. Місто – це мешканці. – Українська правда. – 2013. – 4 вересня).

NB!Якщо буде виявлений плагіат, викладач (або комісія) мають право поставити незадовільну оцінку із подальшим винесенням догани й вимагати змінення теми дослідження.

2.4.3 Посилання на додатки чи малюнки, схеми і формули

У разі аналізу інформації, розміщеної у додатках чи поданої у виглядімалюнків, схем і формул у тексті чи додатках, на неї посилаються таким чином.

Наприклад: (Додаток А) чи (Схема 1)

2.5 Оформлення малюнків, схем і формул у тексті

Великі малюнки, схеми, формули (1/2 сторінки і більше) виносяться у додатки із загальною нумерацією. Назви типу „Малюнок 3”, „Схема 1”, „Формула 12” розташовуються зверху над об’єктами і вирівнюються по центру. Об’єкти при цьому розташовуються також по центру.

Наприклад:


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 95; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты