Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Типи посилань у табличному процесорі MS Excel




Посилання. У Excel можливі посилання на клітки таблиці: відносні, абсолютні і змішані посилання.

Посилання, яке включає назву колонки і номер рядка, є відносним. При копіюванні формули, а також редагуванні листа таке посилання буде модифікуватись.

В абсолютних посиланнях перед назвою колонки і номером рядка стоїть символ $. Такі посилання не модифікуються.

У змішаних посиланнях абсолютною є назва колонки і відносною – номер рядка або навпаки. У них модифікується тільки відносна частина посилання. У формулі можуть бути посилання на діапазон клітинок.

 

 

2 Таблиця та основні її компоненти (поле, запис). Визначення первісного та альтернативного ключа (навести приклади). Що таке процес нормалізації реляційної моделі даних. Скільки нормальних форм Ви знаєте? Навести приклад таблиці, яка не відповідає 3НФ.

 

Огляд

Таблиця – це об’єкт бази даних, який використовується для збереження певних даних, наприклад відомостей про працівників або товари. Таблиця складається із записів і полів.

Кожний запис містить дані про один екземпляр предмета таблиці, наприклад дані про певного працівника. Зазвичай запис також називають рядком або екземпляром.

Кожне поле містить дані про один аспект предмета таблиці, наприклад ім’я або адресу електронної пошти. Зазвичай поле також називають стовпцем або атрибутом.

Запис складається зі значень полів, наприклад Contoso, Ltd. або abc@example.com. Значення поля також зазвичай називають фактом.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 277; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты